Defqon.1 - Victory Forever

Wouter de Vink | 29 juni 2017
party reports

Party: Defqon.1 2017 - Victory Forever
Locatie: Walibi, Biddinghuizen
Datum: Zaterdag 24 juni 2017

PARTY REPORT: Defqon.1 2017 - Victory Forever

Er is in elk genre wel een festival dat torenhoog boven de rest staat. Zo'n feest waarop je zelfs als doorgewinterde veteraan de kriebels krijgt alsof je meedoet aan de Champions League-finale. Het enige verschil hiermee is dat bij een normale voetbalwedstrijd er maar één team wint. Maar hier, in deze arena van de hardere stijlen met 60.000 man, wint iedereen dit weekend. Welkom op Defqon.1 - Victory Forever.

Met drie dagen, en honderden artiesten en tientallen stages die alle soorten van de hardere stijlen vertegenwoordigen, is dit hét feest waar je ooit moet zijn geweest. Zelfs als je niet van het hardere beukwerk houdt, kom je hier ogen en oren tekort. Het festivalterrein is namelijk zó groot en zó mooi aangekleed; combineer dat met de beste artiesten van dit moment en je krijgt een hemel op aarde als resultaat. Niet voor niets werd dit evenement uitgeroepen tot het beste festival van 2016. En dat onderstreepte deze editie van 2017 maar weer eens.

'The Gathering of The Harder Styles'

Het begon allemaal op vrijdag. Hoewel het feest om 20:00 zou beginnen, was het al de hele middag feest op de camping. Met goede zin en vreugde hadden de bezoekers hun tentje opgezet en een rondrijdende golfkar, voorzien van een hoop speakers, zorgde voor een dansende polonaise op het terrein.

Toen de pre-party eenmaal begon, kon je terecht bij drie area's: de BLUE, de BLACK en de YELLOW. Opvallend was dat in elke area een sfeertje van 'heb ik jou daar' hing, het ging overal los en het leek wel alsof iedereen thuis had zitten oefenen om alle nummers uit volle borst mee te kunnen zingen. De YELLOW was een Extreme Silent Disco (heel vet, maar erg apart als je je koptelefoon af zet en de gabber naast je overuren staat te hakken) en bij de BLACK gingen alle remmen los (met een heerlijke set van DJ Mad Dog). Maar vooral in de BLUE leek het soms op een avondje hardstyle-karaoke. Regelmatig draaiden de dj's het volume naar beneden om het publiek (nog) beter te horen schreeuwen... "DEF-QON-1!"

PARTY REPORT: Defqon.1 2017 - Victory Forever

'Weekend Warriors, honor your call...'

Met een klein katertje en een goede pre-party in de benen, begonnen we aan de tweede dag van Defqon.1. Deze zaterdag is de grootste festivaldag van het weekend: alle stages zijn namelijk open en hiervoor worden de meeste losse tickets verkocht - voor als je er geen weekend bij kunt zijn. Nu kwamen er pas achter hoe sick groot het festivalterrein is. Hoewel het super logisch en logistiek fantastisch opgezet was, was het van de ene kant naar de andere minstens een half uur lopen. Toch was er geen enkele stage waarvan je dacht dat het maar een 'bij'-stage was: stuk voor stuk waren ze goed aangekleed, de ene nog mooier dan de andere. Met als kopstuk natuurlijk de RED...

Deze mainstage, waar tienduizenden mensen uit hun dak konden gaan, was grootser dan ooit. Echt sick! Je kon in eerste instantie niet goed zien wat het was, maar naar mate de dag vorderde kreeg je steeds meer details van deze scheepsvloot-stage mee. Al helemaal toen het POWER HOUR aanbrak liet dit podium even zien was het in zijn mars heeft. Overal kwamen confetti-kanonnen, lichtstralen en vuurwerk vandaan en werd alles uit de kast gehaald om Defqon midden op de dag op zijn kop te zetten. De mainstage was bom- en bomvol, maar ook hier was de sfeer weer uitstekend. Heb je ooit wel eens 50.000 man van links naar rechts zien hoppen? Fantastisch!

'Running towards Victory and Beyond'

Hierna hebben we eigenlijk overal wel even een dansje gewaagd. Bij Ran-D in de BLUE (die de ene hit na de andere afspeelde) tot NSD in de YELLOW (heb je ooit geprobeerd om te dansen op 300 BPM?)... Het mooie aan Defqon is dat je bij elke stage zo'n topsfeertje hangt, dat het eigenlijk jammer is dat je jezelf niet in tien stukken kan hakken om alles mee te kunnen maken. Dus besloten we maar als één geheel naar de RED te gaan, waar Frequencerz deze gigantische mainstage mochten afsluiten. Deze heren waren dit jaar verantwoordelijk voor het anthem en dat hebben we geweten ook. De RED leek wel te ontploffen nog voordat het vuurwerk was begonnen! De dag werd afgesloten door de eindshow, maar om heel eerlijk te zijn ben ik nu al een kwartier bezig om deze met woorden te beschrijven. Dat lukt me echt voor geen meter, omdat ik simpel weg zintuigen tekort kom om alles goed voor je op te schrijven. Gelukkig hebben we de beelden nog - check deze hieronder en laat je omverblazen! Deze lijn werd vrolijk doorgetrokken op de after party in de BLUE en MAGENTA, met magistrale setjes van Phuture Noize, War Force en JNXD. Wat een dag, en dan hebben we er nog één te gaan!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de zondag van Defqon is misschien wel de mooiste dag die er is. Ja, je hebt maar weinig geslapen in dat weekend en je benen voelen aan als een paar betonblokken. Maar deze festivaldag is het allemaal dubbel en dwars waard! We begonnen de dag bij The Final Terror Sitdown van Noisekick. Heel de tent zat letterlijk op de vloer met de armen in de lucht te zwaaien op terror en dat op zondagochtend om 11:00... Bizar! Hierna gingen we door met een setje op de WHITE van Plug 'N Play. Deze heren zijn flink aan de weg aan het timmeren en zij wisten al vroeg op deze zondag de WHITE al behoorlijk vol te draaien met knotsgekke freestyle.

'Defqon.1 doesn't only get under your skin...'

Verder hebben we voornamelijk bij de UV gestaan: een outdoor hardstyle-stage die zo groot was, dat het bij de meeste andere festivals een mainstage zou zijn geweest. Deze stond ram- en ramvol toen Da Tweekaz hun nieuwe act presenteerden: Tweekacore. Samen met Darren Styles gooiden de heren hun tracks in een happy hardcore-jasje met een hoger tempo en dat resulteerde in een FAN-TAS-TISCH uurtje. Heel erg origineel, maar vooral heel erg vet! Ook Denekamps Gespuis wist het publiek helemaal gek te maken. De act uit Twente met Angerfist, Crypsis, Dyprax en Radical Redemption knalde de ene na de andere hit erin en de Tukkers leken zelf nog de grootste lol te hebben van allemaal. Dyprax die voor de booth zijn Nikies tegen het dak van de tent aan hakte en Radical Redemption en Angerfist die in het publiek doken voor een moshpit, inclusief fakkels. Only at Defqon... Gekkenwerk!

'The Closing Ceremony'

De laatste uurtjes van het festival waren aangebroken en langzaam aan vertrok bijna iedereen in één grote stoet naar de RED. Hier werd het festival afgesloten met een drie uur-durende show van de Defqon.1 Legends. Al vanaf het eerste moment dat de muziek door de speakers knalde, werd het publiek al helemaal gek van vreugde. De handjes gingen de lucht in en de ene na de andere klassieker werd meegezongen. De confetti vloog je om de oren en één voor één kwamen verschillende pioniers uit de hardstyle voorbij. Wildstylez, Brennan Heart, Noisecontrollers, Showtek en noem ze maar op. Eén bepaalde dj kreeg zelfs een hele lange intro... 'Headhunterz is back!', knalde er uit de speakers. Een ontlading die vergelijkbaar was met die van vorig jaar - toen Headhunterz als verrassing kwam draaien op Defqon - overrompelde de mainstage en het publiek verwelkomde deze dj met een warm onthaal. Gelukkig is het dit keer voor goed, want Headhunterz kondigde tijdens deze Closing Ceremony zijn definitieve terugkeer naar de hardstyle aan. Alsof deze Defqon nog niet speciaal genoeg was!

LEES OOK: Headhunterz kondigt definitieve terugkeer naar hardstyle aan op Defqon.1!

Nadat er een heel circus aan artiesten op het podium voorbij kwam, was Defqon.1 inmiddels al bijna voorbij. Nog één allerlaatste keer werd er een karrevracht aan vuurwerk de lucht in geknald en met bijna 72 uur aan gefeest in de benen leek het publiek nog steeds niet te stoppen. Toen ook deze eindshow afgelopen was en MC Villain het publiek bedankte voor deze ongelofelijke editie, keerde het publiek langzaam aan naar huis toe. Hoe raar het ook klinkt, deze drie dagen waren in een oogwenk voorbij gevlogen. Ik denk dat ik voor de volgende keer maar een maandticket koop!

PARTY REPORT: Defqon.1 2017 - Victory Forever

Conclusie Defqon.1 2017 - Victory Forever

Drie dagen lang het beste van het beste dat de hardere stijlen te bieden hebben. Als ik het zou kunnen, dan had ik Defqon.1 écht voor je willen beschrijven zoals ik dat heb meegemaakt. Maar dat gaat simpelweg niet, want ik kom woorden, ogen, oren en zintuigen tekort voor dit feestweekend. Alles op het festival ademt werkelijkwaar Defqon, je loopt het hele weekend met kippenvel over je hele lichaam het terrein over. Niet voor niets is dit hét paradepaardje van organisatie Q-dance. Zelfs nu ik dit report schrijf merk ik dat ik alweer weg begin te dromen naar het afgelopen weekend. En weet je wat nog het meest bizarre is..? Elk jaar lijkt het festival nog alleen maar beter te worden. Kan ik alvast kaartjes scoren voor de volgende editie? Defqon.1, tot volgend jaar! Bekijk ook het video report hieronder.

Beeld via Facebook-pagina Defqon.1

8.8

Party report

Defqon.1 - Victory Forever 24 juni 2017 - Defqon.1 2017 - Victory Forever - Biddinghuizen Report door Wouterde
  • Pluspunten
  • Kippenvel tot de MAX, there's no place like Defqon.1.
  • Hele dikke aankleding van alle stages, met als kopstuk de RED
  • Jeroen, Jerooooen!
  • Verrassingselement van hier t/m Tokyo: Power Hour, Eindshows en The Closing Ceremony
  • Headhunterz is back!
  • Minpunten
  • Parkeren was soms een ellende: op sommige dagen wel drie uur in de file gestaan
  • Er zijn op bepaalde velden van de camping tenten compleet leeggeroofd. Wees alert op jouw en andermans spullen!

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
10
Aankleding
10
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws