Sphinx Presents Marcel Dettmann

Etiënne Slijpen | 24 maart 2017
party reports

Party: Sphinx presents Marcel Dettmann
Locatie: Muziekgieterij, Maastricht
Line-up: Marcell Dettmann, CV313, Roy Habets
Datum: Vrijdag 17 maart 2017

Voor de vierde maal vond Sphinx presents Marcell Dettmann plaats op 17 maart 2017 in de Muziekgieterij te Maastricht. Wij waren er bij om dit mee te maken.

Als we aankomen parkeren wij onze auto in een van de omliggende wijken en gaan we te voet richting de Muziekgieterij. De Muziekgieterij is een oud fabriekspand omgetoverd tot evenementenlocatie. Gelukkig waren we erg vroeg en waren we dus al snel binnen. Eenmaal binnen volgde een korte route door het gebouw die ons langs de kluisjes en een chill area leidde, waar je even kon bijkomen van het feestgedruis. Wanneer wij onze spulletjes veilig hebben opgeborgen, munten hebben gekocht en een toiletbandje hebben bemachtigd kan het feest beginnen.

De Muziekgieterij

Allereerst maakten wij een rondje door het gebouw. Je krijgt door de fabriekshal een heerlijk underground gevoel mee. Dit underground gevoel in samenwerking met de echte muziekliefhebbers zorgt voor een goede gemoedelijke sfeer. Het feest bleek niet geheel uitverkocht en de zaal was voor ¾ gevuld. Dit mocht de pret voor de echte liefhebbers niet drukken. Het publiek bestond zoals gezegd uit echte liefhebbers van techno en was qua leeftijd erg divers. Het publiek bestond uit mensen tussen de 18 en 30/40 jaar, maar het overgrote deel was toch aan de jonge kant. Hoe jong en oud met elkaar omgingen was mooi om te zien!

Roy Habets en CV313

Allereerst draaide Roy Habets (oprichter van het feest Linke Soto) een geweldige openingsset! Rauwe beats en scherpe tonen zorgde voor een uitzinnig publiek. Als tweede act van de avond draaide CV313 uit Detroit USA. Als ik eerlijk mag zijn was zijn set erg rustig en vlak waardoor ik niet in het juist dans gevoel kon komen. Het was erg rauw zonder al te veel toeters en bellen waardoor niet iedereen evenveel genoot van de muziek.

Marcel Dettmann

Wanneer dan de hoofdact van de avond aan zijn 3 uur durende set gaat beginnen en de eerste plaat dropt gaat iedereen in een keer los. Deze Duitser zorgde met zijn pure techno met veelvuldig eigen producties voor een uitzinnig publiek. Het voelde of hij een stel demonen over het publiek los liet want plots kwam iedereen volledig los. Dansen, bewegen en kreten van verheerlijking golfden over het publiek heen. De ene na de andere monsterplaat knalde uit de geweldige geluidsinstallatie en na 1,5 uur dansen hield mijn energie er beetje bij beetje bij op en zocht ik dan maar even wat rust in de chilloutroom.

Na een halfuurtje rust was het tijd om af te sluiten. Het was dan ook snel 5:00 uur in de ochtend en dat betekende het einde van Sphinx. Van ons had het nog wel wat langer mogen doorgaan. Maar niet getreurd er zal binnenkort  weer een nieuwe editie plaatsvinden! De volgende editie is op 23 juni

7.7

Party report

Sphinx Presents Marcel Dettmann 17 maart 2017 - Sphinx presents Marcel Dettmann - Maastricht Report door Etiënne Slijpen

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
7
Bar/horeca
9
Publiek
7
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws