The Best of Armin Only - zaterdag

Michiel Nonnekes | 15 mei 2017
party reports

Party: The Best of Armin Only
Locatie: Johan Cruijf Arena (Amsterdam ArenA), Amsterdam
Line-up: Armin van Buuren - Special guests: Kensington, Mr. Probs, Laura Jansen, Angel Taylor, Betsie Larkin, Bullysongs, Cees Trappenburg, Christian Burns, Cimo Frankel, Eric Vloeimans, Koen Herfst, Lauren Evans, Michiel Eilbracht, Susana, Sharon den Adel
Datum: Zaterdag 13 mei 2017

Afgelopen zaterdag waren we aanwezig in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. We woonden de uitverkochte show 'The best of Armin Only' van Armin van Buuren bij. Het beloofde een waar spektakel te worden. The man himself beschreef de show als volgt: 'Expect 20 years of absolute career highlights, during my biggest solo show ever. I’m counting down the days.' Een trailer van de show verklapte ook al een beetje dat de show vol zit met artiesten waarmee hij heeft samengewerkt. Maar liefst achttien special guests waren in zijn show verwerkt. RTL4 zond voorafgaand aan de show een zesdelige documentaire uit over Armin genaamd ‘Armin van Buuren is Mr. Perfect’. Daarmee kregen we een mooi inkijkje in de weg die Armin en zijn productieteam hadden afgelegd richting de Johan Cruijf Arena. Hierdoor kregen we nog meer zin in de show. Eindelijk was het zo ver: we gingen naar Armin only!

Indrukwekkend

We waren ruim op tijd voor het jubileumfeest in de Amsterdam. We konden ook rustig rondlopen en genieten wat er allemaal was opgebouwd door het team van Armin. Zo was er een stage gebouwd met een enorm hoog LED-scherm. Die reikte van de grond tot het plafond en nam de volle breedte van het stadion in beslag! Voor deze schermen stond een dj-booth met een drielaags podium waar nog meer golvende curve led-schermen stonden. Vanaf de dj-booth tot aan de middenstip stond een looppodium. Daarnaast hingen loopbruggen, boxen, lampen en veel andere elementen. Enorm indrukwekkend en onmogelijk om het allemaal tegelijkertijd in je op te nemen.

De countdown

Klokslag 21:00 uur wordt er vanaf 10 afgeteld. De show gaat beginnen. Je voelt de spanning in de hele arena. Mensen joelen, juichen, klappen, schreeuwen en springen op en neer. Uit de speakers klinken Armin's Overture -  Imagine en Overture – Sail. Opeens komt uit het het podium in een een deel van de stage omhoog. Wat daarna volgt, is fantastisch in elkaar gezet. Op het podium staat een piano waarop iemand speelt. Die gaat de lucht in en komt rustig weer naar beneden waarna het een podium bovenin de stadion naar beneden trekt. Op dat podium zit een drummer te spelen. En aan zijn podium hangen trompettisten. Vanuit de nok van het stadion komen loopbruggen naar beneden waar een complete fanfare op staat te spelen. Op de mainstage staat tegelijktertijd iemand op een grote trommel te slaan terwijl een fanfareband richting de mainstage loopt. Kortom: visueel was het zo geweldig dat het moeilijk valt te beschrijven. In korte tijd wordt je overweldigd door zoveel showelementen dat het niet valt te beschrijven. Opeens horen we vanuit de lucht een stem 'Goedenavond Amsterdam', roepen. Het blijkt Armin die meteen 'Embrace' met Eric Vloeimans inzet. Het stadion ontploft en de Only show is officeel begonnen.  

Verleden en Heden

We worden meegenomen op een muzikale reis door het leven van Armin. We krijgen alle succesvolle nummers te horen uit zijn 20-jarige loopbaan. Ook alle belangrijke artiesten uit zijn loopbaan waren aanwezig. Zo waren de nummers 'Another You' met Mr. Probz, 'Alone' met Lauren Evans, 'In And Out Of Love' met Sharon den Adel, 'Sound of the Drums' met Laura Jansen en 'Heading up High' met Kensington te horen. Maar één nummer kan uiteraard niet ontbreken. Het is het nummer waar het voor Armin allemaal begon: 'Blue Fear'.  Daarnaast worden we getrakteerd op lekkere house classics zoals 'Dominator', van Human Resource en The Ultimate Seduction. Heerlijk! Aan zijn ouders, die ook aanwezig waren, droeg Armin samen met zijn broer Eller, 'If I Lose Myself' van OneRepbulic op. Eller staat het nummer bij met zijn gitaar. Wat een mooi en ontroerend moment is dit. De show zit zo goed in elkaar: muzikaal en visueel wordt je getrakteerd. Alles wordt bijgestaan met vuurwerk, 3D LED-schermen, lasers, pyro-effects, CO2-kanonnen, trampolinespringers, fanfare band, drummers, acrobaten, trompettisten en de welbekende ping pong ballen die met tientallen uit de lucht komen vallen tijdens het laatste nummer. Twee woorden: overweldigend mooi! Dat is hoe ik de avond beleef. En dan heb ik de helft nog niet eens verteld. De avond wordt afgesloten met alle artiesten en support acts die deze fantastische avond mogelijk hebben gemaakt. Armin roept door de microfoon: 'Zullen we nog één keer knallen? Waarna hij 'Great Spirit' met Vini Vici en Hilight Tribe. Dit was zo een dik nummer met een heerlijk opzwepende beat. Het dak ging er nog een keer af je voelde de arena trillen op zijn grondvesten.

A day to remember

Armin van Buuren bedankt het publiek voor deze Armin only show en voor het feit dat we bij het feestelijk jubileum aanwezig kunnen zijn. Dit was een moeilijk te overtreffen show. Visueel en muzikaal zagen we het beste van het allerbeste gezien. Een show op hoog niveau. Het is alweer 01:00 uur en de show komt aan zijn einde gekomen. Blij en voldaan verlaten we de Johan Cruyff Arena, in de hoop dat we ooit nog eens zo’n spektakel gaan meemaken. A day to remember!

10

Party report

The Best of Armin Only - zaterdag 13 mei 2017 - The Best of Armin Only - Amsterdam Report door Michiel Nonnekes

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
10
Bar/horeca
10
Publiek
10
Aankleding
10
Bereikbaarheid
10
Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws