WiSH Outdoor 2016

Eline de Korte | 6 juli 2016
party reports

Party: WiSH Outdoor
Locatie: Festivalterrein de Aa, Beek en Donk
Line-up: Jay Hardway, Headhunters, DVBBS, Frontliner, Radical Redemption, Atmozfears, Nervo, Sander van Doorn, Ummet Ozcan, Yellow Claw, Sam Feldt, Wildstylez, B-Front, Kriss Kross Amsterdam, FEESTDJRUUD, Pep en Rash, Lucas en Steve, Mr. Belt en Wezol, Buurman en Buurman, Mr. Bermuda en Jamie Johson, Racoon, Guus Meeuwis, Ronnie Flex, Lil Kleine, La Fuente, Julian Jordan
Datum: Vrijdag 1 juli 2016

Foto's zijn gemaakt door Leon van der Spank 

Afgelopen weekend vonden er verschillende festivals plaats in Nederland. Ik mocht één van de grootste festivals van ons land bezoeken namelijk WiSH Outdoor. Dit jaar vierde het festival alweer haar 10e verjaardag.  En daar moest op gedronken worden!

WiSH Outdoor staat bekend om de beste DJ acts en ander entertainment. Het festival kiest niet alleen voor de beste acts maar voor de totale beleving van de bezoeker. Zo is er is oog voor detail in decoratie en al helemaal ook bij de stages. Dit jaar is de beleving gericht op de verjaardag van WiSH. We werden meegenomen in een reis naar een andere wereld. Een wereld op zoek naar avontuur en naar mooie verhalen om te vertellen. Want als je later terug kijkt op je leven, wat zijn dan de momenten voor jou die er boven uitsteken? Een perfect moment met je vrienden of het gevoel van ultieme eenheid? Het zijn vaak kleine herinneringen die je je hele leven lang koestert. WiSH outdoor wil mensen over de hele wereld een plek aan bieden om deze verhalen te ontdekken, te vertellen maar ook omverhalen te creëren.

Modderfeest

Vrijdagavond kwamen we laat aan op de camping. De timing was niet helemaal perfect want het regende! Jeej! Veel spullen waren nat. Eenmaal aangekomen op de camping was er een grote modderpoel. Iets waar de organisatie natuurlijk niet heel veel aan kan doen. Veel tenten stonden gelukkig al. Wij nog niet, maar we hebben uiteindelijk een goed plekje kunnen vinden. Toen we klaar waren, was het voor ons te laat om nog het festival te bezoeken. We hoorde van veel festivalgangers dat het festivalterrein er niet helemaal op en top bij lag: veel stages waren die avond verhuisd naar een overdekte tent en daarnaast werd aangeraden om laarzen aan te doen omdat je wegzakte in de blubber. Toen de bezoekers terugkwamen naar de camping, hing er een gezellige sfeer., Mensen kwamen samen onder grote tenten om nog met elkaar te kletsen en er was ook een grote cocktail-dubbeldekker-bus waar je een lekkere cocktail kon bestellen. Bovenin de bus was er ook nog plek om te dansen.

 

Faciliteiten camping

De volgende dag  had de organisatie wat stro neergelegd zodat je niet bij elke stap tot je enkels wegzakte. We hebben ons lekker opgefrist en zijn vervolgens wat gaan eten. Bij de camping was er variatie in broodjes en je kon ook vers sap of fruit kopen. ’s Middags kon je een bbq pakket kopen en op speciale barbecues het vlees bereiden. Ook was er een campingshop aanwezig voor eventuele spullen die gesneuveld of vergeten waren. Je kon douchen onder een grote buiten-shower waar gelukkig warm water uit kwam. Maar er waren ook aparte douchehokjes.
 

Festivalstad

Op zaterdag begon om 14:00 uur het festival. Er waren veel houten platen neergelegd waardoor je veel makkelijker kon lopen! Bij WiSH Outdoor kijk je wel echt je ogen uit. Het is een erg groot festival met verschillende maar vooral hele mooie stages. Het lijkt net een festivalstad. Een grote zweefmolen en reuzenrad maken het helemaal af. De grootste stages zijn EDM en Hardstyle. Bij de kleinere stages is ruimte voor andere muziek zoals Techno, Deep House  en er is zelfs een kroeg aanwezig.

Avontuur

We liepen over het festivalterrein en zagen een bord met de tekst: ‘A New Adventure’ met een pijl naar een ingang. We gingen door een deur naar binnen en we kwamen in een oud reisbureau terecht waar een meneer verkleed aan een tafel zat met een grote houten wereldbol. Hij speelde nog een Harry Potter-liedje op zijn fluit en we mochten doorlopen op zoek naar onze reis. We liepen door een gang en kwamen uit bij een stage waar mensen allemaal aan het dansen waren. Dit soort verrassende momenten verwacht je niet en dat maakt WiSH Outdoor ook zo uniek. Er wordt net iets meer gedaan voor de ervaring van de bezoeker. En je wordt letterlijk meegenomen in een nieuwe wereld.

 

Look & feel

De mainstage zag er super vet uit. Het was een soort leeuwenkop met pauwen aan de zijkant. Maar ook de stage voor de hardere stijlen sprong eruit. Een grote beer die zijn bek open had. In de bek stonden de dj’s te draaien. Achter deze beer staken 2 adelaars uit. Niet gek dat WiSH al meerdere prijzen heeft gewonnen voor mooiste stages. Bij elke stage waan je in een nieuwe wereld. En elke stage heeft zijn eigen stijl. Zo was er bijvoorbeeld Villa Ananas, waar je in een tropische fantasie terecht komt, en dat met het slechte weer!  Ik heb erg genoten van de set van Mr. Bermuda en Jamie Johson.

Muziek variatie

Bij de Mr Belt en Wezol Music Club ging het dak eraf. Lucas & Steve draaide een aardig setje waaronder ook Pep en Rash die de avond hier eindigde. De Delicious Dutch stage was in een grote tent. De headliners van de zaterdag waren hier voor mij toch wel Kriss Kross Amsterdam en FEESTDJRUUD. Bij de mainstage waren mijn favorieten Nervo, DBSTF en Yellow Claw. Bij de Dedicated stage sprong Wildstylez eruit. Op zondag werd de avond afgesloten door Guus Meeuwis en Lil Kleine & Ronnie Flex. Als we het over variatie hebben hoef ik hier niet veel meer aan toe te voegen. Genoeg keus voor iedereen! De avonden werden afgesloten met een mooie eindshow inclusief vuurwerk.

Volgend jaar weer

Los van al deze ervaringen, is de sfeer bij WiSH ook elk jaar helemaal top. Je voelt saamhorigheid, een eenheid. Iedereen heeft het naar zijn zin en niemand wil naar huis. Misschien komt het ook door de Brabantse gezelligheid. Ondanks het slechte weer heb ik onwijs genoten van dit weekend en ik raad iedereen aan om volgend jaar WiSH Outdoor zelf te gaan ontdekken!
 

Check onze vlog!

 

 

 

9

Party report

WiSH Outdoor 2016 1 juli 2016 - WiSH Outdoor - Beek en Donk Report door Eline de Korte
  • Pluspunten
  • Variatie muziekstijlen
  • Sfeer
  • Aankleding
  • Minpunten
  • Weer - modder
  • Toegankelijkheid
  • Geen extra waterpunten

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
10
Aankleding
10
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws