The PROJEQT

RonaldVeth | 22 mei 2017
party reports

Party: The Projeqt
Locatie: Touwbaan 1, Sliedrecht
Line-up: Atmozfears, B-Front, Darkraver, Digital Punk, Frequencerz, Jason Payne, Hard Driver en Brennan Heart
Datum: Zaterdag 20 mei 2017

Op 20 Mei was het dan zover, op acht verschillende locaties in Nederland was het tijd voor het The PROJEQT van Q-dance en 10.000Hours. Dat is een mini-festival met als doel zoveel mogelijk uren vrijwilligerswerk op te halen bedoelt voor jongeren met een beperking. Deze kwetsbare groep wil vaak naar een festival, wat door hun beperking helaas niet altijd mogelijk is. Wij waren uitgenodigd in Sliedrecht bij zorgaanbieder ASVZ om een kijkje te nemen.

Jong tot oud, vrouwen, kinderen, mannen en ouderen: iedereen verblijft in dit mini-dorp. The PROJEQT heeft ervoor gezorgd dat de groep dankzij hulp van veel vrijwilligers zorgeloos kon genieten van het minifestival. Na aankomst op de locatie kregen we een rondleiding over het terrein met uitleg over wat er gedaan wordt door de instelling. Verschillende activiteiten werden die dag georganiseerd voor de ASVZ-bewoners. Zo konden zij een workshop dj'en volgen, eigen petjes en T-shirts maken, ook was er een groot luchtkussen en natuurlijk het mini-festival zelf.

Ambassadeurs

De ambassadeurs dit jaar waren Atmozfears, B-Front, Darkraver, Digital Punk, Frequencerz, Jason Payne, Hard Driver en de legende Brennan Heart die speciaal voor The PROJEQT een Anthem heeft gemaakt. Hij heeft in zijn familie iemand met een verstandelijke beperking en weet dus als geen ander hoe zwaar het kan zijn. Elk ambassadeur bezocht een locatie en zorgde voor een lekker feestje. In Sliedrecht was het Darkraver die deze rol op zich nam.  

Festival

Om 13.00 klonken de eerste deuntjes door de speakers. Vele vrijwilligers en bewoners van het mini-dorp namen plaats op de dansvloer waarna er rustig werd begonnen met wat dance-tunes van dj Lucy. Terwijl zij lekker aan het draaien was, werd er voor de dj booth een workshop dansen gegeven. De sfeer zat er lekker in nog voordat één van de ambassadeurs aantrad. Zodra Darkraver achter de dj-booth ging staan werd het volume harder gezet en gingen de beats versnellen zoals we dat van hem gewend zijn. Vele bekende tracks komen voorbij en iedereen danste enthousiast mee. Het was mooi om te zien hoe de jongeren het naar hun zin hadden en lekker uit hun plaat gingen. Na de Darkraver maakte het jonge duo Ransom hun opwachting maken. Zoals we van beide gewend zijn knallen ze er lekker op los. Ondertussen bleef de sfeer bleef er goed in zitten. De zon brandde er lekker op los en het was één en al gezelligheid.

Na Ransom was het de beurt aan Toneshifterz die de draad oppakte met lekkere hardstyle beats. Terwijl hij draaide, werd er nog een groepsfoto gemaakt met alle vrijwilligers en bezoekers. Na Toneshifterz mocht Unresolved het stokje overnemen waanra het tempo nog sneller ging. De afsluiter was dj Jaimy die nog een paar tracks mocht draaien. Maar aan alles komt een einde en ook aan deze dag.

Resultaat

Het uiteindelijke doel van een dag als zaterdag was natuurlijk zoveel mogelijk vrijwilligersuren ophalen. Met ruim 600 vrijwilligers werd er ruim 4528 uur opgehaald voor 1600 beperkte jongeren. Een geslaagd aantal! Dit is een zeer mooi project voor mensen met een beperking waar veel meer mensen aan mee zouden moeten doen. Zo kunnen we voor velen hun wens in vervulling laten gaan!

Partypics

The PROJEQT 20-05-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
10

Party report

The PROJEQT 20 mei 2017 - The Projeqt - Sliedrecht Report door RonaldVeth
  • Pluspunten
  • Zeer mooi initiatief
  • Lekkere sfeer
  • Geweldig ProjeQt
  • Minpunten
  • Mag vaker gedaan worden

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
10
Bar/horeca
10
Publiek
10
Aankleding
10
Bereikbaarheid
10
Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws