A State of Carnage!

RonaldVeth | 20 maart 2017
party reports

Party: Carnage
Locatie: Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam
Line-up: Carnage, Dread Pit, Lil' Kleine, Bizzey
Datum: Dinsdag 14 maart 2017

De opwarmers

Het is vrijdagavond en eindelijk tijd voor Carnage. We kijken uit naar één van onze helden die maar zelden Europa bezoekt. We komen de Melkweg binnen terwijl Dread Pitt het publiek alvast opwarmt in een kleine zaal. Er staan hooguit vijfhonderd man, en dat geeft iets intiems. Als het 21.15 is komt Lil'kleine de stage op en zweept iedereen op. Persoonlijk heb ik niks met de rapper, maar hij krijgt het publiek mee met zijn bekende nummers zoals 'Drank en Drugs'. Terwijl het publiek van links naar rechts springt, steekt hij een jointje op waarna hij zijn shirt uittrekt. Beetje overdreven als je het aan mij vraagt. Maar na 25 minuten zit zijn optreden erop en is het bijna tijd voor Carnage.

A State Of Carnage

Om 22:00 is het dan eindelijk zover! Een intro wordt gestart en op grote schermen zien we beelden waar ASOC (A State Of Carnage) steeds voorbij komt. Dan verschijnt iemand met een bontmuts en Louis Vuitton-sjaaltje de stage op, het is Carnage. En bam: hij begint meteen zoals we hem kennen. Snoeihard blaast hij samen met Vinai zijn ID-track de zaal in terwijl het dak eraf gaat. De speakers spugen de één na de andere track eruit. Soms lijkt het wel alsof we op een hardstyle feest staan. Eén ding wordt ons duidelijk: deze man is niet van plan om het rustig aan te doen vanavond. Na een half uur knallen met tracks als Dimitri Vegas & Like Mike, & Steve Aoki vs. Ummet Ozcan - 'Melody' (Kionne & LUNATIX Harder Remix), GTA ft. Sam Bruno - 'Red Lips' (Skrillex Remix) en Code Black – 'Pandora' (Carnage Edit). Wanneer The Prophet - 'Caramba' (The Prophet Hardcore Tequila Mix) wordt gedropt, is het gewoon serieus 'hakkuh'.

Flessen wodka, hiphop en R&B

We kennen Carnage als iemand die alles door elkaar draait. Het kan dan ook niet uitblijven dat hip-hop en R&B voorbijkomen. Lil’kleine en Bizzey draaien al een tijdje om Carnage heen en zwepen het publiek op. Een aantal flessen wodka worden naar binnen gegoten terwijl het erg gezellig is op de stage. Zelfs Yung Felix komt nog even het podium op om zijn track met Bizzey te promoten. Een kwartier lang zijn we 360 graden gedraaid en neemt de hiphop/R&B het over. 

Na deze korte break is het tijd om nog even alle remmen los te gooien met een sitdown. Als 'Break the Wall' klinkt, staat letterlijk iedereen te springen. Uiteraard mag 'Toca' niet ontbreken die Carnage samen met Timmy Trumpet en Kshmr heeft gemaakt. Om de sfeer compleet te maken, doven de lampen en houdt iedereen zijn telefoon in de lucht terwijl we luisteren naar 'November Skies'.

Met nog zeven minuten te gaan komt Wdyw langs, en gaat Carnage het publiek in om helemaal los te gaan. Tot slot laat hij nog zijn nieuwe track horen. Als daarvan de laatste noten klinken, wil hij het publiek nog toespreken. Hij zegt hoeveel bewondering hij heeft voor Bizzey, één van de Yellow Claw-oprichters die ervoor zorgde dat rap en hiphop ook welkom zijn in deze scene. 'Als je in Nederland kan draaien, dan kun je overal draaien!', aldus Carnage. Hij sluit af met een statement dat hij de enige dj is die overal ter wereld hardere stijlen laat horen. 'Ik heb veel respect voor Armin maar vanavond was het toch echt A state of Carnage!'

8

Party report

A State of Carnage! 14 maart 2017 - Carnage - Amsterdam Report door RonaldVeth

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws