The Ace of Spades: Secret Society

RonaldVeth | 21 december 2016
party reports

Party: The Ace of Spades: Secret Society
Locatie: De molenheide, Schijndel
Line-up: Gunz for Hire, Frontliner, D-Block & S-te-Fan, Frequencerz, Atmozfears, Sound Rush, NSCLT, Devin Wild, Galactixx, MC Villain
Datum: Zaterdag 17 december 2016

The Ace of Spades

Beukende beats, een vette show en een line-up om je vingers bij af te likken. Dat waren de ingrediënten van een succesvolle eerste editie van The Ace of Spades. Zaterdag 17 december werd de Molenheide in Schijndel op zijn kop gezet door de organisatoren van Paaspop en Wish Outdoor. Samen sloegen zij de handen bijeen om een nieuw concept te lanceren, The Ace of Spades. Het idee achter het concept is om elk jaar samen te komen voor een soort gathering van enkel Hardstyle liefhebbers. Elk jaar zullen er ook nieuwe leiders op de stage staan, dit jaar stonden o.a. Gunz for Hire, Atmozfears, Frequencerz en Devin Wild op de stage.

The Ace

We komen iets voor 5-en aan en we verkennen De Molenheide. Het is een onderdeel van een manege. De rijbak waar normaal paarden in rennen en oefeningen in doen is de plek voor het feestje. Achterin de zaal staat een hoog plateau met aan de achterzijde een lounge dek waar s’avonds een signeersessie is van Gunz for Hire. Aan de voorzijde is het vip deck en het deck biedt mooi uitzicht over de zaal. In het midden van de zaal hangt een groot doek met daar op ‘The Ace’ die omringt is door verlichting. De stage zelf heeft de nodig led schermen en doeken met ook daarop The Ace. Later op de avond wordt de stage voorzien van het nodige co2, pyro en confetti.

We beginnen het festival met Devin Wild. Het 18-jarige talent stond eerder dit jaar al op festivals als Ground Zero, Craft, Dance Valley, Wish Outdoor en Emporium. Vanaf minuut één laat Devin zien waarom hij er hoort te staan. Hij weet het publiek voor zich te winnen met bekende hits en uiteraard zijn eigen producties. Een uur lang is de stage van hem. Atmozfears mag het stokje van Devin overnemen en het fijne aan het festival is dat een aantal dj’s anderhalf uur mogen draaien en dus uitgebreid hun kunsten kunnen laten zien en horen. Atmozfears wat vroeger uit een trio bestond, is in de loop der tijd uitgedund tot een solo act bestaande uit enkel Tim. Eerder dit jaar produceerde hij samen met de heren van Audiotricz de hit ‘What about us’ en uiteraard kan deze niet ontbreken in zijn set net zoals zijn kersverse remix van ‘Come running’ voor Darren Styles.

De avond vordert en we naderen een nieuw hoogtepunt. D-Block & S-te-Fan mogen op. Deze twee mannen hebben al tal van hits op hun naam staan en blijven maar doorgaan. Vele hits passeren ons tijdens de set als ‘Sound of Thunder’, ‘Part of the hard en higher’, maar ook een klein vleugje trap invloed merken we als we ‘Till it Hurts’ van Yellow Claw horen. Eigenlijk is hun set voorspelbaar met vele bekende nummers volgen en uiteraard kan een Nederlandstalige hit niet ontbreken.

De volgende dj die zijn debuut mag maken op Ace of Spades is niemand minder dan Frontliner. Een dj die lekker losbandig is en heerlijk uit zijn dak gaat tijdens zijn optreden. Frontliner begint zijn set zoals hij al vaker heeft gedaan met Lose The Style (2013 edit). De sfeer zit er gelijk goed in en de toon is gezet. De ene na de andere track horen en opvallend genoeg klinkt de naam ‘Sally’ op een bepaald moment in onze oren. Een track die Hardwell enkele jaren geleden produceerde en uiteraard is het niet de standaard versie, maar de remix die Frontliner destijds zelf maakte.

Spades

Gunz for Hire

En dan is het moment eindelijk daar, het moment waar vele op gewacht hebben. Het is tijd voor Gunz for Hire. Een van de optredens waar ik zelf het meest naar uitkijk. Zodra Adaro en Ran-D het podium betreden wordt het podium ontsierd met vuurwerk en nemen de mannen plaats in de dj booth. Je voelt en merkt dat de energie in de zaal zich tot een zekere hoogte bereikt. Want eén ding wat je niet doet tijdens het optreden is stil staan. Driekwartier lang pompen, als ik het zo mag en kan noemen. Gewoon non-stop doorgaan met snoeiharde hardstyle en soms neigt het tot hardcore naar mijn idee. Het is dan ook geweldig om te zien dat dj’s zoveel kunnen los maken in mensen. Al hun klappers komen voorbij, ‘May god be with you all’, ‘I’m a criminal’ en ‘Bolivia’ mogen uiteraard niet ontbreken. Hun set vliegt voorbij met daarin de nodige confetti, pyro, co2 en special effecten. Om na zo’n optreden de avond te afsluiten moet je sterk in je schoenen staan.  Zo’n klus is dan ook weg gelegd voor de Frequencerz. Zij brengen dit feestje tot een mooie afsluiting. We kunnen concluderen dat Ace of Spades een geslaagd feestje was met zeker meer potentie voor de toekomst. Hopelijk dan niet meer in een manege, maar op een andere locatie.

8

Party report

The Ace of Spades: Secret Society 17 december 2016 - The Ace of Spades: Secret Society - Schijndel Report door RonaldVeth
  • Pluspunten
  • Toffe line-up
  • Gunz for Hire
  • Goed geluid
  • Goede sfeer
  • Minpunten
  • Stank van de paardenmest
  • Locatie
  • Prijs aan de hoge kant

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
8
Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws