Amsterdam Open Air - zondag

Dena Nysten | 7 juni 2017
party reports

Party: Amsterdam Open Air
Locatie: Gaasperplas, Amsterdam
Line-up: Bizzey, Dirtcaps, DOLF, Ferreck Dawn, Girls Love DJs, Rico & Sticks, Ronnie Flex, Sam Feldt, Trobi, Weslo, ANOTR, Chris Stussy, Eats Everything (UK), Kerri Chandler (US), Prunk, Sidney Charles (DE), Solardo (UK), Jeroen Search, Juan Sanchez, Kobosil (DE), ROD, Shifted (UK), Shlømo (FR), Sinfol, Surgeon & Lady Starlight (UK), &ME (DE), Gabriel Ananda (DE), Michael Mayer (DE), Mohn, Moonwalk (IT), Olivier Weiter, Reinier Zonneveld, Benny Rodrigues B2B Wouter S., Chris Lorenzo (UK), Low Steppa (UK), Rachel Green, Samuel Deep, Shadow Child (UK), TQD (Royal-T & DJ Q & Flava D) (UK), Dylan Lucky, Guy Gravier, Joost van Bellen, Mikey Biemans, The Happy Feelings, Todd Terry (US),Tommy Theo, Emanuelle Vos, FS Green, JACKIE B2B Pokkoehontas, Mia More, Mitchel Kelly, Paquito Moniz, Raywell, Urvinho & Faya, Beesmunt Soundsystem, Elias Mazian, Mairo Nawaz, Woody, Zuen, 751, Abel Minnée B2B Jouko, Arabic by Night, Bossoyo, Boye B2B Roel de Boer , A's Academy Africa's, Epic Sound, Afrolosjes, Rituals
Datum: Zondag 4 juni 2017

We kunnen er niet om heen dit weekend. Als er één festival ieders Instagram al een tijd domineerde is het Amsterdam Open Air wel. Niet geheel zonder reden bestempelde we dit festival vorig jaar al als het Nederlandse Coachella. Het festival was prachtig aangekleed net als de bezoekers die met alle sprookjesattributen op de foto gingen. Het groene park staat volledig in het teken van Amsterdam Open Air en haar bohemien-achtige stijl. 

Uitverkocht

Toch is het natuurlijk niet alleen de omgeving die mensen jaarlijks naar het uitverkochte festival trekt. De samenwerking tussen allerlei succesvolle organisaties zoals STRAF_WERK, FORMAT, GirlsLoveDJ’s en sinds dit jaar het populaire urban concept Vunzige Deuntjes zorgt voor een familiegevoel op het festival. Dat een samenwerking met deze laatste een goede keus was, blijkt wel uit het feit dat de gehele stage – die uitkijkt over het water van de Gaasperplas – vol stond (lees: niemand mocht meer naar binnen) op het moment dat Jonna Fraser ging optreden. Net zoals voorgaande jaren is overigens het hele festival drukbezocht. 

Op de GirlsLoveDJ’s stage krijgen onder andere de Amerikaanse house dj MK, Bakermat, de Franse Tchami en natuurlijk GirlsLoveDJ’s zelf het publiek helemaal mee. Een dansende menigte tot gevolg. Jaar na jaar is deze stage het toonbeeld van gezelligheid met een sfeer die (vooral in de middag) doet denken aan een onbezorgde zomervakantie: tropische beats, diverse muzikale nationaliteiten en de zon op ons gezicht.

Stages

Aan de andere kant van het terrein is tussen de bomen de Straf_Werk stage te vinden, waar wij de meeste tijd hebben doorgebracht. Met een frisse zomerse cocktail van de Lipton Ice Tea bar in onze hand dansen wij dan ook op de techy-beats van Ferro, De Sluwe Vos en Agoria. Het publiek is hier geweldig, aangezien er weinig stil wordt gestaan doordat de dj’s iedereen mee krijgen op de luid klinkende bass. Tegelijkertijd met deze laatste artiest is in de FORMAT-tent DVS1 aan het draaien, wiens beukende beats vervolgd worden door Speedy J, die het tempo een beetje bijzette. Een volle tent tot gevolg. 

Ons persoonlijke hoogtepunt was de afsluiting van Joris Voorn. Een van legendarische internationale techno artiesten van Nederlandse bodem. (Tech)house-achtige deuntjes met een groovy sound zorgde voor dansbare muziek waarop het hele publiek los ging, waarna zijn set steeds diepere klanken vertoonde. Een heerlijke afsluiting van een geweldig weekend Amsterdam Open Air. 

De sfeer op Amsterdam Open Air moet je meemaken. Je moet er zijn geweest om te begrijpen wat we bedoelen. Het is een wereld waar de omgeving sprookjesachtig is, de mensen vriendelijk en onbevooroordeeld zijn, de muziek oppeppend en de herinneringen dierbaar zijn. 

Foto's door Kaik Photography

Partypics

Amsterdam Open Air 06-06-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8.2

Party report

Amsterdam Open Air - zondag 4 juni 2017 - Amsterdam Open Air - Amsterdam Report door Dena Nysten
  • Pluspunten
  • Hoge kwaliteit aankleding en randentertainment
  • Goed geluid bij vrijwel alle stages
  • Totaalconcept: aankleding, stijlen, food&beverages
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Minpunten
  • Wegens drukte in sommige gevallen minder beheersbare crowd-control

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
10
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws