Jebroer in De Helling

Alex van Leeuwen | 13 februari 2017
party reports

Party: Jebroer in De Helling
Locatie: , Utrecht
Line-up: Jebroer, Caza, Mr. Polska, Boaz van de Beatz, Skinto, Rät N FrikK
Datum: Zaterdag 11 februari 2017

Op dit moment klinkt op ieder schoolplein en dansvloer de track 'Kind van de Duivel'. Dit nummer van Jebroer , Paul Elstak en Dr. Phunk is de plaat welke de harten van de jeugd op dit moment sneller doet kloppen. Wat doe je dan als je ziet dat Jebroer op zaterdagavond een optreden geeft in Utrecht?  Juist, keihard richting de Helling in Utrecht gaan natuurlijk.

ELF11 Tour

Vorige week is de ELF11 albumtour gestart in Leiden. Wij waren zaterdag in Utrecht aanwezig. De locatie waar het concert plaats vind is de Helling, op een steenworp afstand van het NS station Utrecht Vaartsche Rijn. Bij binnenkomst kunnen wij voor een euro onze jas ophangen en betreden wij de zaal. De Helling is een kleine en intieme zaal en dit werkt meestal sfeerverhogend. Artiesten kunnen veel interactie met het publiek hebben en ook als het niet druk is, is het alsnog gezellig.

Caza

Het voorprogramma van de avond wordt verzorgt door Caza. Deze gasten zijn bekend van 'Zo landen we' en 'Go'. Zij mochten het publiek opwarmen voor de hoofdact van de avond. Het is nog niet heel druk in de zaal en Caza vraagt het publiek om meer naar voren te komen. Als  het nummer 'Drank & Drugs' voorbij komt begint het publiek was losser te worden en gaan voorzichtig de eerste handjes in de lucht. Het is duidelijk aan het publiek te merken dat ze eigenlijk alleen voor Jebroer richting de Helling zijn gekomen. Wat Caza ook probeert, het publiek gaat niet echt mee.

Jebroer

Het was eindeljik tijd voor de hoofdact van deze avond, namelijk Jebroer en de Nouveau Riche Allstars. Wij wisten niet precies wat we konden verwachten, maar het dak ging er vanaf. Jebroer begon met wat rustigere hiphop maar al snel kwamen daar de eerste schurende en beukende beats uit de boxen. Onder andere Mr. Polska, Boaz van de Beatz en Skinto vergezelden Jebroer op het podium. Het publiek kwam ook steeds meer in beweging en het sfeertje zat er lekker in. Met een simpele lichtshow werd het optreden van Jebroer en de Nouveau Riche Allstars ondersteund.

Het laatste gedeelte van het optreden van Jebroer ging het tempo nog verder omhoog. Uiteraard kon 'Kind van de Duivel' en 'Gaan met die Banaan' niet ontbreken. De lyrics van de tracks werden luidskeels door het publiek meegezongen. Als toegift kregen wij de nieuwe track van Jebroer samen met Outsiders te horen. Wij kunnen alleen maar zeggen dat dit weer een heerlijke beuker is geworden.

Helaas was het na iets meer dan een uur klaar met het optreden van Jebroer. Van ons had het optreden nog wel een half uur of zelfs een uurtje langer mogen duren. De afsluiting van de avond werd verzorgd door Rät N FrikK. Met euforische hardstyle plaatjes zorgden zij ervoor dat de avond in stijl werd afgesloten. Veel bezoekers waren helaas gelijk na het optreden van Jebroer naar huis gegaan, maar de overgebleven mensen vermaakten zich opperbest. Helaas moesten wij ook de laatste trein halen en hebben wij het slot niet mee kunnen maken. 

7,7

Party report

Jebroer in De Helling 11 februari 2017 - Jebroer in De Helling - Utrecht Report door Alex van Leeuwen

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
8
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
8
Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws