Straf_Werk - Klokgebouw

Etiënne Slijpen | 8 december 2016
party reports

Party: Klokgebouw
Locatie: Klokgebouw 50, Einhoven
Line-up: Kölsch, Joris Voorn, Âme, ANOTR, Agoria, Route 94, De Sluwe Vos, Wouter S, Lucky Done, Will Oirson
Datum: Zaterdag 3 december 2016

Straf_Werk Klokgebouw

Het eerste weekend van december betekende twee keer Straf_Werk in twee dagen. Eerst op vrijdag 2 december in de Scheepsbouwloods te Amsterdam en de volgende was het Klokgebouw te Eindhoven het toneel van een uitmuntend feest. 

Het Klokgebouw

Het Kolkgebouw, gevestigd in Strijp S in Eindhoven is een wat rauwere locatie. De oude Philips fabrieken die momenteel zijn omgetoverd tot de hippe woon-, werk- en uitgaanswijk voor creatievelingen van Eindhoven leende zich perfect om het feest te organiseren. Wij van Partyscene bezochten de tweede avond in Eindhoven. Straf_Werk pakte daar goed uit met dj’s als Kölsch, Joris Voorn, Agoria, Âme, Lucky Done Gone B2b Will Oirson, Sluwe Vos, Wouter S, Route 94 en ANOTR. Een mix van internationale sterren en upcoming artiesten uit Nederland.

Visueel spektakel

Na een korte maar koude wandeling richting het Klokgebouw, aangezien ik zelf in het centrum woon waren we al vrij snel binnen! Het scannen van de tickets, fouilleren, scoren van een kluisje en kopen van muntjes ging allemaal vrij snel. Hierdoor konden we direct door richting één van de twee zalen.  We kozen voor de live set van Âme in zaal 1. Deze zaal was aangekleed met led schermen, lasers, blinders en c02 kanonnen. Vooral de led schermen die doorliepen boven het publiek zorgde voor een uniek gezicht. De visuals liepen vanaf het podium door in het publiek. Het voelde als het ware of de dj naast de muziek ook de visuals over je af stuurde!

De tweede zaal was opvallend een stuk donkerder en knusser. De ruimte was gevuld met een gordijn aan rook en laserlichten. In de tweede zaal pakten we stukken mee van Wouter S en de Sluwe Vos. Vooral de remix van de plaat ‘The Nighttrain’ van de Sluwe Vos viel goede in de smaak.

Twee helden

In de hoofdzaal pakte we Joris Voorn mee! Joris weet altijd een perfecte mix tussen melodische techno en wat grover beukwerk te vinden. Sets van hem zijn daardoor altijd heerlijk om aan te horen. Af en toe even lekker losgaan en dan weer heerlijk wegdromen in een van de wat melodischere nummers. Zo was vooral de plaat “Esquape” een groot succes. Maar tot mijn verbazing kwam er ook nog even een erg diepe ‘Deep Down Inside Me’ remix voor bij.

Maar dan is het inmiddels half zes en dat betekent maar één ding! Mijn grote held Kölsch gaat het toneel bestrijken. Zijn sets staan erom bekend emoties bij het publiek op te wekken. En dat lukte hem zelfs om half zes in de ochtend nog steeds! Richting het einde van zijn set kwamen de wat meer emotionele platen zoals ‘Loreley’ en ‘Grey’ voorbij om vervolgens af te sluiten met het nummer ‘All that Matters’. Deze gevoelige plaat was de perfecte afsluiting van zijn set als zowel van Straf_Werk!

8,8

Party report

Straf_Werk - Klokgebouw 3 december 2016 - Klokgebouw - Einhoven Report door Etiënne Slijpen

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
10
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
10
Bereikbaarheid
9
Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws