Electric Deluxe X Dystopian

Patrick van der Spoel | 12 februari 2017
party reports

Party: Electric Deluxe X Dystopian
Locatie: , Factory010, Rotterdam
Line-up: Speedy J, Rødhåd, Subjected, Alex.Do, OSC1899, Boris Scorpio, Mono-Poly, Animistic Beliefs, Skorem, Allert en Noodlebar Soundsystem
Datum: Zaterdag 11 februari 2017

Afgelopen zaterdag sloeg Electric Deluxe, het label van de Nederlandse techno held Speedy J, haar handen weer eens ineen met Dystopian, het label waar onder andere Rødhåd onder contract staan. Voor dit event was er eigenlijk geen betere locatie denkbaar dan de Factory010 in Rotterdam, de hometown van Speedy J himself.

Electric Deluxe X Dystopian

Factory010 is naar mijn mening een van de beste locaties in Nederland voor techno feesten. Het industriële, grauwe karakter past perfect bij het concept van Electric Deluxe met haar duistere muziek. Het begint al bij het betreden van het pand, waar je eerst de lift moet nemen naar de 10e verdieping. Dit zorgt al direct voor een bijzondere ervaring waarbij ook het uitzicht vanaf die verdieping het vermelden waard is.

Na de jassen in de kluis te hebben gedaan en onszelf hebben voorzien van munten, kan het feest voor ons beginnen. Het is even zoeken hoe de drie zalen te bereiken zijn en waar de wc’s zich bevinden. Ik moet zeggen dat dit niet altijd meeviel en het met name op het begin een zoektocht was door het gebouw met al haar donkere en smalle gangetjes. Dit maakte de locatie wel des te unieker, evenals alle stalen balken en oude fabriekspijpen in de grote zaal.

In de hoofdzaal, waar Dystopian host was van deze stage, stond Alex.Do het publiek op te warmen. Het viel daarbij op dat de zaal nog niet volledig gevuld was en je daarom genoeg ruimte had om te dansen op de toen nog vrij relaxte klanken. In de kleinere tweede zaal stond Speedy J de gehele avond achter het mengpaneel. Hier was het beduidend drukker, warmer en kleiner dan in de grote zaal. Deze zaal was erg basic en het draaide daar maar om één ding, namelijk de doordringende beats van Speedy J. Zijn herkenbare stijl van draaien met een lange opbouw van nummers, gevolgd door een gigantische drop, viel bij alle aanwezigen in goede aarde en dat kwam tot uiting in luid gejoel en veel armen die de lucht in zwaaide. Deze stage deed erg grimmig aan door het vele gebruik van een stroboscoop en de harde bass die door de zaal galmde. Dit maakte het wel tot een echte underground techno ervaring.

Er was ook nog een derde zaal met diverse artiesten, maar hier ben ik slechts een kwartiertje geweest. Deze zaal was niet bepaald in trek en als er soms 30 mensen stonden was het al veel. Er was geen sfeer, terwijl de muziek helemaal niet slecht was. Hieruit bleek duidelijk dat iedereen voor andere artiesten kwamen.


Via Facebook. Fotografie: Eva de Korte Photography

Subjected had inmiddels het stokje overgenomen van Alex.Do en voerde het tempo wat op, waar de menigte in meeging en het een prima set was om naar te luisteren en op te bewegen. Hierna volgde Rødhåd met een vier uur durende set. De set heb ik afgewisseld met die van Speedy J en het was in beide zalen genieten geblazen. De een na de andere beukplaat volgde elkaar op en deze kwamen keer op keer met grof geweld uit het speakersysteem geknald.

Één plaat wil ik er specifiek uitlichten en dat is Jack Master & Richie Hawtin's 'Bang the box'(Slam remix). Deze track werd gedraaid door Rødhåd en de zaal ging volledig uit haar dak. Naast al het brute muzikale geweld was er ook met enige regelmaat ruimte voor wat zweverige, langdurige platen waarbij mensen zichtbaar in een soort trance leken te raken. Soms was dit heerlijk, maar soms werd dit ook iets te lang doorgevoerd waardoor de zaal een beetje stil kwam te staan. Tevens mag ook echt opgemerkt worden dat die tweede zaal veel te klein is voor iemand als Speedy J, want het was daar heel erg druk en daardoor ook warm. In de grote zaal was aanzienlijk meer ruimte en daardoor ook je bewegingsvrijheid en de temperatuur een stuk aangenamer.

Na de nodige uren dansen kwam deze avond ten einde en was het zonder twijfel weer een top avond en kon ik met een tevreden gevoel de vers gevallen sneeuw buiten gaan trotseren op mijn weg naar huis.

8,3

Party report

Electric Deluxe X Dystopian 11 februari 2017 - Electric Deluxe X Dystopian - Factory010, Rotterdam Report door Patrick van der Spoel

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9
Aanbevolen voor jou:
De pareltjes van GOGO Jongerenreizen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws