Rotterdamse Rave

Lois Wintermans | 8 augustus 2016
party reports

Party: Rotterdamse Rave
Locatie: Lloyd Multiplein, Rotterdam
Line-up: Surgeon, Wouter S, Perc & Truss, The Advent vs. Industriralyzer, Modular DJ's, Joey Daniel, De Sluwe Vos en meer
Datum: Zaterdag 6 augustus 2016

Rotterdamse Rave

De Rotterdamse Rave, een feest dat in Rotterdam en omstreken al een tijdje op de kaart staat. Tenminste, de indoor versie! Dit jaar heeft de organisatie van de Rotterdamse Rave besloten om voor het eerst buiten te gaan spelen en de line up alleen al beloofde veel goeds.

Getting there

Het festival werd gehouden op het Lloyd Multiplein, een intiem maar ideaal terrein voor een mooi feest. Het terrein is super goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto/fiets. De tram stopt voor de deur en de metro is op 5 minuten loopafstand. Omdat het bij de stad in de buurt is zit er een parkeergarage naast de deur en zijn er ook nog genoeg plekken in de omliggende wijken. Ideaal dus! De ingang van de Rotterdamse Rave was vrij klein en de rijen waren overal kort! We waren zo binnen, hadden snel een kluisje en munten.

Intiem feestje

Rotterdamse Rave was een intiem festival, verdeeld over drie stages aanwezig. Twee buiten stages die opgebouwd waren met containers, wat ervoor zorgde dat het geheel er industrieel uit kwam te zien. Deze containers waren bijna rondom neergezet wat ervoor zorgde dat het meer leek dat je op een pleintje stond dan op een groot veld. Persoonlijk vond ik dit erg leuk omdat het meer sfeer met zich mee brengt! Wat wel jammer was, was dat maar weinig weinig mensen afwisten van de derde stage, welke juist nog kleiner en intiemer was! Zonde, want ook daar was het super leuk! Natuurlijk was een tent aanwezig voor een wat meer duistere sfeer en hardere techno! Omdat de weergoden ongeveer iedereen hadden gehoord was het super lekker weer en heeft de zon zich de hele dag laten zien. Nadat wij waren voorzien van alle gemakken zijn wij begonnen bij de Exposure Area waar op dat moment Sidney Charles aan het draaien was. Heerlijke techno beats in combinatie met de heerlijke zon resulteerde zich in een onwijs gezellige sfeer waarbij er flink gedanst werd. Hierna was de beurt aan Joey Daniel, zoals verwacht werd er naar mate de dag verliep ook buiten steeds wat harder gedraaid en dat beviel iedereen goed! Na Joey Daniels kwam de altijd goede en nooit teleurstellende De Sluwe Vos achter de draaitafel! En jeetje, wat hebben we daar van genoten!

Even chillen

Hierna werd het tijd om even een rustig plekje op te zoeken en een beetje bij te komen! Er was opzich genoeg gedacht aan zit plaatsen want er waren super veel picknick tafels, maar als je daar lang genoeg zat kreeg je wel een beetje last van houten billen. Aan de ene kant misschien goed, want het zorgt ervoor dat je snel weer gaat dansen en genieten, maar voor als je echt even flink wilde chillen was het iets minder. Rondom alle picknick tafels stonden de altijd fijne foodtrucks. Niet alleen met eten maar ook cocktail barren, fruit/snoep barren (waarbij ook een soort reggae stage was neergezet, super tof!), smoothies en bijna elk soort eten wat je je maar kunt bedenken. Mocht je dus plotseling honger krijgen, dan weet ik zeker dat er voor iedereen wel iets te vinden was.

...En door!

Hoe later het werd, hoe meer zin wij kregen in om iets meer de beuk erin te gooien! Tijd om de tent in te duiken en los te gaan op Surgeon. Het grote nadeel van de tent was dat deze, door de heerlijke zon, echt super warm was. Er waren twee openingen in en mensen stonden uiteindelijk zelf de zeikanten open te maken om maar een beetje frisse lucht door te laten en makkelijker in en uit te lopen. Dit werd een soort strijd tussen beveiliging en publiek. De beveiliging knoopte elke keer alles dicht en het publiek maakte het vervolgens weer net zo snel open... Naar mijn idee was het beter geweest om met de hitte de zeikanten open te laten maar om de sfeer en de duisterheid in de tent te bewaren is het een goede keuze geweest om deze gesloten te houden. Na Surgeon was het de beurt aan Perc & Truss, deze knalde er goed in met hier en daar een klein vuurwerk showtje waardoor het publiek nog meer in extase raakte en helemaal los ging! Heerlijk. Omdat het toch wel erg warm werd en wij toch goed af wilde sluiten hebben we dit gedaan bij The Advent vs. Industialyzer. Dit was een goede keuze. Omdat het buiten al donker was geworden kwam de omgeving nog meer tot zijn recht en werd het laatste uur keihard geknald!

Rotterdamse Rave, jullie hebben bewezen dat jullie ook goed buiten kunnen spelen! Ik hoop jullie volgend jaar weer terug te zien!

Beeld via Facebook Rotterdamse Rave

9.3

Party report

Rotterdamse Rave 6 augustus 2016 - Rotterdamse Rave - Rotterdam Report door Lois Wintermans
  • Pluspunten
  • Super goed bereikbaar
  • Intiem
  • Voor ieder wat wils
  • Gratis snoep!
  • Minpunten
  • Veel te warm in de tent
  • Veel mensen wisten niets af van de derde buiten stage

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws