Dr. Peacock Solo Night

Nina van Zelst | 6 december 2016
party reports

Party: Doornroosje
Locatie: Stationsplein 11a, Nijmegen
Line-up: Dr. Peacock, Marcus Decks, Lano, MC NO-ID
Datum: Zaterdag 3 december 2016

Dr. Peacock

Deze koude zaterdag mochten wij ons opwarmen in het Nijmeegse Doornroosje, onder het genot van wat heerlijke frenchcore. Niemand minder dan Dr. Peacock draaide hier namelijk een 5 uur (!) solo set. Lekkerrrrr!

Doornroosje

Doornroosje bevindt zich sinds twee jaar op een andere locatie. Deze ‘nieuwe’ Doornroosje had ik nog nooit bezocht en het is natuurlijk altijd leuk om party-locaties te ontdekken. Hierom maar gelijk een kleine review over de locatie van het evenement. Bij binnenkomst was ik eigenlijk vrij verbaasd; zo groot is de zaal niet. Hoewel er wel een groot aantal mensen in passen, blijft het gevoel in de zaal toch erg ‘knus’ en ontstond er al snel een gemoedelijke sfeer onder al de feestgangers. Verder was de dansvloer ook erg mooi en anders dan anders; deze liep geleidelijk naar beneden naarmate je dichter bij de booth kwam. Met andere woorden, Doornroosje is voor herhaling vatbaar!

#frenchcoreworldwide

Zeg je frenchcore, dan zeg je Dr. Peacock. Frenchcore groeit nog elke dag en hiervoor is Dr. Peacock toch wel één van de belangrijkste verantwoordelijken. Dit zie je goed terug in de fans; want wat een aantal mensen kwamen er opdagen voor dit mooie feestje! Dit kon je al aflezen aan de lange rij voor Doornroosje zelf. Erg koud, inderdaad, maar gelukkig had iedereen veel te veel zin om naar binnen te gaan. Eenmaal binnen kon het feest beginnen, want de held Marcus Decks stond achter de draaitafels.

Tijdens Marcus Decks pakte ik mijn moment om is even rond te kijken. Behalve de onderste ‘laag’ van de dansvloer was het publiek namelijk nog niet erg bewegelijk. De sfeer was lekker en de feestgangers dronken lekker een drankje terwijl je kon genieten van de hak-kunsten die voorin de zaal gedemonstreerd werden. Dit is natuurlijk echt erg leuk om te zien en voor een enige tijd stond ook ik met een drankje en vol glunderend gewoon lekker te genieten van de rest. Toen wij echter naar voren gingen en ik een remix van ‘I Wanna Be A Hippy’ hoorde, heb ik vanaf dat moment de hele avond niet meer stil gestaan! De sfeer was gezet en na een lekkere set van Marcus Decks was het dan eindelijk tijd voor the man himself.

Dr Peacock!

Ontvangen door een groot applaus kwam Steve - beter bekend als Dr. Peacock - achter de draaitafels staan. En wauw, wat een geweldige set zette hij neer! Voordat ik het wist waren we alweer drie uur verder. De remix van ‘In and Out of Love’ was hier toch wel één van mijn favorieten geweest. Gevolgd werd dit nummer door het mooiste moment van de avond: de remix van ‘Boulevard of Broken Dreams’, die ondersteund werd door een mooie lasershow. Hier zong iedereen mee en kwam de sfeer toch echt tot een hoogtepunt. Gezien het een 5 uur durende set was, kan ik natuurlijk ook nog even doorgaan met lekkere nummertjes: de remix van ‘All About That Bass’ zorgde namelijk ook voor veel glimlachende gezichten.

Toen ik een tijdje later helemaal vooraan stond en ‘Trip to Ireland’ door de speakers geknald werd, moest ik zo erg (glim)lachen; alsof iedereen op deze klassieker had gewacht ging het publiek echt he-le-maal los. De hele zaal leek wel gevuld was met honderden stuiterballen; wat een lekker moment.

Conclusie

Dr. Peacock’s Solo Night was niets minder dan onwijs gezellig en lekker. De sfeer was gedurende heel de nacht buitengewoon fijn, met daar bovenop de geweldige set van Peacock maakt dit feest erg geslaagd. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en kijk nu alweer uit naar de volgende Peacock set!

8,7

Party report

Dr. Peacock Solo Night 3 december 2016 - Doornroosje - Nijmegen Report door Nina van Zelst
  • Pluspunten
  • Drie bars in een relatief kleine zaal
  • Twee grote rookruimtes met veel zitplaatsen
  • Geen rijen voor de wc's
  • Optimale sfeer
  • Erg goede sets
  • Minpunten
  • Hele plakkerige vloer
  • Geen bijzondere aankleding behalve lasers

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
10
Publiek
8
Aankleding
6
Bereikbaarheid
10
Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws