Valhalla 2016

Chanice Baptista | 20 december 2016
party reports

Party: Valhalla
Locatie: RAI Amsterdam, Amsterdam
Line-up: Agoria, Benny Rodrigues B2B De Sluwe Vos, Ferro, Gaiser (Live), George Fitzgerald, Paco Osuna, Answer Code Request (Live), JP Enfant, Juan Sanchez, Marcel Fengler, Sandrien, Sterac aka Steve Rachmad, De Jeugd van Tegenwoordig, Dirtcaps, East & Young, Girls love DJ’s, Mr. Belt & Wezol, Quinten 909, The Flexican & Sef, Yellow Claw, Eats Everything, Prunk, Santé B2B Sindey Charles, Shakèd, Skream B2B Patrick Topping, Edu Imbernon, B2B Oliver Weiter, Jonas Rathsman, Marc Holstege, Noir, N’to (Live), Oliver Schories, Amine Edge & Dance, ANOTR, Hannah Wants, Shadow Child, Wouter S., Aiscream, Guy Gravier, Lumiére, Mia More, Mikey Nice, Monte Christo, Sunny & A la Maison
Datum: Zaterdag 17 december 2016

Valhalla

Het was het laatste weekend voor de kerst en dat betekent dat het weer tijd was voor een nieuwe editie van het altijd bijzondere Valhalla Festival. Net als ieder jaar toverde de organisatoren de RAI in Amsterdam om tot een compleet andere wereld.

Valhalla app

Dit jaar kwam Valhalla weer met een ander betaalsysteem dan de wristband van voorgaande jaren. Dit jaar kon je namelijk weer ‘ouderwets’ munten kopen maar er was ook een app. Op deze app kon je zien wat de prijzen van de drankjes waren en van tevoren maar ook op het festival munten kopen via je bankrekening. Ook kon je met de app bestellen en zien hoeveel munten je nog overhad, erg handig! Naast betalen kon je ook de timetable en plattegrond van het festival bekijken en aan artiesten aan je favorieten toevoegen. Je kreeg dan 15 minuten voor de set begon een notificatie zodat je niks hoefde te missen.

Indrukwekkende aankleding

Bij binnenkomst had ik oprecht het gevoel dat ik een andere wereld instapte en dat mijn ‘bizarre ride’ kon beginnen. Eerst kwam je aan in een grote hal waar je munten kon halen en een rondje in de zweefmolen kon maken. Vervolgens kon je direct doorlopen naar de eerste twee zalen, iedere stage zag er weer uniek uit maar toch paste ze allemaal in het geheel. Om bij de andere zalen te komen moest je wel een stukje lopen maar ook op deze route was er nagedacht over de aankleding, lange slingers met gezellige lichtjes hingen langs de ramen van de doorgang. Aan het einde van deze gang kwam je bij het Foodcourt, waar ook weer verschillende kermisattracties stonden. Hier kon je in een funhouse of een rondje in het kleine reuzenrad.

Valhalla

Valhalla Experience

Dat Valhalla een echte beleving mee wilt geven is aan alles te zien. Vlak voor het evenement heb ik netjes op de app alle artiesten aangevinkt die ik wilde zien maar ik was al gauw afgeleid. Er was ontzettend veel te beleven en in iedere hoek gebeurde er wel weer wat anders. Ik besloot Valhalla maar eens te gaan ontdekken en niet te veel op de timetable te letten. Plattegrond bij de hand of niet, het hele festival was voor mij één groot doolhof, hoewel het een drama is om je verloren vrienden terug te vinden heeft het ook wel weer wat dat je constant weer een nieuwe stage of activiteit tegenkomt. Er was van alles te doen, je kon gaatjes laten schieten, henna tattoos laten zetten of lekker in de verschillende kermisattracties. Kortom er was altijd wel wat te doen, never a dull moment.

Line-up

Tussen al het verkennen door waren er natuurlijk wel een aantal acts die ik niet wilde missen. Mijn favoriete stage was The Great Wall, aan het begin van de avond gaven De Jeugd van Tegenwoordig daar een energieke show weg en werden opgevolgd door East & Young. Hierna ben ik een beetje rond gaan kijken bij de andere stages, waaronder de boardwalk, hier werd vooral techno gedraaid en heb ik nog even kunnen genieten van de B2B set van Benny Rodrigues en De Sluwe Vos. Tussen alle ‘serieuze’ stages stond ook nog een mini stage bij de foodcourt, hier kon je meezingen met hitjes en kerstmuziek om vast in de stemming te komen voor alle festiviteiten van volgende week. Voor de afsluiting keerde ik weer terug naar The Great Wall waar Yellow Claw het dak eraf draaide en zelfs Hardwell even langs kwam om een nummertje B2B te draaien met de mannen van Yellow Claw.

Conclusie

Ik heb echt een onvergetelijke avond gehad op Valhalla, goede muziek, prachtige decoratie en veel verrassingselementen, alles klopte bij elkaar. Wat ik ook erg leuk vond was dat het echt een festival was waar je veel bekenden tegen kan komen. Ik kom zelf uit Amsterdam en had het idee dat de halve stad aanwezig was. Kortom, het was een prachtige avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Valhalla

Partypics

Valhalla Festival 2016 - A Bizarre Ride 22-12-2016 Powered by
Bekijk meer party pictures
8

Party report

Valhalla 2016 17 december 2016 - Valhalla - Amsterdam Report door Chanice Baptista
  • Pluspunten
  • Experience
  • Aankleding
  • Line-up
  • Minpunten
  • Net iets te groot
  • Dure muntjes

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
7
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9
Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws