The Best of Armin Only - vrijdag

RonaldVeth | 14 mei 2017
party reports

Party: The Best of Armin Only
Locatie: Johan Cruijf Arena (Amsterdam ArenA), Amsterdam
Line-up: Armin van Buuren - Special guests: Kensington, Mr. Probs, Laura Jansen, Angel Taylor, Betsie Larkin, Bullysongs, Cees Trappenburg, Christian Burns, Cimo Frankel, Eric Vloeimans, Koen Herfst, Lauren Evans, Michiel Eilbracht, Susana, Sharon den Adel
Datum: Vrijdag 12 mei 2017

Veertig lentes jong, twinitg jaar in het vak en vijf keer verkozen tot beste dj van de wereld. Armin van Buuren komt uit een muzikaal nest. Zijn vader is pianist en zijn broer speelt gitaar. Niet vreemd dat Armin al snel bevlogen raakte in de muziek en het draaien oppakte in 1996. Ruim 20 jaar later staat hij twee avonden voor 40.000 man te spelen.  

Eigenlijk zouden we naar dj Snake in de AFAS Live. Die werd echter afgelast waarna we besloten om naar Armin Only te gaan. In de weken voor het evenement werd ons duidelijk dat The Best of Armin Only een nooit eerder vertoonde show zou worden. De verwachting lag bij iedereen dan ook torenhoog. 

Show spektakel

Bij binnenkomst in de Johan Cruyff Arena zien we een grote stage met daarachter een enorm LED-scherm. In het midden van de zaal bevindt zich nog een cirkel die verbonden is met de stage. Als de klok negen uur slaat, begint de show en horen we een overture van diverse tracks in combinatie met piano en viool. Ook zien we vanuit het midden van de zaal, dansers op een plateau staan die in de lucht hangt. Langzaam komt deze naar beneden, waarna een ander plateau de lucht ingaat met een drumstel erop waar trompetspelers omheen hangen. Tevens komen er links en rechts van het podium 2 enorme loopbruggen naar beneden waar ook verschillende drummers op staan. We hebben ogen tekort om deze enorm show te overzien. De overture van ruim tien minuten wordt nog voorzien van het nodige vuurwerk en confetti. Dan verschijnt eindelijk de man waar het om gaat achter de dj-booth: Armin van Buuren!

De beuk erin

Wellicht het enige minpunt van de avond is dat de dj zich wel wat hoger mag bevinden zodat ook de kleintjes hem beter kunnen zien. Gelijk gooit Armin de beuk erin met 'Dark Warrior', 'D# Fat' en een mashup tussen Fatboy Slim, Mark Sixma en Cosmic Gate. De eerste artiest die Armin vergezelt op het podium is niemand minder dan Mr Probz, de man waarmee hij de enorme hit 'Another You'. Bij de tweede drop gaat iedereen los op de remix van Mark Sixma. Bij elk nummer gebeurt er wel iets speciaals: zijn het niet mensen die in de lucht hangen dan wel de spetterende dansers op het podium. Het volgende hoogtepunt breekt zich alweer aan: Kensington maakt zijn opwachting. Het plateau komt weer naar beneden met daarop de drummer van de band, de rest van de leden staan beneden op hem te wachten om het feestje compleet te maken. Armin bedankt de mannen en door de speakers galmt het begin van 'My Symphony'. Dat Armin niet enkel van trance houdt, is algemeen bekend. Want ook nu laat hij de hele arena de lucht in springen op DVLM & W&W’s 'Arcade'. Als mooie opvolger draait hij Jordan & Baker - 'Explode' (Yoel Lewis & Grahham Bell Remix) en wie dit nummer kent, weet dan ook dat wanneer de melodie aantreedt iedereen uit volle borst meeschreeuwt en springt. Tussentijds zien we en horen we ook Laura Jansen en Cimo Franckel nog voorbij komen.

This is a Test

En dan vallen opeens de LED-schermen uit, wordt het donker en verschijnt er een error op de schermen. In eerste instantie denken we dat er iets fout gaat, maar het blijkt er bij te horen. Er klinkt een computerstem, de lichten gaan uit, beelschermen worden getest en dan begint de Arkham Knights Remix van 'This is a Test' waarop Kryder volgt met 'Dogs On Acid'. We krijgen een geheel andere sound te horen en knallen nog even door met de W&W-remix van 'Still D.R.E.'

Een andere held die passeert is Trevor Guthrie met 'This is what it feels like'. Iedereen kent dit nummer en het hele stadion zingt dan ook luidkeels mee. Veel nummers zorgen voor kippevel zoals 'Adagio for Strings' gespeeld door Eric Vloeimans: een regelrechte klassieker. De avond vordert maar geen moment verveelt de show. De ene hoogtepunt volgt na de andere. Dat deze 'Armin Only The Best Of' is helemaal terecht. Alles klopt aan deze avond.  

Vinyl

Er passeren nog enkele echte ASOT-tracks en dan is het tijd voor het verleden, vertelt Armin ons. Back in time met een aantal classics op vinyl. Hoe gaaf om hem dit weer te zien doen!  'Sail', 'Blue Fear', 'Serenity', 'Alone' worden stuk voor stuk goed ontvangen. De show die vier uur duurt, vliegt voorbij en we naderen bijna het einde. Dan zorgt Armin opnieuw voor een hoogtepunt. Hij heeft namelijk een track samen met zijn broer Eller gemaakt speciaal voor zijn ouders. Beide heren lopen over de loopbrug naar het midden van de zaal waar vuurwerk, CO2 en confetti in de lucht wordt geblazen. Wederom een kippevelmoment.

The End

Het laatste half uurtje is begonnen en die wordt goed gestart met tracks als 'Follow Me', 'Exploration of Space', 'Great Spirit' het publiek gooit nog een keer alle remmen los waarna Armin zich voor de laatste keer naar de vinyl booth begeeft. Een aantal tracks hebben we namenlijk nog niet gehoord. Dominator galmt door de arena en iedereen springt en zingt mee met als klapper op de vuurpijl 'Ultimate Seduction' en dan kan hij natuurlijk niet uitblijven 'Ping-Pong' met een sitdown. Ruim 40.000 man zakken door hun knieeën en springen op wanneer de beat dropt. Wat een geweldig moment weer. De laatste track die ten horen word gebracht is 'Looking For Your Name' met Gavin Degraw. Wanneer de laatste noten klinken, geeft iedereen een daverend applaus aan Armin.

10

Party report

The Best of Armin Only - vrijdag 12 mei 2017 - The Best of Armin Only - Amsterdam Report door RonaldVeth
  • Pluspunten
  • Veel entertainment
  • Goede sfeer
  • Perfecte avond
  • Minpunten
  • De dj-booth had hoger gemogen

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
10
Bar/horeca
10
Publiek
10
Aankleding
10
Bereikbaarheid
10
Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws