Rebirth Festival 2017 - Day 2

Wouter de Vink | 11 april 2017
party reports

Party: Rebirth Festival 2017 - Day 2
Locatie: Raamse Akkers, Haaren
Line-up: Rebirth Mainstage: Hosted By B-Front. B-Front, Radical Redemption vs Crypsis, Ran-D vs Adaro, Frequencerz, Roughstate Closing, E-Force: live, Prefix & Density, B-Front Early Set, B-Front vs Phuture Noize, NSCLT, Jones Hosted by: Mc Villain. Puinhoop Extravaganza: Hosted By Puinhoop Kollektiv. Puinhoop Kollektiv, Kraantje Pappie, Ruthless, Hoscult, Capital Candy, Rave Van Fortuin, Frans “Extravaganza” Brauer, Dansado & De Feestneger, Gepresenteerd door: Dennis De Presentator. Reborn: Hosted By Hard News. Primefire, Ncrypta, Udex, Genox, Myst, Retrospect, Reloaded, Voidax, Hosted by: Mc Creature. Gezelligheid Kent Geen Tijd: Snollebollekes, Django Wagner, It All Started In The Nineties, Raymon Hermans, Jeroen van Zelst, Seango, DJ Tommy Santo.
Datum: Zondag 9 april 2017

PARTY REPORT: Rebirth Festival 2017 - Day 2

Het afgelopen weekend zijn we het festivalseizoen begonnen met Rebirth Festival. En hoe! De zaterdag was al een dag voor in de boeken en vandaag zou misschien nog wel specialer worden dan gisteren. Dit is namelijk de dag dat (raw) hardstyle-dj B-Front de mainstage zou hosten en zijn nieuwe album voor het eerst aan het grote publiek zou laten horen. Deze zondag, de tweede dag van het kersverse festivalseizoen, stond in het teken van het album Beyond Reality. En daar zou een hoop bij komen kijken, dus wij konden in ieder geval niet wachten!

LEES OOK: Rebirth Festival 2017 - Day 1: 'Het festivalseizoen is begonnen!'

Met de eerste dag nog in de benen trokken we ook vandaag weer naar Haaren toe. Rebirth Festival is namelijk een festival niet met één, maar met twee dagen. Het was iets intiemer opgezet in vergelijking met de dag ervoor. Zo was het aantal hardstyle-stages beperkt van vijf naar twee (alleen de mainstage en de talenten-stage waren ‘open’) en waren twee andere stages omgetoverd tot een hoop ‘extra gezelligheid’ (Puinhoop Kollektiv met hun eigen Extravaganza-hosting en een Gezelligheid Kent Geen Tijd-area). Bij de laatst genoemden kon het niet gek genoeg gaan. Van Frans Bauer tot Snollebollekes en van Kraantje Pappie tot Django Wagner: hoe te gek is dat om hier tussen al het gestamp door nog even de polonaise te kunnen lopen!?

Sunday is Funday!

Zoals gezegd was het zonovergoten festivalterrein iets intiemer opgezet en dat kwam de sfeer (nog meer) ten goede. Gelukkig had je nog wat extra ruimte om te dansen, want helaas kan niet iedereen het zich veroorloven om ook nog eens op zondag te feesten. Toch waren er genoeg bezoekers die zondag niet als rustdag gebruikten en op deze dag voor goud gingen. Het was dus lekker druk op de mainstage, die er nog net zo mooi uit zag als gisteren. Een halve Romeinse arena, met fakkels en torenhoge poorten die neerkeken op het losgaande publiek. Deze stage zou de beleving later op de dag nog intenser maken, maar hierover later meer!

B-Front zegt al jaren met het idee te lopen om zijn muziek te koppelen met licht en showelementen aan zijn muziek. Hiervoor was zijn nieuwe album Beyond Reality de uitgelezen kans en dit werd gevierd door een eigen hosting. B-Front nodigde hiervoor collega’s en vrienden uit, dus de line-up bestond uit voornamelijk raw hardstyle-dj’s. Het opvallende is wel dat er UITSTEKEND werd opgebouwd: de kleine kater die we gisteren hadden opgebouwd werd niet al om 14:00 omver geblazen door lompe kicks en screeches. In plaats daarvan begon met met heerlijke (oude) hardstyles van Jones en NSCLT. Een heerlijk begin van de dag!

Een nieuwe carrière voor B-Front..?

B-Front nam het daaropvolgende uur voor zijn rekening met een Early Set. Het was een reis terug in de tijd door de oudere producties van de roodharige dj en dit werd met open armen ontvangen door de bezoekers. Het publiek kende de tracks allemaal en zong werkelijk waar alles mee! Ik denk ook dat B-Front na deze dag te boeken zal zijn als karaoke-dj. Het leek wel alsof de Veldhovenaar de helft van de tijd het geluid naar beneden kon schroeven zodat het publiek zich luidkeels kon laten horen. De Voice of Holland en Idols kunnen er wel mee stoppen, want het zangtalent stond op de dansvloer van Rebirth Festival. Wie de hits van B-Front niet kent, zal denken dat deze ‘Te teeeh’, ‘Teh tuh teh’ en ‘Pe ta tu tu!’ zullen heten, maar de doorgewinterde hardstyle-liefhebber zal zijn keel ruimschoots schor hebben geschreeuwd. Een topsfeertje en dat zo vroeg op de dag, geweldig! Dus, wanneer zien we meezingers van B-Front nou eens op de karaokemachine?

PARTY REPORT: Rebirth Festival 2017 - Day 2

De rest van de namen uit de line-up waren ook stuk voor stuk artiesten waarvan het hart van menig festivalliefhebber sneller gaat kloppen. In de volgende uren stonden onder andere Prefix & Density, Frequencerz en Phuture Noize op de planken. Bij de Frequencerz werd gezang doodleuk voortgezet en toen Phuture Noize het samen met B-Front overnam werd het feestje weer naar een hoger level getilt. Het publiek klapte, sprong en zong continu mee. Als we zulke momenten zoals bij ‘The Paradox’ de hele zomer mogen verwachten, dan gaat het een top festivalseizoen worden. Adaro en Ran-D zetten deze lijn vervolgens voort. Het was al even geleden dat we deze toppers in een versus hadden gezien. Een gevarieerde set, met eigen producties, een aantal nummertjes Gunz for Hire en wat onbekender werk (wow, die ‘Before You Go’-plaat is echt sick!). En toen moest het moment supreme nog komen!

Deze show is echt Beyond Reality...

B-Front kondigde al aan dat zijn Beyond Reality-set next level zou zijn. En hier was geen woord van gelogen. De combinatie van de nieuwe muziek, visuals en showelementen sloot naadloos op elkaar aan en het was alsof de stage zelf een showtje weg gaf. Wie B-Front een keer heeft zien optreden weet dat hij dit met de nodige bewegingen doet. Geef B-Front tijdens zijn set een vliegenmepper en binnen no-time zijn alle muggen in de booth dood. Dit kwam tijdens deze set nog meer ten goede: speciaal in pak vloog de dj met zijn armen door de lucht en keerde zich regelmatig naar de camera, die live in verbinding was met de gigantische schermen achter de draaitafels. Het overgrote deel keek er een gemuteerd hoofd over het publiek heen en de schermen leken nog wat feller en vaker te knipperen dan gebruikelijk. Het is eigenlijk te veel om op te noemen, maar wat we wel kunnen zeggen is dat B-Front hiermee een hele grote stap heeft gezet namens de hele scene. Wauw, dit was echt next level!

PARTY REPORT: Rebirth Festival 2017 - Day 2

Het laatste deel van de dag werden alle registers nog opengetrokken door E-Force, Crypsis vs Radical Redemption en de closing van Roughstate (Ran-D, Adaro, B-Front en Frequencerz). Opvallend genoeg stond de tent nog steeds goed vol, wat best indrukwekkend voor zo’n eerste weekender op de zondagavond is. Toch begon het besef door te dringen dat de laatste uurtjes van het weekend waren aangebroken en deze dj’s zorgden ervoor dat iedereen met een grote grijns op het gezicht weer naar huis konden keren.

Conclusie Party report: Rebirth Festival 2017 – Day 2

Rebirth Festival zou voor iedere hardstyle-liefhebber een vaste prik in de agenda moeten zijn. Zelfs als je alleen de zondag zou gaan feesten, dan zal dit absoluut je weekend goed en de maandag toch wat dragelijker maken. Een goede line-up met écht iets speciaals, zoals de Early en Beyond Reality-sets van B-Front en de versus van Ran-D & Adaro en Crypsis & Radical Redemption. Je wordt naar mijn mening op de zondag zelfs nog meer verwend dan op de reguliere zaterdag. Het enige jammere is dat de parkeerplaats mijlen ver weg van het festivalterrein was en dan de tenten geen standje ‘cabrio’ kenden – al begrijpen we dat zelfs Piet Paulusma dit fantastische weer niet had zien aankomen. Kortom, de bezoeker werd op deze zondag ruimschoots verwend met een fantastische line-up, een dikke show en vooral een super begin van het komende festivalseizoen. Rebirth, bedankt en op naar 10 Years of Rebirth Festival!

7,7

Party report

Rebirth Festival 2017 - Day 2 9 april 2017 - Rebirth Festival 2017 - Day 2 - Haaren Report door Wouterde
  • Pluspunten
  • Dames en heren, we kunnen weer een weekendje festivallen! <3
  • Een hele dikke line-up, vooral voor een 'zondag'
  • De Beyond Reality showcase van B-Front was NEXT LEVEL!
  • Dikke pluim voor het publiek, zij waren fantastisch
  • Minpunten
  • Het was een dik half uur lopen van het parkeerterrein naar het festival
  • Dure muntprijs (omgerekend €2,86 voor een biertje)

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws