Grotesque Indoor Festival #250

Thomas2 | 12 december 2016
party reports

Party: Grotesque Indoor Festival #250
Locatie: Maassilo, Rotterdam
Line-up: RAM, John O'Callaghan, Alex MORPH, Sean Tyas, Vini Vici, Richard Durand, Mark Sixma, Dimension, James Dymond, Mark Sherry, Allen Watts, Ucast, Lucien Foort, Erick E and more
Datum: Zaterdag 10 december 2016

Grotesque Indoor Festival #250

Zaterdag 10 december was het tijd voor Grotesque om 2016 af te sluiten met een geweldig feest, dat ook nog eens in het teken stond van de 250e Grotesque radio show van Mr. Grotesque himself: RAM. Na een uitverkochte 2015 editie in Utrecht was de toffe industriële Maassilo in Rotterdam nu het strijdtoneel van heel veel moois op house, techno, maar toch vooral trance-gebied! De Maassilo was speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een waar circus/theater.

De Maassilo

Dat deze oude graanfabriek als een geweldige party-locatie bekend staat wisten we al, maar persoonlijk hadden wij er nog nooit een feestje meegepikt! Vol hoge verwachtingen vertrokken we dus naar 010. Bij de entree ging het even mis, want het was voor iedereen onduidelijk welke rij de normale entree was en welke de VIP/guestlist. Gelukkig werd dit snel opgelost en konden we al snel de regenachtige avond verruilen voor een droge, warme plek: Het Grotesque Circus. Meteen overvalt ons het echte festival gevoel, met een grote lounge area, zitzakken, een beautysalon plus kapper én tof aangeklede stages.

Mainstage

Grotesque Circus kunnen we toch wel als de main stage bestempelen, want het was de grootste van de twee trance area's. De sfeer zat er hier al lekker in toen we rond half elf aan ons eerste drankje stonden. Mark Sixma deed hier wat we van hem gewend zijn: een lekkere, harde set weggeven, met zowel instrumental- als vocal trance. Tracks als 'Adagio For Strings' van Tiësto, 'Till The Sky Falls Down' van Dash Berlin en 'Sun and Moon' van Above & Beyond werden door hem van een hard-trance jasje voorzien, waardoor het publiek er echt meteen lekker in zat. Wat ook direct opviel was dat er door iedereen goed gehoor was gegeven aan de gevraagde (niet verplichte) dresscode van White - Fluor - Disco. Heel erg gaaf!

Alex MORPH

Na Mark Sixma was het bij Grotesue Circus de beurt aan niemand minder dan Alex MORPH, die we eigenlijk nog nooit een beroerde set hebben horen draaien. Gelukkig gebeurde dat ook vanavond niet; met zijn prachtige track 'An Angel's Love' wist hij menigeen het kippenvel op de armen te bezorgen, gevolgd door een aantal classics als 'Played Alive' van Safri Duo en 'Waiting'  van Dash Berlin ft. Emma Hewitt. 

Grotesque Theatre

Tijd om de overige twee stages eens van dichtbij te gaan bekijken. Via Lucien Foort & Friends stage, waar ietsje rustigere (maar ook lekkere) housebeats uit de speakers kabbelden, komt het trancegeluid van Grotesque Theatre ons al snel tegemoet. Grotesque had van tevoren al laten weten dat er met een nieuw geluidssysteem gewerkt zou worden en dat was te merken; fantastisch, maar wat zijn we blij met onze oordoppen! Ruben de Ronde is hier bezig aan misschien wel zijn stevigste set ooit, met lekkere harde classics als 'Dominator' van Human Resource. Lastig kiezen tussen Grotesque Circus en Grotesque Theatre wat ons betreft, maar we besluiten dat we de set van RAM toch echt niet willen missen natuurlijk.

Mr. Grotesque: RAM!

Van die keuze krijgen we absoluut geen spijt, want RAM is duidelijk voornemens er een onvergetelijk feest van te maken. Steeds meer circusacts en acrobaten doken op, zowel op het podium als tussen het publiek. RAM opent sterk, met een eigen remix van 'Silence' van Delirium, omringd door allerlei vette visuals op de schermen achter de dj-booth. Hij wisselt sterke nieuwe releases ('These Ties Are Binding' van Andres Sanchez) af met lekkere classics als PPK's 'Resurrection' en 'Age Of Love' van The Age Of Love. Nee, op zijn set én de nog steeds te gekke sfeer valt echt helemaal niets aan te merken. Er zijn voldoende bars en toiletten, waardoor we zo min mogelijk hoeven te missen van de muziek, circusacts en andere vormen van entertainment on stage.

Vini Vici

Heel nieuwsgierig zijn we naar de set van Vini Vici. Psy-trance doet het immers erg goed momenteel, met Vini Vici als een van de meest populaire namen. Al snel snappen we ook wel waarom, want naast hele vette classics als 'Children' van Robert Miles, Binary Finary's '1998' en Tiësto's 'Lethal Industry' vliegen ons de meeste vreemde, vage en duistere psychedelische geluidjes om de oren. Erg tof en ondanks dat het al tegen vijven loopt stampt het publiek met Vini Vici mee alsof het feest pas net begonnen is! Ook als Richard Durand het stokje overneemt blijft het druk, ook omdat ook hij een lekkere, stevige set draait, met o.a zijn laatste single 'Proxima C' en een te gekke remix van 'In And Out Of Love' van Armin van Buuren ft. Sharon den Adel. Om halfzes geloven onze voetjes het wel en houden we het voor gezien.

Conclusie

Grotesque, we hebben echt een topavond gehad! De organisatie was prima (op de onduidelijkheid bij de ingang na), het publiek lekker divers en gezellig en aan werkelijk alles was gedacht. Toffe circusacts, allerlei leuke kraampjes en een super chille lounge area, waardoor het festivalgevoel écht mee naar binnen werd genomen. Aan te gekke muziek ontbrak het ook absoluut niet, dus wat ons betreft heel graag tot een volgende keer!

8,5

Party report

Grotesque Indoor Festival #250 10 december 2016 - Grotesque Indoor Festival #250 - Rotterdam Report door Thomas2
  • Pluspunten
  • Zeer goed georganiseerd
  • Tof, divers publiek
  • De muziek
  • Minpunten
  • Oponthoud bij VIP Entree

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
8
Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws