Freshtival

Erik Pot | 7 juni 2017
party reports

Party: Freshtival
Locatie: Recreatiepark Het Rutbeek, Enschede
Line-up: Andy Svge, The Pitcher, Noisecontrollers, Crypsis, Frequencerz live, Digital Punk & Requiem, Gunz for Hire, Radical Redemption, MC: Da Syndrome, La Fuente, W&W, Headhunterz, Showtek, Nicky Romero, Billy the Kit, Tony Junior, The Partysquad, Dirtycaps, Jan Smit, De Jeugd van Tegenwoordig, Party Animals en nog veel meer!
Datum: Zondag 4 juni 2017

Het Pinksterweekend in Nederland is een garantie voor zon, festivals en een brakke maandag. Ook wij trokken eropuit om een dagje te dansen, springen en hossen bij Freshtival, een van de grootste dancefestivals van Oost-Nederland. Raw hardstyle van Radical Redemption, housen met Nicky Romero of genieten van de duistere techno van Ben Sims? Freshtival had het allemaal!

Weekender

De negende editie van Freshtival had een primeur. Voor het eerst duurde het festival niet één, maar twee dagen. Zaterdag startte Freshtival met een acht uur durend programma vol feest en gekkigheid, om vervolgens op zondag een hele dag door te knallen. Voor de diehards die een heel weekend gingen feesten was er een knusse festivalcamping langs het water van recreatiepark Het Rutbeek.

Sunday funday

Ondanks dat wij niet vies zijn van een weekendje hard feesten, kozen we ervoor om alleen zondags richting Twente af te reizen. Met enige vertraging arriveerden wij in Enschede. Snel de auto droppen en hup naar binnen! De entree verliep soepel en in no time bestelden we de eerste biertjes, waarna de ontdekkingstocht op het festivalterrein kon beginnen. Met twaalf area’s, een gevarieerde line-up en de donkere wolken die langzaam verdwenen, beloofde het een mooie dag te worden.

Vol gas bij Superbash!

Superbash is al jaren een begrip en ook dit jaar stond de tent weer ramvol met (raw) hardstyle liefhebbers. Voor ons was het een makkelijke keuze: hier gaan wij de dag openen! The Pitcher draaide een prima setje met een aantal oude klappers. Fijn was de hoge opening aan de achterzijde van de Superbash tent, want het zonnetje scheen lekker naar binnen. Zon, biertjes, vrienden en hardstyle, in één woord: perfect!

De prijs voor set van de dag gaat naar Crypsis. Zijn set was een goede mix van eigen producties en tracks van collega-dj’s. Met platen als ‘Get Hit’, ‘Main MF’ en ‘Strike’ was het ultiem genieten voor alle Minus is More fans. Ook liefhebbers van Adaro kwamen tijdens de set van Crypsis aan hun trekken, want ‘No Time To Sleep (Chain Reaction remix)’ en ‘Answers (Adaro remix)’ werden keihard de volle zaal in geknald. De sfeer zat er goed in, het geluid was hard en het ging lekker los.

De sfeer werd alsmaar beter toen Frequencerz later op de avond een puike liveset afleverden. De populariteit van beide heren blijft maar stijgen, dit was op Freshtival goed te merken. De tent stroomde vol en het publiek schreeuwde volop mee met tracks als ‘The Unknown’, ‘Renegades’ en ‘Victory Forever’, het kersverse Defqon.1 anthem van dit jaar.

Rond de klok van tien was het de beurt aan een ander topduo om de show te stelen: Gunz For Hire! Dit deden zij met hun nieuwe show ‘Armed & Dangerous’. Het viel in de smaak, want met veel CO2, vlammen, een flitsend decor en dikke tracks, zoals ‘Sickness’ en ‘Bolivia’, was het driekwartier keihard losgaan.

Voor ieder wat wils

Tussen al het hardstyle geweld door hebben wij enkele uitstapjes gemaakt naar de andere toffe stages. Want ja, er was meer, en dit wilden wij natuurlijk niet missen. De grote open mainstage zag er dit jaar ook weer kleurrijk uit. Met Quintino, Headhunterz, Showtek en Nicky Romero bevatte de line-up enkele namen waar veel houseliefhebbers blij van werden. Wij pikten een stukje Showtek mee en zij kregen het publiek goed los. Ook de visuals en andere showelementen waren vet om te zien!

Wat opviel is de diversiteit en creativiteit van Freshtival. Van De Jeugd van Tegenwoordig bij De Coen & Sander Show tot rellen in de Rebellenclub met The Partysquad tot dansen op de groovy beats van Mirella Kroes. Met een breed scala aan muziekgenres en stages kan iedere bezoeker zijn of haar beste festivalbeleving creëren. Zelfs de kleinere stages zagen er piekfijn uit dankzij een mooie aankleding. Grote planten, rare slingers, bolvormige lampionnen en flitsende lampen, niets was te gek! De Basic Grooves stage – dé plek voor de technoliefhebber – had twee mini danstribunes aan beide zijden van de dansvloer, dit zorgde voor een intieme en gezellige sfeer.

En tot slot was er nog Der Hitspot: een garantie voor gekkigheid. Een polonaise met Après-ski muziek, takken en rubberboten die door de lucht heen vliegen of stuiteren op ‘Jebroer – Kind van de Duivel’. Deze grappige stage toverde bij veel mensen een lach op hun gezicht.

Op naar het jubileum

Onze laatste energie gooiden we eruit bij Superbash, waar lokale held Radical Redemption de eer had om de tent te slopen. Op de camping ging het feestje nog even door, maar wij trokken met een voldaan gevoel naar huis. De schitterende locatie aan het water, de afwisselende stages en de dikke line-up maken Freshtival tot een tof festival voor een breed publiek. Deze editie was geslaagd en het festival is absolutely een aanrader voor iedereen. We zijn benieuwd wat Absolutely Fresh volgend jaar allemaal uit de hoge hoed tovert tijdens het tienjarig bestaan van Freshtival. Tot dan!

Foto's door Leon van der Spank & Teun van Hecke

8

Party report

Freshtival 4 juni 2017 - Freshtival - Enschede Report door Erik Pot
  • Pluspunten
  • Schitterende locatie aan het water
  • Afwisselende stages
  • Dikke line-up
  • Minpunten
  • Op weinig locaties toiletten, hierdoor ver lopen voor een toiletbezoek

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws