Extrema Outdoor 2016

Nadja Geskus | 12 juli 2016
party reports

Party: Extrema Outdoor
Locatie: Ekkersweijer 1, Best
Line-up: Carl Cox, Danny Tenaglia, Flux Pavilion, Loco Dice, Kölsch, Sub Focus, Mr. Oizo, DJ Sneak, Cassy, John Digweed, Matthias Tanzmann en vele anderen.
Datum: Zaterdag 9 juli 2016

Party report Extrema Outdoor

9 juli was het dan weer zo ver. Om 11:00 begon Extrema Outdoor weer op het recreatiestrand Aquabest in Best, vlakbij Eindhoven. Met dj’s als Carl Cox, Danny Tenaglia, Flux Pavilion, Loco Dice, Kölsch, Sub Focus, Mr. Oizo, DJ Sneak en vele anderen moest er wel iets heel geks gebeuren om het mis te laten lopen. Ook de weersvoorspellingen waren goed, waardoor het echte festival gevoel al van te voren naar boven kwam borrelen.

Aquabest is een prachtige locatie gelegen aan een grote plas. Het strandje waaraan het festival gehouden wordt loopt ietwat krom, zodat als je bij de mainstage staat, je over de plas heen kunt kijken naar de stage(s) aan de andere kant.

Aankomst

Nadat iedereen was opgepikt, zijn we met de auto doorgereden naar Extrema Outdoor. De aankomst met de auto verliep eigenlijk vrij soepel. We konden gemakkelijk doorrijden en werden naar een fijne parkeerplek geleid, redelijk dichtbij de ingang (ondanks dat we toch niet heel vroeg waren). Ook bij de ingang was het niet heel erg druk en liep alles redelijk snel door.

Van te voren kon je al credits kopen, zodat je niet in een hele lange rij hoefde te staan voor de muntjes. Deze credits werden dan gekoppeld aan je ticket en bij aankomst kreeg je een bandje waar de muntjes op zouden staan. Toch wel even wat spanning gevoeld of het goed zou gaan, maar gelukkig viel het allemaal mee en nadat ik was gefouilleerd kreeg ik een bandje met m’n credits erop.

Aankleding

De aankleding van dit jaar was ook weer top. De mainstage ‘Carl Cox & Friends’ zag er gaaf uit met een gigantische klok in het midden. Ook was er dit jaar een stage in de parkeergarage. Klinkt minder indrukwekkend, maar zeker met de muziek die daar werd gedraaid, gaf dit juist een heel gaaf underground sfeertje. Een heel groot contrast met de stages buiten die lekker in het zonnetje aan het water waren, maar niet minder gaaf! Wat me wel opviel was dat het publiek erg gevarieerd was. Er waren dan ook veel oudere mensen aanwezig. Ook liepen er verschillende verklede mensen rond, waaronder een stel dat als een soort stenen monsters verkleed was. En misschien nog wel het leukste was de man die met een vishengel complimentjes naar iedereen wierp. Je kon het briefje vervolgens van de hengel halen en je liep geheid met een glimlach weg!

Bandjes

Dit jaar werkte Extrema Outdoor voor het eerst met polsbandjes en zoals ik eerder al zei kon je daar van te voren al credits op zetten. Het voordeel zou moeten zijn dat je dus niet uren in de rij voor de muntverkoop hoeft te staan én geen losse muntjes in je broekzak meer hebt zitten. Nadeel is natuurlijk wel dat er bij de bar in de kassa moet worden gevoerd wat jij hebt besteld, wat dan weer wel iets langer duurt. Zelf heb ik daar niet heel veel hinder van ondervonden en was ik vaak als tweede of derde aan de beurt, maar van anderen heb ik wel veel gehoord dat er lange rijen stonden. Misschien zou het systeem dus toch nog iets meer geperfectioneerd moeten worden. Wél vond ik het erg prettig dat je aan de bar je bandje kon laten scannen, zodat je nog precies kon zien hoeveel er op stond.

Muziek

Maar goed, los van de sfeer en de aankleding is de muziek natuurlijk één van de belangrijkste redenen dat je naar een festival gaat. En ik moet zeggen er werd erg lekker gedraaid! Het meeste ben ik bij de ‘Carl Cox & Friends’ en de ‘Ants’ stage geweest. ‘Ants’ is een van de grootste concepten van beach club Ushuaïa, Ibiza. En Extrema bracht dit keer wat van de internationale techhouse naar Aquabest. Heerlijke beats, waar ik me prima op kan vermaken. Ook de ‘Carl Cox & Friends’ stage draaide heerlijk. De hele dag slingerden de dreunende beats met een lekker zomers tintje om je oren. Perfect voor deze locatie, perfect voor dit weer. Zeker Carl Cox draaide ook weer een heerlijke set van twee uur lang. Iets minder was dat tegen het einde van de avond de dichtbijgelegen wc’s toch wel een aardig geurtje kregen, die af en toe richting de main waaide. Maar zelfs dat mocht de pret niet bederven.  

Om 23:00 stopte de muziek. Maar bij elk festival is het zo, dat de dj na een korte stilte, toch nog één zieke korte set draait, waarbij vaak nog een vuurwerk show zit. Maar die kwam niet. Het bleef stil en donker. Het terrein begon zelfs al goed leeg te lopen. Omdat het zo lang stil bleef, gingen wij ook nog maar naar het toilet. Toen we daarvan terug kwamen en eigenlijk net op huis aan wilden gaan, begon ineens weer de muziek; tóch nog een echt einde! De mainstage bleef wel donker, maar dat maakte niets uit met de belachelijk gave vuurwerk show die werd neergezet. Het bleef maar komen. Carl Cox draaide uiteindelijk toch nog een vette eindshow.

Conclusie

Al met al moet ik zeggen dat ik het prima naar mijn zin heb gehad op Extrema Outdoor. Er waren her en der misschien wat verbeterpuntjes, maar dat mocht voor mij de pret niet bederven. Het is jammer dat het op sommige plekken aan de bar erg druk was, echter dat heb ik zelf niet al te veel meegekregen. De  muziek en sfeer zijn op zo’n festival als deze het belangrijkste en dat was voor mij top. Zeker voor herhaling vatbaar!

Beeld via Facebook-pagina Extrema Outdoor en KB Fotografie

7,7

Party report

Extrema Outdoor 2016 9 juli 2016 - Extrema Outdoor - Best Report door Nadja Geskus
 • Pluspunten
 • Top locatie
 • Goede aankleding
 • De aankomst
 • Doorstroom bij de entree
 • De man met de hengel
 • Minpunten
 • Eindshow duurde te lang voor het begon
 • De wc-lucht bij de main
 • Iets te veel doorgewinterde oude ravers
 • Voor sommige de polsbandjes

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
5
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws