De Tijdmachine 2016

Kim van den Heuvel | 28 december 2016
party reports

Party: De Tijdmachine 2016
Locatie: Heineken Music Hall, Amsterdam
Line-up: D-Block & S-Te-Fan, Noisecontrollers, Wildstylez, Brennan Heart, Luna, The Prophet, Adaro, Crypsis, Psyko Punkz, The Pitcher, Ryfle & Distractor
Datum: Maandag 26 december 2016

De Tijdmachine

‘The most wonderful time of the year’ is weer aangebroken. Waar anderen associaties krijgen met kerstbomen, een overdaad aan eten en warm bij de kachel zitten, denken De Tijdmachine-liefhebbers maar aan één ding: de tijdreis van het jaar. De Tijdmachine heeft een ongekende groei doorgemaakt. Ooit begonnen als conceptje in de K’danz te Schagen, verhuisde vervolgens naar de scheepsbouwloods op de  NDSM-werf in Amsterdam-Noord, die vorig jaar toch echt te klein bleek. De droom van een ieder werd verwezenlijkt toen bleek dat de heilige grond ‘Heineken Music Hall’ de nieuwe playground zou worden voor het feest der feesten. De kaarten vlogen als zoete broodjes over de toonbank en ook deze editie van De Tijdmachine verkocht weer uit.  Maar wij waren er als de kippen bij!

Tijd voor De Tijdmachine

Tijd, wat is het toch een raar fenomeen. De uren, de minuten en de seconden op Tweede Kerstdag zelf kropen als een slak voorbij.  Eindelijk kon er worden afgereisd naar deze langverwachte editie van De Tijdmachine, waar de tijd uiteraard in fast-forward werd afgespeeld en niet leek te bestaan. De entree verliep soepel, de jassen konden gratis worden opgehangen bij de garderobe of er kon voor een kluis worden gekozen. Er waren genoeg punten om muntjes te halen. Als een magneet werden wij naar de blackbox toegetrokken, waar beats van The Prophet op het beste geluidssysteem van Nederland de ruimte sierden. Hoe heerlijk is het om de track ‘Shizzle my dizzle’ op vol volume te horen in de beuktempel van Nederland, die je elf jaar geleden voor het eerst hebt gehoord op je allereerste festival en waar de ongekende liefde voor deze muziek is ontstaan? Op zo’n moment komt alles samen, klopt je hart mee op de beat en veranderen je pupillen in hartjes.

Een aaneenrijging van geniale momenten

Hoewel de line-up van De Tijdmachine bekend was, bleef de timetable een verrassing. Een aangename verrassing. Langzaam maar zeker bouwden artiesten op elkaar voort: na The Prophet was Brennan Heart aan de beurt, die een hoop oude  knallers weer onder het stof vandaan trok. Denk aan ‘In the end’, een HMH vol lachende gezichten, een positieve energie die zelfs op het kleine kamertje nog voelbaar is, en je hebt er weer een geniaal moment bij. The Pitcher nam het stokje over en zette ook een pareltje van een set neer. Daarna was het tijd voor Noisecontrollers en Wildstylez om in de platenkoffer te graaien naar de platen van weleer. De ene nostalgische beuker na de ander werd ingezet en als het moment daar is dat je denkt dat het niet beter kan, wordt dat moment nog eens keihard overtroffen. Want wie duikt daar ineens op achter de draaitafels? Mister Headhunterz himself!  Wauw, wauw, wauw. Een hele diepe buiging voor de organisatie, want hier wordt geschiedenis over geschiedenis geschreven! 

Nog meer lekkers

Het was bijna onmogelijk om de Blackbox te verlaten deze nacht. Na het briljante optreden van Headhunterz, Wildstylez en Noisecontrollers, werden de oude psyko kicks uit de hoge hoed getoverd. Hoe is het toch mogelijk dat de hardstyle uit het tijdmachine tijdperk zoveel beter en mooier is dan wat nu wordt geproduceerd? Het antwoord is simpel: hartstyle. Deze hardstyle bevat een hart, er zit veel meer gevoel in. Ook al hebben we deze platen al duizend keer gehoord, toch gaat je hart er nog steeds sneller van kloppen. En opnieuw zorgde ‘Rock ya attitude’ bij het publiek voor hartkloppingen. De heren D-Block & S-Te-Fan lieten ook weer even horen waar ze goed in zijn en dropten de ene dikke track na de andere. Destijds zworen wij ‘Music Made Addict’ nog af, omdat wij deze te vaak hadden gehoord, maar nu kunnen wij deze gouden plaat niet vaak genoeg horen op een feest.  En als je dan nog de Donkey Rollers, Zany en Adaro & Crypsis voor je kiezen krijgt, is het vragen om spierpijn.

Conclusie

Het hield niet op: de muziek, het geluid, de lasers, de sfeer, de mensen. Alle ingrediënten voor een legendarisch feest waren aanwezig.  De Tijdmachine – een vrolijk Kerstfeest, gaat de boeken in als de vetste editie ooit. Dit is één van die feesten waar je nog lang over napraat en waaraan je met weemoed terug denkt, omdat het zo jammer is dat het zo snel is gegaan. Wij hopen volgend jaar opnieuw op een vrolijk kerstfeest in de beuktempel van Nederland, wij staan weer vooraan!

9,3

Party report

De Tijdmachine 2016 26 december 2016 - De Tijdmachine 2016 - Amsterdam Report door Kim van den Heuvel
  • Pluspunten
  • Muziek
  • Line-up & geen timetable
  • Surprise-act
  • Geluid
  • Sfeer
  • Minpunten
  • Gladde vloer

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
10
Aankleding
7
Bereikbaarheid
10
Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws