Armin's Anniversary Party

Thomas2 | 22 december 2016
party reports

Party: Armins Anniversary Party
Locatie: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Line-up: Armin van Buuren
Datum: Woensdag 21 december 2016

Armin van Buuren Anniversary

Gisteravond gaf Armin van Buuren een heel bijzonder feestje voor slechts 500 gelukkige fans. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in de ArenA vierde hij dat zijn radioshow A State Of Trance dit jaar vijftien jaar bestaat én… dat hij zelf deze week 40 wordt! Natuurlijk waren wij erbij om dit feestje samen met onze tranceheld - en zijn vers gelakte nagels - te vieren.

I Live For That Energy

De ongekend populaire radioshow A State Of Trance van Armin van Buuren bestaat dus al vijftien jaar. Wekelijks trekt de show wereldwijd 40 miljoen luisteraars, een ongelooflijk aantal. Armin van Buuren was ook de eerste dj die een wekelijkse radio-uitzending zó groot heeft weten te maken; een enorm knappe prestatie. Inmiddels maken Armin en zijn fans zich op voor alweer de 800e (!!) editie van 'ASOT', die in februari groots gevierd zal worden in de Jaarbeurs in Utrecht. Het anthem voor deze mijlpaal kwam vorige maand al uit en heet heel toepasselijk 'I Live For That Energy'. Die energy was gisteravond heel duidelijk aanwezig bij dit unieke en exclusieve verjaardagsfeestje. Op de vierde verdieping van de ArenA was een super gave party locatie ingericht waar Armin zijn fans wilde trakteren en bedanken voor alle support. Uiteraard opende hij zijn twee uur durende set met het anthem van 'I Live For That Energy'.

Genieten

Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat het echt een top avondje ging worden. Door het kleine aantal van 500 mensen ontstond al direct het zo vertrouwde 'trance-family' gevoel waar de trance-community om bekend staat. Armin genoot zelf ook zichtbaar achter de draaitafels en zocht veel interactie met zijn uitzinnige publiek, dat duidelijk besefte wat voor bijzondere gelegenheid dit intieme feestje was. Mooi was het toen Armin met een lichte trilling in zijn stem zei: 'Dít is waar ik het allemaal voor doe; voor júllie!' Op dat moment startte hij ook nog eens de splinternieuwe David Gravell remix in van Armin's eigen klassieker 'Communication', waardoor het dak van de ArenA er zowat af ging. Kippenvel! Het geluid was sowieso erg goed te noemen voor een geïmproviseerde (in positieve zin) party locatie.

I Live For That Energy

Let's Talk Music!

De ene na de andere heerlijke track volgde en de energie spatte werkelijk van het podium af. Armin's nieuwste psy-trance knaller 'Great Spirit', samen met Vini Vici en Hilight Tribe mocht natuurlijk niet ontbreken in zo'n energieke en euforische set, gevolgd door o.a 'The New World' van Markus Schulz, 'Strange World' van Push (Andrew Bayer Remix), 'See The Sun' (Dan Stone Rework) van Matt Darey en 'Heading Up High' van Armin ft. Kensington. Ondertussen werden ook de visuals achter het podium steeds vetter, kleurrijker en indrukwekkender. Zelfs een confetti-canon ontbrak niet en ook aan de nodige rook uit de CO2-machines was gedacht. Die deden uitstekend hun werk op de climax van tracks als 'Hands To Heaven' van Armin ft. Rock Mafia, 'Inyathi' van Gaia en 'Follow Me' van Mark Sherry ft. Space Frog & Derb.

Foto credit: Floris Heuer

Kodak-momentje

Ongeveer een kwartier voor het einde deed Armin iets wat hij, zoals hij zelf zei "eigenlijk nooit doet"… Hij pakte de microfoon en zei: "Ik wil met jullie allemaal op de foto!", waarop hij achter de dj-booth vandaan kwam en een plekje zocht tussen het publiek. Fotograaf Floris Heuer schoot een prachtig plaatje van Armin, te midden van al zijn fans. Daarna riep hij: 'En nu moet ik weer muziek gaan draaien, een plaat die ik eigenlijk nooit meer draai maar speciaal voor vanavond heb afgestoft." Het bleek zijn eigen 'This Light Between Us' te zijn, met de vocals van Christian Burns uiteraard. Daarmee kwam het einde van dit bijzondere feestje helaas ineens in zicht. De twee uur zijn echt omgevlogen, maar Armin zou Armin niet zijn als hij niet nog één keer iedereen los wilde zien gaan op 'Great Spirit'.

Conclusie

Hoe vaak komt het nou voor dat je als trance-fan Armin bijna helemaal voor jezelf alleen hebt? Precies: bijna nóóit! Dat kon dus niet anders dan een geweldige avond worden, en dat werd het ook. Voordat het feest losbarstte mochten we bovendien als enige heel even met Armin praten - het interview vind je morgen terug op onze website - dus onze avond kon eigenlijk al niet meer stuk. Het was prachtig om te merken hoezeer Armin zijn fans waardeert en het was fantastisch om in zo'n intieme setting toch helemaal los te gaan met een kleine groep fans. Armin, ontzettend bedankt en nogmaals gefeliciteerd met het bereiken van alweer twee geweldige mijlpalen!

8,8

Party report

Armin's Anniversary Party 21 december 2016 - Armins Anniversary Party - Amsterdam Report door Thomas2
  • Pluspunten
  • Intieme sfeer
  • Armin's set van twee uur
  • Foto-moment Armin met publiek
  • Minpunten
  • Geen

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
9
Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws