The Hardstyle Pianist in Concert

Nina van Zelst | 4 juni 2017
party reports

Party: The Hardstyle Pianist in Concert
Locatie: Hedon, Zwolle
Line-up: Hardstyle Pianist, MC Livid, Deetox, Reloaded, Zentiments en JNXD
Datum: Vrijdag 2 juni 2017

Je hebt vast al wel eens gehoord van de Hardstyle Pianist: een nieuw gezicht in de hardstyle-scene. Jisk Lieftink zet harde platen om naar klassieke covers en is in zeer korte tijd erg populair geworden. Zó populair, dat hij vrijdag 2 juni zijn eigen concert gaf in poppodium Hedon, ondersteund door een strijkorkest, een slagwerker en zelfs gastmuzikanten.

Hedon

Het was voor mij de eerste keer dat ik Hedon bezocht. De locatie was zeer makkelijk bereikbaar en de mooie inrichting van het gebouw viel mij meteen op. Hedon heeft een aura van een ’luxe’ party-sfeer met een zaal met een mooi rond balkon en een grote lounge waar je even tot rust kan komen. Met drie barren in één zaal is er genoeg plek zat om een drankje te halen, waarvan het aanbod varieert van bier tot Malibu. Lekker hoor!

The Hardstyle Pianist

De eerste nummers speelde de Hardstyle Pianist vooral zonder ondersteunende muzikanten. Brennan Heart’s 'Imaginary' werd als eerste gespeeld en hier kreeg iedereen een idee wat we van deze nieuwe act konden verwachten - wat onwijs mooi al! Langzaam maar zeker speelden er meer en meer muzikanten mee met de Hardstyle Pianist en ook de show eromheen (lasers en lichten etc.) werd steeds meer opgebouwd.

De keuze van tracks voor de pianocovers was naar mijn mening erg goed; bij de tracks 'Brutal 5.0' en 'The Paradox', kreeg ik kippenvel. Zo mooi dat hoe een strijkorkest, slagwerker en de pianist samen zo’n bekend nummer zó anders kunnen vertolken!

Tikje harder

Natuurlijk kwam er ook nog wat hardcore pianospel gebaseerd op Angerfist voorbij, waarvan iedereen erg enthousiast werd. Ook van The Unknown werd ik even stil. Het originele nummer roept al een goede sfeer op bij feestgangers, maar ook op de piano was dit nummer geweldig om te horen.

Om knallend af te sluiten veranderde het concert steeds meer van emotionele - naar een feestelijke sfeer. Oxygen werd niet alleen door muziek vertolkt, maar ook zangeres Manon Warink ondersteunde de muzikanten, waardoor het helemaal werd afgemaakt. Vervolgens kreeg zanger Harald Bruijstens klappend en springend de zaal mee met 'See Me Now', 'Just As Easy' en 'Lose My Mind'. Last but not least kwam ook Deetox de muzikanten nog even ondersteunen, waarna het concert mooi werd afsloten met een podium vol verschillende muzikanten. Wat een gaaf concept, met een duidelijke opbouw van muzikaal talent!

The Afterparty

Na het concert van de Hardstyle Pianist stond er nog een afterparty gepland, die tot 02:00 voor de kers op de taart zorgde. Gezien wij met het openbaar vervoer waren, konden wij helaas alleen de set van Deetox meemaken. Zij begon haar set met een nieuwe samenwerking met Hardstyle Pianist; een super lekker nummer waarvan ik niet kan wachten tot die uitkomt. De queen of rawstyle vervolgde haar set met onder andere 'Lucky Number 7', 'Renegades' en 'My Way'. De sfeer was echt heerlijk en jong en oud sprong lekker mee - wat een lekkere afterparty!

Dikke 10

Een uniek concept, prachtig uitgevoerd en geliefd door jong & oud. Hoewel ik veel van deze avond verwachtte, had ik niet gedacht dat ik dit zó gaaf zou vinden. De sfeer was geweldig, en de nummers waren op een onwijs mooie manier gecoverd door piano zowel als orkest. Grote complimenten naar alle artiesten en vooral naar de Hardstyle Pianist. Wat een gaaf concert!

Bekijk de beelden hieronder!

8.7

Party report

The Hardstyle Pianist in Concert 2 juni 2017 - The Hardstyle Pianist in Concert - Zwolle Report door Nina van Zelst
  • Pluspunten
  • Zat een goede lijn in de show
  • Drie barren in één zaal
  • Geweldige locatie

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws