Free Your Mind Festival

Etiënne Slijpen | 4 juni 2017
party reports

Party: Free Your Mind Festival
Locatie: Stadsblokken, Arnhem
Line-up: Andhim, Benny Rodrigues, Blawan B2b Dj Pete, Dax J, De Sluwe Vos, DVS1, Eats Everything, Franky Rizardo, Fur Coat, Ilario Alicante, Len Faki, Michael Mayer, Noir, Oliver Schories, Paula Temple, Pig & Dan, Route 94, Reinier Zonneveld, Sven Väth, Stranger, Technesia, Wankelmut, Waff and many more
Datum: Zaterdag 3 juni 2017

Free your mind oftewel “ bevrijd je geest” was met ruim 18.000 bezoekers zaterdag 3 juni wederom een enorm succes. Alle kaarten waren een dag vantevoren uitverkocht wat zorgde voor een ware run voor kaarten op ticketswap. Daarnaast zat het weer mee op twee kleine buitjes na. Verder stonden alle 50 dj's die waren verdeeld over 6 stages onder een strakblauwe lucht en een aangename zon. 

Alle podia waren over het terrein verspreid maar tegelijkertijd oogde het festivalterrein intiem door de hippe aankleding. Je kon lekker dansen aan het water bij Callis of losgaan op de main bij Ferrum. Liever jezelf verstoppen in een tent met een Kornuit biertje bij de hand? Dan kon je terecht de stage Tenebris by Kornuit. Voor het hardere moest je naar John Frost brug begeven bij Mettalum. Tussen deze laatste twee stages vond je Acta en de kleinste stage van alle: Sollum. Die oogde klein maar erg gezellig!

Tenebris by Kornuit

We starten in de tent waar de Sluwe Vos b2b staat te draaien met Samual Deep. We krijgen een heerlijke mix voorgeschoteld van techhouse en een vleugje techno. Lekker om de dag zo te beginnen. Maar het echte hoogtepunt voor ons zou hierna komen. De Arnhemse trots: Franky Rizardo! Het is goed te merken dat hij hier op home soil staat te draaien want binnen 5 min de tent ondanks de broeierige hitte helemaal vol. We worden dan ook getrakteerd op een lekkere housey set waar veel van zijn eigen producties in zitten. Franky weet een heerlijke vibe over te brengen over op het publiek en het was 1,5 uur genieten!

Aan lekker eten ook geen gebrek!

Van al dat dansen en zweten krijgen wij enorme trek! Voor de hongerige bezoeker als ons is er genoeg keuze. Lekkere ribs van de Jack Daniels barbecue, patat, sateetjes of toch een fruithapje? Moeilijk kiezen! Dergelijke foodtrucks passen perfect in het sfeertje van Free Your Mind.

Ferrum by Cocoon

Na een hapje eten besluiten richting main te gaan en met ons gezicht in het avondzonnetje te gaan zitten. Met een lauw biertje in de hand te genieten van de set van Ilario Alicante. Even later besluiten we aan het water zitten. Hier lag de stage Callis waarnaast je even heerlijk kan wegdromen in een Hangmat! Terwijl we in de hangmat liggen en een mooi uitzicht over het water van de Waal hebben, genieten we van de zonsondergang.  

Afsluiten met Reinier en Sven

Bij twee afsluitende twee sets die we bezoeken, beginnen we met Reinier Zonneveld. Het is voor ons de eerste keer dat we hem live mogen aanschouwen. We kennen hem uiteraard van zijn Boom Room-sets op SLAMFM, elke zaterdagavond. We zijn nog steeds bij het water. Het is inmiddels begonnen met druppen, dus dansen we onder een overkapping op de live-set van Reinier bij de Callis-stage. De stage op het strandje neigde wel een beetje naar de Open Air Club “ Kiesgrube”. Tot het eind van zijn set verblijven we aan het strand om erna af te sluiten bij Sven Väth.

Aanrader

Onze conclusie: dit is echt een festival waar je moet zijn geweest! De sfeer is er geweldig en de line-up is jaarlijks dik in orde! Dankzij de opzet weet de organisatie een gezellig intiem sfeertje te creeëren. Echt een pluspunt! Volgend jaar viert Free Your Mind alweer zijn vijftiende verjaardag. Ik denk niet dat de organisatie dit zo maar voorbij zal laten gaan!

9

Party report

Free Your Mind Festival 3 juni 2017 - Free Your Mind Festival - Arnhem Report door Etiënne Slijpen

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws