Feest To Black

Kyra | 12 december 2016
party reports

Party: Feest To Black
Locatie: Heineken Music Hall, Amsterdam
Line-up: FeestDJRuud, Ruthless, LNY TNZ, Mr Polska, Moksi, Jebroer, Kraantje Pappie, The Partysquad, Puinhoop Kollektiv, Lamme Frans
Datum: Vrijdag 9 december 2016

Feest To Black

Niemand heeft het kunnen missen, in mei kwam FeestDJRuud met het slechte nieuws naar buiten dat hij zou stoppen. Na vijf jaar en meer dan 1000 shows op o.a. festivals zoals Defqon.1 tot aan zijn eigen stage hosten op Mysteryland, heeft Ruud Geurts aka FeestDJRuud er niet meer zoveel plezier in en wil hij een andere weg inslaan. Dit weekend was het zo ver, onder de naam Feest to Black gaf FeestDJRuud zijn allerlaatste optreden in de Heineken Music Hall.

Binnenkomst

Bij binnenkomst, nadat we snel door de ticketcontrole en het  fouilleren waren, was het al meteen feest. In de welkomsthal van de HMH stond een hele grote fanfare band, overal waren mensen gekke dansjes aan het doen en de sfeer zat er al meteen goed in. Wat ook meteen opviel was dat heel Brabant voor dit feest naar Amsterdam was afgereisd om bij het laatste optreden van FeestDJRuud te zijn. Meer dan de helft van de mensen die we spraken kwam uit het zuiden. Samen met mijn gezelschap gingen we opzoek naar een kluisje en daarna maar eens de zaal in en het voorprogramma van show checken.

Carnavalskrakers met Lamme Frans

Voor zijn laatste show had FeestDJRuud een zeer gevarieerde line-up samengesteld. Van carnavalskrakers van Lamme Frans tot kei harde hardstyle van Ruthless. Op de timetable was te zien dat FeestDJRuud zelf twee uur en 15 minuten lang zou draaien, van 01:30 tot 03:45. In zijn voorprogramma stonden David Ghetto, Puinhoop Kollektiv, Moksi, The Partysquad en Lamme Frans. Als afsluiters stonden de heren van LNY TNZ er en als laatste was het aan Ruthless om met de hardere melodietjes af te sluiten.

Vol enthousiasme liepen we de zaal binnen, waar Puinhoop Kollektiv al begonnen waren aan hun set. De zaal was versierd met allemaal lichtjes aan het plafond en het podium was gedecoreerd met schermen waar allerlei gekke visuals op afgespeeld werden. We spotten al snel een mega groot kanon achter in de zaal, iets om in de gaten te houden! De line-up werd goed opgebouwd,  van iets rustigere deuntjes van Puinhoop Kollektiv, naar iets harder van Moksi en The Partysquad. Toen Lamme Frans aan zijn set begon, kon je pas goed merken dat meer dan de helft uit het zuiden kwam. Elke Carnavalskraker werd luidkeels mee geblèrd door vrijwel de hele zaal.

Armin van Buurtfeest aka Fiësto aka FeestDJRuud

Om half 2 was het zo ver, alle ogen en mobieltjes waren gericht op het podium. Het was tijd voor de man waar het deze avond allemaal om draaide: Armin van Buurtfeest aka Fiësto aka FeestDJRuud!! Op de schermen bij het podium was het aftellen begonnen, precies toen de DJ het podium opkwam ging het confettikanon achter in de zaal af. Overal confetti, het nummer ‘Duizend Nachten’ knalde door de speakers en de party was begonnen. De opblaasbeesten vlogen gedurende de set door de zaal, overal werden polonaises ingezet en de ene sitdown naar de andere sitdown volgde. Daarnaast had Ruud ook nog voor een aantal gastoptredens gezorgd van o.a. Kraantje Pappie, Mr. Polska en Jebroer. Het was gewoon meer dan twee uur non-stop springen en losgaan op hits zoals ‘Weekend’ en ‘Gas Op Die Lollie’.

Aan al het leuks komt helaas een einde, en zo ook aan dit laatste optreden van FeestDJRuud. In een opblaasbootje met mega grote vleugels werd hij met een luid en welverdiend applaus de zaal uit gehesen.

FeestDJRuthless

Als afsluiter mochten de heren van LNY TNZ en Ruthless achter de draaitafels staan.  Na het optreden van FeestDJRuud liep de zaal helaas wel al aardig leeg, ik had het idee dat iedereen dacht dat het afgelopen was. Maar dat mocht de pret voor ons niet bederven. Uiteraard was ik deze avond voor FeestDJRuud gekomen maar daarnaast ben ik ook groot fan van Ruthless. Hij sloot de avond heerlijk hard af met o.a. ‘Gaan met die banaan’ en ‘Fired Up’. Daarnaast kwam FeestDJRuud aan het einde toch nog even terug het podium op om nog één keer samen te knallen met Ruthless als FeestDJRuthless.

Conclusie

Met een traantje neem ik afscheid van FeestDJRuud. Hoe hij elk feestje kon omtoveren in één grote chaos, dat kan niemand anders. Niks is te gek in zijn ogen. En dat heeft hij met dit afscheidsfeest dubbel en dwars bewezen. Maar niet getreurd, we zijn nog niet helemaal af van FeestDJRuud. Tijdens zijn laatste show heeft hij namelijk aangekondigd verder te gaan onder een andere naam: DOLF. En zijn eerste single ‘Fuck it all up’ wordt uitgebracht op Barong Family, het label van Yellow Claw.

8,7

Party report

Feest To Black 9 december 2016 - Feest To Black - Amsterdam Report door Kyra
  • Pluspunten
  • De Show: confettikanonnen, opblaasbeesten etc.
  • De Sfeer
  • Gastoptredens
  • Opbouw van de line-up
  • Minpunten
  • Na het optreden van FeestDJRuud liep het leeg
  • Het struikelen over de lekke opblaasbeesten

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
10
Bar/horeca
6
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9
Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws