7th Sunday Festival: 'Hardwell stond onaangekondigd achter de draaitafel'

Shirley van der Bilt | 5 juni 2017
party reports

Party: 7th Sunday
Locatie: Festivalterrein de Roost, Erp-Veghel
Line-up: Axwell, R3hab, Blasterjaxx, Martin Solveig, Yellow Claw, Dannic, Tujamo, Brennan Heart, Kriss Kros Amsterdam, Lucas & Steve, Ronnie Flex, Dyna, Angerfirst, Jebroer, Childsplay, Tony Junior & many more
Datum: Zondag 4 juni 2017

Pinksteren was het ideale weekend om even helemaal uit je plaat te gaan. Je kreeg de maandag immers gratis vrij. Traditiegetrouw vond ook dit jaar op de zondag van Pinksteren de negende editie van 7th Sunday plaats. Het festival wat bekend staat als ‘de parel onder de Brabantse festivals’ is ieder jaar met zo’n 40.000 bezoekers steevast uitverkocht. En natuurlijk lieten wij dit ‘pareltje’niet aan onze neus voorbij gaan.

Lucky Number 7

Ieder jaar staat er een thema centraal op 7th Sunday. Dit keer nodigde de organisatie haar bezoekers uit om het geluk te komen beproeven met het thema ‘Lucky Number 7’. Het getal 7 staat voor velen als het ultieme gelukcijfer. Deze editie stond dan ook alles in het teken van dit getal en werden de bezoekers uitgedaagd zich volledig in te zetten voor de ‘Jackpot of Joy’.

Overtreffende line-up

Als je ‘het pareltje onder de Brabanste festivals’ wordt genoemd heb je een naam hoog te houden. Kijkend naar de line-up’s van de afgelopen jaren lijkt het bijna een onmogelijke opgave voor de organisatie. Maar 7th Sunday overtreft zich deze editie opnieuw met een line-up waar je U tegen zegt. Met Axwell als exclusieve headliner maken zij het rijtje van voormalige Swedish House Maffia dj’s dit jaar ook nog eens helemaal compleet. Naast Axwell zien we nog vele andere grote namen uit binnen- en buitenland zoals R3hab, Yellow Claw en Brennan Heart. Ook voor aanstormend talent en bands is er ruimte op het festival waardoor 7th Sunday een scala aan muziekstromingen biedt. House, techno, hardstyle, heephouse, hrban, hubstep, electro, pop of volksmuziek: het is er allemaal.

Een slechte start

Het zonnetje zorgde zondag voor perfect festivalweer. We hadden goede zin en in een volgeladen busje vetrokken we richting 7th Sunday. Helaas stond het geluk niet aan ons zijde toen op de heenweg ons geduld goed op de proef werd gesteld. Nadat we de A2 bij Veghel hadden verlaten kwamen we direct in een file terecht richting het festivalterrein. Een file die onze reistijd van ongeveer een uur minstens verdubbelde. Op een kruispunt waar het verkeer door verkeersregelaars werd geregeld, leek het flink mis te gaan. Godzijdank hadden we VIP-tickets waarmee we via een andere route naar de VIP-parking mochten rijden. Dit scheelde ons nog eens uur in de file staan. Maar ook bij de entree stond het rijen dik die niet vlot doorliepen. De controle was extra streng vanwege de eerdere terreurdreigingen van afgelopen week. Heel begrijpelijk en harstikke goed natuurlijk, maar na een lange file wil je het liefst zo snel mogelijk naar binnen. Drie uur verder na vertrek stonden we eindelijk op het terrein. Het feest kon beginnen!

En toen was alles weer goed

Door de slechte start waren we lichtelijk geirriteerd geraakt. Maar niet voor lang. Zodra je binnenkomt kom je op een terrein die tot in de kleinste puntjes decoratief is verzorgd, staat er mainstage van jewelste voor je klaar en er hangt een onwijs goede sfeer. Binnen no-time hadden we onze muntjes en drankjes en stonden we in de volle zon te proosten. Dat maakte alles snel weer goed. We besloten de dag te starten bij Hard Nature. De stage voor de hardstyle liefhebbers waar onder andere Brennan Heart en Angerfirst op de line-up stonden. De tent stond goed vol en ook buiten de tent kon je in de zon lekker een potje stampen.

Surprise Suprise

Vorig jaar primeurde Hardwell met zijn label Revealed Recordings op het festival en met succes. De stage keerde deze editie dan ook terug met o.a. Dannic, Bassjackers, Sick Individuals en nog vele anderen. Terwijl we nog lekker stonden te stampen bij Hard Nature kregen we via een bekende het bericht dat Hardwell, net als vorig jaar, onaangekondigd achter de draaitafels was verschenen. We snelden naar Revealed waar we nog 20 minuten konden genieten van zijn b2b set samen met Suyano. Doordat de tent niet zo vol stond pikten we voor ons gevoel een redelijk intiem optreden van Hardwell toch nog even op de valreep mee.

Tijdtekort

Met zoveel stages en vette dj’s kom je op 7th Sunday eigenlijk gewoon tijd tekort. Het is keiharde, en soms ook lastige, keuzes maken tussen wie je wel of niet wilt zien. En dan hebben we het nog niet eens over het vermaak dat 7th Sunday biedt zoals een reuzenrad, een spin of een potje roulette. Maar je kan ook chillen in hangmatten of de bourgondiër uithangen bij één van de vele drink- en eetgelegenheden waar je zelfs kon smullen van sushi of carpaccio. Oh ja, laten we de candyshop en de bar met speciaal bier en wijn niet vergeten!

Gelukkig ligt alles op het terrein relatief dicht bij elkaar en hop je zo van het ene naar het andere. Na het verassingsoptreden van Hardwell liepen we door naar de SLAM-FM stage, die in een stuk bos te vinden is. Hier kon Ronnie Flex elk moment aan zijn optreden beginnen. Ook al duurde zijn optreden maar een halfuurtje, de stage stond afgeladen vol en elk nummer werd luidkeels door het publiek meegezongen. Het was zelfs zo druk dat de toegang naar het bos even gesloten moest worden.

Aan alles komt een eind

Met heel wat heen en weer gaan van de ene naar de andere stage en wat rondjes over het terrein vloog de tijd voorbij. De laatste uurtjes brachten we door op de mainstage met de set van R3hab en Axwell. R3hab bracht een lekkere set ten gehore waarbij zijn Coldplay’s ‘Something Just Like This’ natuurlijk niet ontbrak. De lichtshow kwam langzaam op gang en de prachtige mainstage verandere continue in diverse kleuren. Om kwart over 11 was het dan toch echt tijd voor de exclusieve afsluiter. Axwell knalde meteen keihard door de speakers met ‘Tiger’ van R3hab vs. Skytech & Fafaq waar een spectaculaire lasershow bij kwam kijken. Een gruwelijke set van begin tot eind. Het laatste halfuurtje werd besteed aan een eindshow met veel vuurwerk en daarmee kwam om 01.00 uur toch echt een einde aande negende editie van 7th Sunday.

Inderdaad een parel

Wat is 7th Sunday een heerlijk festival. Het is duidelijk te merken dat de organisatie aandacht besteed aan de totaalbeleving. De aankleding van het terrein, de stages, de show, diversiteit aan muziekstromingen en  artiesten, alles klopt en is tot in de puntjes verzorgd. Het was ook nog eens een zonovergoten dag en dat maakte het plaatje samen met de uitstekende sfeer helemaal compleet. Het is terecht dat 7th Sunday ‘de parel onder de Brabantse festivals’ wordt genoemd. En wat mij betreft mag 7th Sunday na deze editie een ‘parel onder de Nederlandse festivals’ genoemd worden.

8.2

Party report

7th Sunday Festival: 'Hardwell stond onaangekondigd achter de draaitafel' 4 juni 2017 - 7th Sunday - Erp-Veghel Report door Shirley van der Bilt
  • Pluspunten
  • Veel stages
  • Verrassingsoptreden Hardwell
  • Uitstekende sfeer
  • Spectaculaire lasershow
  • Minpunten
  • Lange rijen bij de ingang
  • Erg druk bij sommige stages

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
10
Publiek
8
Aankleding
10
Bereikbaarheid
4

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws