538Jingleball 2016

Kyra | 20 december 2016
party reports

Party: 538Jingleball
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Line-up: Hardwell, Dannic, Lucas & Steve, R3hab, Jonas Blue, Sunnery James & Ryan Marciano, Kris Kross Amsterdam
Datum: Zaterdag 17 december 2016

538Jingleball

De laatste weken van december staan in het teken van cadeautjes, de kerstboom versieren en gezellig dineren met de familie, maar voordat je je helemaal vol gaat proppen aan dat vele lekkere eten kon je afgelopen zaterdag nog even een aantal calorieën verbranden in de Ziggo Dome.  Alle kerstmutsen en glitterjurkjes werden uit de kast gepakt, want het was weer tijd voor het vetste kerstfeestje van het jaar: 538Jingleball! Met het thema “The Wild Side of X-Mas’ was dit de laatste kans om nog één keer met je vrienden en de beste dj’s los te gaan voordat je met je familie aan het kerstdiner zit. Voor de 5e keer op jaar werd 538Jingleball gehouden in de Ziggo Dome en net zoals de vorige jaren was ook deze editie uitverkocht!

Rond half 11 kwamen wij aan bij de Ziggo Dome, het leek nog vrij rustig en we waren zo binnen. In de welkomsthal waren allerlei leuke dingen te doen en te zien. Er stond een photobooth waarbij je in een bak met piepschuim kon liggen, waardoor het leek dat je tot je nek aan in de sneeuw lag. Ook kon je nog glitters in je haar laten spuiten en liepen er verklede mensen op stelten rond. Voor de muntautomaten stonden lange rijen, maar hier een tip voor iedereen: In de Ziggo Dome kan je ook munten halen bij de servicebalie, hier staat meestal helemaal geen rij dus ook dit was snel geregeld.

De line-up

Ook dit jaar stonden er, zoals we gewend zijn van 538 feesten, weer veel grote namen op de line-up. De line-up was goed opbouwend, van de iets zachtere deep-house tot de stevigere big room house. Met als populairste act Hardwell, de voormalige nummer 1, die 1,5 uur mocht draaien. Vòòr Hardwell stonden de mannen van Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve, Jonas Blue en Sunnery James & Ryan Marciano en als afsluiters waren er R3hab en Dannic.

Indrukwekkende stage

Vol enthousiasme liepen we de zaal binnen, waar Lucas & Steve al aan hun set begonnen waren. Het publiek was zeer gevarieerd, jong en oud stonden al flink los te gaan in allerlei creatieve en mooie kerstpakjes. De stage, bestaande uit twee mega kerstballen belegd met schermen waar visuals op afspeelde en gebroken ijsschotsen die het hele plafond van de Ziggo Dome in beslag namen, hielp zeker mee aan het versterken van die heerlijke kerstsfeer.

538 Jingleball

Na Lucas & Steve was er een show element met vliegende danseressen, vuurwerk, lasers en heel veel confetti. De line-up werd goed opgebouwd na de zachtere deep house van Lucas & Steve was het nu de beurt aan de tech house van de Britse Jonas Blue. Persoonlijk had ik nog nooit een setje van Jonas Blue gehoord of gezien, maar hij was echt de verrassing van de avond. Bekend van nummers zoals ‘Perfect Strangers’ en ‘By Your Side’, die zeker ook voorbij kwamen tijdens zijn set, wist hij het publiek goed te vermaken. Na Jonas Blue was het de beurt aan Sunnery James & Ryan Marciano, met hun funky beats en enthousiasme ging de zaal helemaal los.

Een Gouden Award voor Hardwell

Om 2 uur was het zo ver,  de act waar ik het meest naar uitgekeken had. En de rest van het publiek waarschijnlijk ook, want Hardwell werd met luid gejuich onthaalt.  De zaal ging los op zijn bekende hits zoals ‘Thinking About You’ en ‘Don’t Stop The Madness’. Ook kwam het nieuwe nummer ‘Baldadig’ langs die hij deze maand heeft uitgebracht met collega dj Quintino. De sfeer zat er goed in, lichtgevende paarse en groene ballen vlogen door de zaal en confetti kanon na confetti kanon ging af. De dj sloot af, zoals hij tegenwoordig altijd doet, met een paar hardstyle nummers.  Nummers zoals ‘Gaan met die banaan’ van Ruthless en ‘Wake up’ van Brennan Heart & DJ The Prophet knalde door de zaal.

Tijdens 538Jingleball heeft Hardwell een Gouden Award in ontvangst mogen nemen voor zijn hit ‘Spaceman’, de track is in Amerika inmiddels al meer dan 500.000 keer gedownload. De avondploeg presentatoren en Ivo en Daniël mochten de dj verrassen met deze prijs. Een zeer mooi kerstcadeautje voor Hardwell

Na de set van  Hardwell mocht R3hab, en daarna Dannic, achter de draaitafels plaats nemen. Ook deze sets zaten vol energie. Je merkte wel dat veel bezoekers speciaal voor Hardwell naar 538Jingleball waren gekomen, want de zaal liep al aardig leeg na zijn set.

Conclusie

Ook dit jaar was 538Jingleball een groot succes. De stage stak er echt boven uit als beste van al de voorgaande edities. De locatie was top! Wat ik heel chill vind aan de Ziggo Dome is dat La Place het eten verzorgd, zo weet je dat het altijd goed is. Er is volop keuze uit allerlei lekkere broodjes en drankjes.

Op de line-up stonden zeker een aantal hele grote namen. Maar los van dat R3hab en Dannic echt twee hele goede dj’s zijn, vond ik het jammer dat er niet afgesloten werd met een hardstyle artiest zoals dat wel op de voorgaande edities gedaan werd. Maar desondanks heb ik zeker genoten!

Was je er niet bij en wil je toch even de sfeer proeven of even nagenieten van het heerlijke feest, de set van Hardwell staat nu al online en is hier te bekijken:

8,2

Party report

538Jingleball 2016 17 december 2016 - 538Jingleball - Amsterdam Report door Kyra
  • Pluspunten
  • (kerst)Sfeer
  • Indrukwekkende Stage
  • Hardwell
  • Lekker eten
  • Minpunten
  • Veel gingen weg na Hardwell
  • Geen hardstyle afsluiter

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
7
Aankleding
9
Bereikbaarheid
8
Aanbevolen voor jou:
De pareltjes van GOGO Jongerenreizen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws