Pleinvrees on Tour 2017 – Tilburg

Djewan Rompis | 13 februari 2017
party reports

Party: Pleinvrees on Tour
Locatie: Poppodium 013, Tilburg
Line-up: Budakid, Paji (live), Joris Delacroix (live), N’to, Worakls (live), Simon van Leunen, Jonas Saalbach (live), Arjuna Schiks (live), Reinier Zonneveld (live)
Datum: Vrijdag 10 februari 2017

Wat is er allemaal gebeurd?

Het is zaterdagmiddag 11 februari omstreeks vier uur. Met half dichtgeknepen ogen klap ik mijn laptop open. Mijn gapende mond maakt plaats voor een brede glimlach. “Pleinvrees Tilburg was zwaar aan! x B.” valt te lezen op de FB-page van Budakid. Wat is er vannacht ook alweer allemaal gebeurd? Met glinsterende oogjes staar ik naar het plafond. Langzaam maar zeker komt alles weer terug. Resumerend zet ik even alles op een rijtje.

Debuutje in Tilburg

Stevig wrijf ik in mijn handen. Temperatuur tegen het vriespunt aan. Niet echt een lekker weertje om in de rij te staan. Gelukkig, de muziek is al in de verte te horen en ik kom stap voor stap dichterbij. De rits aan ‘verplichtingen’ gaat snel voorbij en binnen enkele minuten zet ik de eerste stappen binnen. Eens kijken hoe Pleinvrees gaat debuteren in Poppodium 013. Wat direct opvalt bij het doorlopen van de foyer is het strakke design van de locatie. Voor de eter een tostibarretje links, voor de roker een gesloten rokersruimte rechts. De drinker heeft een keuze uit een ruim drankassortiment en de chiller kan plaats nemen op de diverse bankjes.

Dikke akoestiek

Inmiddels sta ik met een Jupiler in m’n hand op de sta-tribune in de grote zaal. De dansvloer staat al aardig vol als opwarmer Budakid – die een thuiswedstrijd speelt -  het publiek staat op te zwepen met al redelijk stevige beats. Lekkere tempootje wel. Akoestisch komt het geluid goed naar voren, scherp geluid met een dikke bas. Top! Wat ook opvalt is de groepen mensen waarmee iedereen is, veelal studenten. Tja, ze zeggen het ook: Tilburg studentenstad. “De after die is bij ons dispuut” hoor ik in mijn linkeroor. “Kom ook!”.

Zweven zonder herkenningspunten

Normaal herken ik veel muziek van Pleinvrees DJ’s maar door de veelal live acts is herkenning via mijn zelfkennis of Shazam niet mogelijk. Blij verrast worden is altijd leuk. Plotselinge instrumentele keerpunten ondersteund door een dikke bas. Indrukwekkend! Zo speelt Paji na Budakid een authentieke live-set met zijn karakteristieke viool. Kenmerkend voor de avond. Geen rauwe, vuistpompende techno maar melancholische, meeslepende en zweverige muziek. Tevens zeer toegankelijk ook. Twee handjes in de lucht en oogjes dicht muziek. Het poppodium is het ideale toneel hiervoor. De combinatie van een poppodium en live-acts is als twee handen op één buik.

Ogen en oren tekort

De zaal kijkt vol verademing naar boven als de typerende Pleinvrees-ballonnen op het openingsnummer Backinbizness van Joris Delacroix op en neer bewegen. Na een toiletbreak loopt iemand met een grote bos haar en koffertje langs mij in de hal. Niet zo maar iemand, integendeel. “Arjuna Schiks! Lekker man!” roep ik. Hij draait lachend om een geeft een goed keurend knikje. Rond deze tijd was het stuivertje wisselen tussen N’to en Schiks, beide zorgend voor een hele lekkere vibe. Inmiddels is het laatste uurtje alweer een feit en ook hier zorgt Pleinvrees weer voor een dilemma. Piano-held Worakls of Rising Star Zonneveld? Eerstgenoemde krijgt het voordeel van de twijfel. De bewegingsvrijheid op de sta-tribune is inmiddels ook geslonken. Blijkbaar ben ik niet de enige. De danspasjes worden opgevoerd en de zweetdruppels druipen van sommige gezichten af. De pianistische live-performance wordt afgewisseld met hitjes zoals Salzburg en Toi. Hmm.. Toch nog maar even een kijkje bij Zonneveld. Hij laat hier een zachte kant van zich zien, geheel in Pleinvrees stijl dat wel. Toch ben ik meer fan van de hardere techno-kant van hem.

Snakkend naar meer

Drie minuutjes voor vier. Normaal nog lang geen tijd maar nu helaas wel. Geen toestemming voor een latere eindtijd. De muziek dooft langzaam en de visuals zijn gestopt. Luid gejuich en applaus vanuit het publiek volgt. Maar… Dan toch, nog één afsluitertje wordt de zaal in geblazen. Een hoger BPM, iets wat zelfs neigt naar Drum ’n Bass. Vet? Absoluut! Dan is de ietwat korte avond toch ten einde. Gedesillusioneerd staat een meisje met handen in d’r haar naast me. “Waarom is het nu al afgelopen? Waarom? Ik wil meer!”. Ik kan haar geen ongelijk geven, deze extatische avond kon zeker wel verlengd worden en verdiende eigenlijk ook wel een verlenging. Desondanks heeft Pleinvrees wel lekker gedebuteerd in 013! Hebben we genoten van de muziek? Ohja zeker!

7,5

Party report

Pleinvrees on Tour 2017 – Tilburg 10 februari 2017 - Pleinvrees on Tour - Tilburg Report door Djewan Rompis

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
7
Aankleding
7
Bereikbaarheid
8
Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws