The Crave Festival

Lois Wintermans | 4 juni 2017
party reports

Party: The Crave Festival
Locatie: Zuiderpark, Den Haag
Line-up: JEANS & Twice upon a time, Karenn live, Oscar Mulero, Daniel Avery and more
Datum: Zaterdag 3 juni 2017

Waar The Crave vorig jaar voor een industriële locatie koos, heeft het dit jaar het Zuiderpark uitgezocht. Misschien wel één van de mooiste en groenste plekjes van het fijne Den Haag! De dag begon somber en regenachtig maar al snel steeg het kwik en kwam er een stralende zon tevoorschijn. Het feest kon beginnen! En dat werd het!

De bereikbaarheid en entree

Voor een ieder die uit Den Haag of omgeving komt, is het zuiderpark geen vreemde plek. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets! Ook met de auto kun je er goed komen, alleen is de omgeving rondom het park meestal vrij druk en vol met auto’s. Het kan dus zijn dat er iets langer moet worden gezocht naar een parkeerplaats! Omdat wij vrij vroeg aankwamen, was het nog rustig bij de entree zodat de kluis snel was geregeld en de munten gelijk waren gescoord! Gedurende de dag hebben we nooit lang hoeven wachten bij de bar. Een groot pluspunt!

Inrichting

Net zoals bij de vorige editie op de BINK36! had The Crave dit jaar ook weer drie stages. Omdat wij eigenlijk vroeg aankwamen om het upcoming dj-duo back2back te zien draaien met JEANS, lieten we de mainstage vooralsnog links liggen. We begonnen bij de District25 & Kornuit stage. Daar was de eer aan JEANS & Twice upon a time om de dag te openen. En ondanks dat het nog vrij rustig was, voelde de sfeer intiem en goed aan. De zon begon steeds harder te schijnen en JEANS & Twice upon a time zorgde er met hun uplifting en vrolijke deuntjes voor een perfecte start van de dag. Hun eigenzinnige sound hoor je niet overal en dat vond ik erg mooi om te zien!

The Crave was eigenlijk redelijk klein opgezet en het gehele terrein had je dus vrij snel gezien. Er was wat weinig rand entertainment aanwezig en op de paden van stage naar stage was er behalve wat licht en rook weinig versiering. Wat wel erg fijn was waren de hangmatten met uitzicht over de mainstage.

Goed, uit de hangmat en op naar de mainstage waar op dat moment Daniel Avery het tempo wat omhoog gooide er iets zwaarder begon te draaien. Over de sfeer niets meer dan thumbs up! Overal om je heen was het gezellig, genoten mensen van het zonnetje, de muziek was heerlijk en het was niet anders dan genieten!

The Crave(ings)

Van dansen krijg je honger en aan eten geen gebrek. Keuze uit meerdere overheerlijke foodtrucks waar je goed bij kon chillen en lekker kan eten! En de fruitbar was top. Een lage prijs voor goed fruit en je werd ook nog eens geholpen de stel vrolijke gasten.

Vorig jaar waren er wat weinig wc’s aanwezig wat zorgde voor wat lange rijen. Helaas was dat dit jaar ook weer het geval. Ook zaten ze maar op één plek waardoor je soms wat langer onderweg was. Aan de andere kant werden ze naar mijn mening wel erg goed schoongehouden wat het toch een stukje aangenamer maakte.

De avond in

Op naar stage nummer 3! PIP & Creme Organization & Intergalactic FM. Ja, een hele mond vol maar wat een fijne stage! Unit Moebius zorgde voor een andere stijl dan de mainstage. Vrolijke beats en aparte deuntjes, niets meer dan lof!

The Crave heeft besloten om het feest tot 23:30 te laten duren wat een aangename verrassing was. Ik was er namelijk heilig van overtuigd dat het om 23:00 zou stoppen. Karenn was de act die mocht afsluiten op de mainstage. Een echt hoogtepunt bleef daarbij uit. Wat mij betreft, maar ook volgens anderen, had er iets meer gevlamd mogen worden. Alsof je bleef wachten op een climax die er niet volledig uit kwam. Maar ondanks dat was het een mooie afsluiter van de dag! De sfeer is geen seconde slecht geweest en het was meer dan gezellig.

The Crave, ik heb van je genoten! De mooie mensen die het feest naar het volgende level brachten, goeie service, vriendelijke bewaking die wel in waren voor een geintje, fijne chillspots en mooie variatie aan DJ’s die verschillende soorten techno door de speakers pompte. Je was heerlijk en net zoals vorig jaar zeg ik weer: hopelijk tot de volgende!!  

8.7

Party report

The Crave Festival 3 juni 2017 - The Crave Festival - Den Haag Report door Lois Wintermans
  • Pluspunten
  • Geen rijen bij de bar
  • Goede line-up
  • Minpunten
  • Weinig aankleding
  • Rijen bij de dixies

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
8
Bar/horeca
9
Publiek
10
Aankleding
7
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws