MTV Music Week Official Opening Party

Michiel Nonnekes | 3 november 2016
party reports

Party: Annabel
Locatie: Schiestraat 20, Rotterdam
Line-up: Sunnery James & Ryan Marciano, De Likt
Datum: Woensdag 2 november 2016

MTV Music Week

Het is eindelijk november, de maand waarin MTV neerstrijkt in Rotterdam. Op zondag 6 november zullen de European Music Awards (EMA) worden uitgereikt in Ahoy Rotterdam. MTV start deze week met een officiële opening van de MTV Music Week in poppodium Annabel te Rotterdam. Op het programma voor deze opening stonden Sunnery James & Ryan Marciano, en de funkband De Likt. Aan hun de taak om de opening van de MTV Music Week onvergetelijk te maken. Op deze avond werd ook bekend gemaakt wie dit jaar de award voor Best Dutch Act gewonnen heeft. De genomineerden voor deze award waren niemand minder dan Douwe Bob, Broederliefde, Ronnie Flex, Julian Jordan en Sam Feldt.

Rode loper

Bij aankomst was het al lekker druk. De genomineerde kwamen één voor één binnen op de rode loper en je voelde dat de spanning daarmee toe nam. Iedereen was mooi gekleed en klaar voor een feestje. Eenmaal binnen stond daar de funkband De Likt. Een band uit Rotterdam die futuristische funk maakt op harde opzwepende beats. De rapper Jordy Dijkshoorn stond op het podium te rappen door zijn microfoon en zijn mede band leden vertoonden hun kunsten achter de decks. Hij stond op het podium in een glanzende rode onderbroek het publiek al dansend te entertainen. Ondanks dat het eerst wat ongemakkelijk aanvoelde, kwam er toch een behoefte om te bewegen. Dat de band in Rotterdam al lang zijn strepen heeft verdiend bleek wel uit het dansende publiek die voor het podium de teksten luidkeels mee rapte. Dj Giel Beelen beschreef een tijd gelden de band “De Likt is de nieuwe Jeugd van Tegenwoordig. De echte Jeugd gaat al te lang mee om nog De Jeugd te zijn. Dit is de jeugd van nu, met de sounds van nu: dansbare electronics, bijna nu-disco.” We zullen nog veel van de mannen horen in de toekomst.

MTV Music Week

Golden duo

Na De Likt was het de beurt aan het golden duo Sunnery James & Ryan Marciano.  De intro werd ingezet en de mannen kwamen vanaf het bovendek met de trap naar beneden. Ze werden met hard gejuich en geklap ontvangen. Ze pepte het publiek op door opzwepende handgebaren te maken om zo de mensen in beweging te brengen. Ze speelde een set van een klein uurtje en de welbekende Sexy By Nature geluiden klonken uit de speakers. Het werkt zo aanstekelijk als je deze dj’s samen achter de decks ziet staan. Ze springen en dansen en maken van elke set een groot muziek spektakel dat het gewoon onmogelijk is om stil te staan. Hun set zat er na een uurtje al weer op en het moment was eindelijk daar, de uitreiking van de “MTV EMA BEST DUTCH ACT 2016”.

MTV EMA BEST DUTCH ACT 2016

De MTV presentator Kay Nambiar kwam op het podium en vroeg het artiestendek de welbekende vragen voordat hij de winnaar bekend zou maken. MTV had voor het bekendmaken niemand minder dan Nick van de Wall oftewel Afrojack uitgenodigd om de winnaar bekend te maken. Nick is tijdens de MTV Music Week uitgeroepen tot ambassadeur van het evenement. Afrojack maakt  het niet spannender dan het al was voor de deelnemers en kondigde aan dat de winnaar van 2016 voor de best Dutch act 2016 Broederliefde is. De mannen van Broederliefde gingen helemaal uit hun dak en kwamen al juichend het podium op. Er ontstond al gauw een ander dilemma voor de heren. Wie zou deze prijs mee naar huis mogen nemen. Daar wisten de mannen van Broederliefde wel raad mee en speelde het spel steen, papier en schaar op het podium. Dit mislukte twee keer en de derde keer ging de bandlid Edson Nilton Serrao Cesar, beter bekend als "Edson Cesar" er met de prijs vandoor.

MTV

Conclusie

De avond was al weer voorbij, de genomineerden verlieten stuk voor stuk het feest naar, vermoedelijk, nog een mooie afterparty. In het VIP gedeelte werden alweer bandjes uitgedeeld voor elders in Rotterdam om vermoedelijk door te gaan in de vroege uurtjes. Helaas was voor ons hier al het einde gekomen aan een mooie avond en gingen voldaan huiswaarts. De MTV Music Week was officieel geopend en duurt nog tot en met zondag 6 november 2016.

 

7,5

Party report

MTV Music Week Official Opening Party 2 november 2016 - Annabel - Rotterdam Report door Michiel Nonnekes
  • Pluspunten
  • Mooie locatie
  • Mooie mensen
  • Strak georganiseerd
  • Minpunten
  • Parkeergelegenheid

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
7
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws