Mystic Garden Festival

Kim van den Heuvel | 19 juni 2017
party reports

Party: Mystic Garden Festival
Locatie: , Sloterpark, Amsterdam
Line-up: Michel de Hey, Samuel Deep, Egbertlive, Gloom, Marc Romboy, Nakadia, Technasia e.v.a.
Datum: Zaterdag 17 juni 2017

Foto's: Corine den Hoed

Er was eens een festival genaamd Mystic Garden. Ergens in een mooi, groen park in het westen van de stad Amsterdam, onthult Mystic Garden eens per jaar haar mystieken. 17 juni 2017 was de datum waarop wij allen met smacht hadden gewacht. Wanneer het zonnetje haar eerste zonnestralen laat zien, komen de kriebels en  begeven wij ons naar het idyllische sprookjesland, Mystic Garden, waar creativiteit en muziek de boventoon voeren en waar tijd niet lijkt te bestaan. 

Ogen tekort

De creativiteit kwam ons vlak voor de ingang al tegemoet. Fantasiefiguren wachtten de festivalbezoekers op om ze welkom te heten. Wij keken onze ogen uit. Wat direct opviel was de prachtige aankleding van het woud. We wisten niet waar we kijken moesten: lampionnen, stoommachines, lichten, klokken, dromenvangers, cd’s; de bossen waren schitterend gedecoreerd. Je waande je echt even in een andere, mooiere wereld. Een absoluut wauw-gevoel bekroop een ieder die het bos betrad. De ronddwalende elfjes, de mysterieuze muziek, de kleurrijke details en de uitgelaten bezoekers versterkten dit gevoel alleen maar. Je bleef maar rondlopen en kreeg telkens nieuwe indrukken.

Oren tekort

Mystic Garden telde maar liefst zes area’s die allen verstopt zaten in het idyllische woud van het Sloterpark. Bij vier daarvan kon gedanst worden in de open lucht en dat was heerlijk met de zon op je bol. Op de main nam een aantal techno-helden uit binnen- en buitenland je mee in hun verhaal. Voor de houseliefhebbers was er de Treehouse stage. De Tijdmasjien was een kleine,  gezellige stage. De oude klappers wisselden elkaar vlug af en vooral R&B en hiphop waren de leidende stijlen. Voor deephouse moest je in de Circus wezen. De vrolijke deuntjes van voornamelijk Nederlandse en Duitse dj’s deden onze trommelvliezen tintelen van vreugde. Ook de sfeer zat er goed in, maar hoe kan het ook anders bij het circus? De andere tent was de Compound stage, waar stevige techno werd gedraaid, evenals de Terminal One. Stilstaan behoorde geenszins tot de mogelijkheden. Overal hing een ongedwongen, vrije, maar ook intieme sfeer. 

Handen tekort

Je kon echt weer even kind zijn in de tuinen van Mystic Garden, overal  in het Sloterpark kon je dingen ondernemen. Wat dacht je van een stok maken voor je knuffel om deze te eren? Bij Vitamine Blij werd geknutseld, gefröbeld, geknipt, gelijmd, gestrikt, geknoopt, gevouwen en gecreëerd. Daarna nam je je knuffel gewoon mee raven. Als je zin had om een wedstrijdje te pingpongen of te skippyballen was je op Mystic Garden de koning te rijk. Gekke kiekjes maken in een photobooth behoorde ook tot de mogelijkheden. Wie wat glitters op zijn of haar gelaat wilde aanbrengen, kon dit laten doen bij de engelen der glitter. Saillant detail: de dames gebruikten glijmiddel om de glitters op het gezicht te plakken. 

Monden en neuzen  tekort

De innerlijke mens kon haar lol op tijdens Mystic Garden Festival. Een diversiteit aan voedsel was verkrijgbaar: biologische friet, crêpes, hamburgers, frozen yoghurt, tosti’s, fruit en vele andere heerlijkheden kunnen worden genuttigd. In een meterslange rij stonden de foodstands naast elkaar en de heerlijkste geuren verspreidden zich over het terrein. Qua drinken was de keuze minder reuze, maar voor elk wat wils. 

Conclusie

Alle zintuigen werden geprikkeld in de tuinen van Mystic Garden, we kwamen ogen, oren, handen, monden en neuzen tekort om alles ten volste mee te maken. We hebben in elk geval genoten van elke seconde. Volgend jaar zijn wij er weer bij als het paradijs weer eventjes terug op aarde komt. 
 

9

Party report

Mystic Garden Festival 17 juni 2017 - Mystic Garden Festival - Sloterpark, Amsterdam Report door Kim van den Heuvel
  • Pluspunten
  • Aankleding
  • Doe-dingen
  • Muziek
  • Line-up
  • Locatie
  • Minpunten
  • Geluid niet overal even zuiver

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
9
Publiek
10
Aankleding
10
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws