XXlerator RAW: E-Force - The Edge of Insanity

Nina van Zelst | 18 april 2017
party reports

Party: Xxlerator RAW presents E-Force - Edge of Insanity
Locatie: Honigcomplex, Nijmegen
Line-up: E-Force, Radical Redemption, Warface, Digital Punk, Delete, Sub Zero Project, D-Sturb, Rebelion, DJ Luna, RVAGE, Special Suprise Act, MC Nolz, Bass Chaserz, Prefix & Density, Unresolved, Luminite & Rooler, Malice, Mind Dimension, Invector, Infirium & D-Verze, Deluzion, Raiden, MC Livid
Datum: Zaterdag 15 april 2017

Wat kun je het beste doen in dit ‘vrije’ paasweekend? Je eerste festival van het seizoen pakken natuurlijk! Zo enthousiast als een malle had ik uitgekeken naar deze zaterdag, want jongens - het is ein-de-lijk weer tijd voor onze mooie festivals. Dit festivalseizoen kon ik uitermate goed (spoiler alert) beginnen op XXlerator RAW: E-Force - The Edge of Insanity.

The Edge of Insanity

XXlerator RAW werd dit keer gehost door E-Force & Hard News. E-Force’s nieuwe album 'The Edge of Insanity' werd geshowcased in de indoor stage van het Honigcomplex. Ondersteund door een line-up van collega-dj's waarmee E-Force collabs op het album heeft, stond de indoor stage volledig in het teken van zijn nieuwe album. Om het feestje ook naar buiten te kunnen verplaatsen, hoste Hard News de outdoor stage - met een interessante line-up van upcoming namen in de raw hardstyle. Kortom: de lekkerste raw hardstyle, de hele dag lang.

Een goed begin is het halve werk

Na een kleine fietstocht van tien minuten (een thuiswedstrijd is altijd leuk) bereikten wij het Honigcomplex; gelegen op een soort industrieterrein in Nijmegen. Snel naar binnen, kluisjes - die hele niet interessante routine en op naar de echte fissa. Omdat de indoor stage er gelijk toch wel heel aantrekkelijk uitzag, besloten wij deze eerst te bezoeken. Hier draaiden namelijk de hardstylehelden Digital Punk & Luna.

Maar, first things first: de aankleding van het evenement. Die was namelijk onwijs gaaf! De achtergrond van de stage bestond uit meerdere ‘strepen’ schermen, waardoor de muziek mooi ondersteund kon worden. Verder waren er nog een degelijke hoeveelheid lasers en co2-spuiters aanwezig; het hele plaatje dus.

Back to the music, want al vanaf de eerste minuut was ik helemaal verkocht aan deze set. Onder meer kwamen de knallers ‘Retaliate with Hate’ en ‘O My God’ voorbij en wanneer ook nog eens ‘Fuck this Nation’ door de speakers knalde, was de sfeer voor mij gezet. Wat onwijs lekker! Ook het publiek bleek al buitengewoon enthousiast en beweeglijk.

Work this Pussy, you big Son of a Bitch!

Natuurlijk laten we de kans niet lopen om het ‘echte’ festivalgevoel te ervaren; op naar de outdoor stage, dus. Hier draaiden Prefix & Density, ondersteund door de enthousiaste MC Livid. Deze set was ook weer erg fijn, met tracks als ‘Strike’ en ‘Bounce and Break’ waar iedereen enthousiast van werd. We konden hier zelfs nog genieten van wat heerlijke zonnestraaltjes, hoe mooi wil je het hebben?

Omdat het buiten zo lekker was, bleven wij mooi nog een setje staan. Bass Chaserz waren als volgende aan de beurt en wederom was dit weer een prima set. Het absolute hoogtepunt ondervond ik wanneer ‘Big Dick’ door de speakers knalde en om mij heen het publiek glimlachend mee schreeuwde: ’’Work this Pussy, you Big Son of A Bitch, WOOO!’’. Mooie dingen.

XTC, Rage, Pleasure & Pain

Back to the indoor stage, want het was tijd voor de man van de avond: E-Force. ‘Here Comes the Boom’, ‘FTP’, ‘Are You With Me’; alles van het nieuwe album kwam voorbij, ondersteund door een ziéke lasershow, confetti, CO2 - noem het maar op. Hoogtepuntjes waren toch wel wanneer ‘Pleasure & Pain’ en ‘Stresstest’ gedraaid werden. Want even serieus, hoé gaaf is die track ‘Stresstest’? Het absolute hoogtepunt was wanneer ‘Seven’ op kwam en iedereen gebukt wachtte voor de grote drop van dit geweldige nummer. E-Force pakte dit mooie moment ook gelijk om iedereen te bedanken voor de steun en maakte duidelijk dat The Edge of Insanity zeker niet zijn laatste zal zijn.

Warface

Warface draaide na E-Force en hield iedereen enthousiast met lekkere raw-remixes van onder andere ‘Good Old Days’ en ‘Will Grigg's on Fire’. Ik genoot van mijn biertje, mijn waaier en de muziek. Na Warface namen wij weer een kijkje bij de outdoor stage. Helaas viel deze eventjes tegen in vergelijking met de rest van de dag; raw hardstyle kan (naar mijn mening) af en toe wat eentonig worden en dit ervaarde ik hier voor het eerst deze dag. Het is een persoonlijke keuze, natuurlijk, maar ik zie liever nog even net wat extra’s in de muziek. De muziek veranderde gelukkig wel; er werd zelfs nog een raw hardstyle remix van de Macarena gedraaid. Desalniettemin liepen wij weer terug naar binnen, waar wij nog even konden genieten van War Force met ‘Devastation’.

Fuck You 2 Bitch!

Afsluiten deden wij bij Radical Redemption, die knoepers hard zijn set begon met de welbekende ‘Forgot about Dre’ remix van Radical en Act of Rage. Verder kwamen ook nog ‘Suicide Bassline’, Brutal 5.0’ en ‘The Black Demon’ voorbij. Vooral tijdens ‘The One Man Army’ werd het publiek erg enthousiast; het hele nummer werd mee geschreeuwd en ook de kickrolls vlogen je om de oren.

Geslaagd

Ondanks redelijk hoge verwachtingen, ben ik enorm aangenaam verrast door dit festival. Vrijwel alle sets waren écht lekker, de sfeer was heel fijn, en zelfs het zonnetje was aanwezig. Het publiek was erg gezellig en iedereen stond wel in voor een praatje. E-Force’s album The Edge of Insanity is deze dag welverdiend geëerd. Dit feest is er absoluut eentje voor in de boeken.

 

8.2

Party report

XXlerator RAW: E-Force - The Edge of Insanity 15 april 2017 - Xxlerator RAW presents E-Force - Edge of Insanity - Nijmegen Report door Nina van Zelst

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws