Tom Misch - Melkweg Amsterdam

Cas Smit | 5 december 2016
party reports

Party: Tom Misch - Melkweg Amsterdam
Locatie: Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam
Line-up: Tom Misch, Carmody, Barney Artist
Datum: Zaterdag 3 december 2016

Na het succes op Pitch afgelopen zomer, was alleskunner Tom Misch zaterdag terug met zijn eerste headline show. Een super snel uitverkochte Melkweg in Amsterdam maakte zich op voor de good vibes van deze "indie pop"-held. Na Beat Tape 1 en 2 wist hij met zijn nieuwe EP "Reverie" zijn fanbase aanzienlijk te vergroten. 

Teamwork

Als je naar de artiesten kijkt waar Tom Misch mee samen werkt, valt meteen op dat hij een select groepje Britse artiesten om zich heen heeft die eigenlijk meer te bestempelen zijn als vrienden. Ook tijdens de tour mogen zij niet ontbreken. Zo staat Carmody vanavond het publiek op te warmen met haar bijzonder zuivere stem. Misch werkte al vaker met haar samen voor een aantal prachtige tracks.

Wanneer de man zelf het podium op komt, heet hij het publiek welkom met de woorden "Amsterdammmmmm, how are you doing?" Het is mooi om te zien hoe de elektronische beats worden teruggebracht naar instrumentaal. De hele avond valt eigenlijk te beschrijven als een grote jamsessie met publiek. De liefde voor muziek spat er vanaf en wat is er mooier dan dat met je vrienden, familie en fans te delen? Zoals ik al zei staat hij vanavond niet alleen. Tom brengt Barney Artist het podium op voor de rap verses, zijn zus Laura Misch op de saxofoon, Alfa Mist op de keys en tot slot Carmody met haar prachtige stem. Het is mooi om te kijken naar een artiest die zich compleet laat gaan in zijn muziek. Tom verliest zichzelf in zijn gitaarspel en laat zich dragen door de vibe. 

Fijne stem

Tom Misch wilde eigenlijk nooit accepteren dat hij zelf ook goed kon zingen. Waar Beat Tape 1 gericht was op het instumentale, bracht hij met Beat Tape 2 een album met veel vocalen. Op zijn nieuwe EP laat hij ook vooral zijn eigen stem horen en hij lijkt dan ook geaccepteerd te hebben dat hij een fijne stem heeft. Hij pakt live elke vocal van het album over en doet dat met klasse. De band die hij om zich heen heeft bestaat uit een violist, pianist, bassist en een drummer. Stuk voor stuk geweldige artiesten en dat laten ze in hun solo moment ook zeker horen. Elk stukje voegt iets toe en het geheel vormt een band van mensen met grote liefde voor muziek.  

Het publiek krijgt waar het voor komt en dat is te zien aan hoe de vibes van het podium overslaan op het publiek. De hele avond vormt zich naar de verwachting en Tom Misch sluit hem af met zijn meest recente nummer "Watch Me Dance" waarop de hele zaal nog even de dansmoves mag laten zien. De grote jamsessie komt ten einde en het publiek loopt tevreden en voldaan naar buiten.

8,8

Party report

Tom Misch - Melkweg Amsterdam 3 december 2016 - Tom Misch - Melkweg Amsterdam - Amsterdam Report door Cas Smit
  • Pluspunten
  • Sfeer
  • Liefde voor de muziek
  • Minpunten
  • Geen

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
10
Bar/horeca
7
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
10
Aanbevolen voor jou:
De pareltjes van GOGO Jongerenreizen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws