Zomerkriebels

Dide Tilburgs | 4 juli 2017
party reports

Party: Zomerkriebels
Locatie: , Papendorp, Utrecht
Line-up: Jayh, D-rashid, Mental Theo, Zany, Gregor Salto, Glowinthedark, Jay Hardway, Kris Kros Amsterdam, Sick Individuals, La Fuente, Dannic, Jay Hardway, Chocolate Puma, Ruthless
Datum: Zaterdag 1 juli 2017

Na wekenlang tropisch weer met hoge temperaturen en een strakblauwe lucht leek het de afgelopen week meer op de herfst dan op de zomer. Zo was de weersverwachting voor afgelopen zaterdag niet heel veel beter. Op social media werd door veel bezoekers getwijfeld en werden kaartjes doorverkocht. Voor de echte festivalliefhebbers mag het weer geen reden zijn om niet te gaan. Dat was maar goed ook, want het was uiteindelijk uitstekend festivalweer. Het was droog met een prima temperatuurtje en de zon liet zich zelfs heel voorzichtig zien. Dus poncho’s weer in de kast en hop die zonnebril op. Tijd voor Zomerkriebels. Tijd voor mijn eerste festival dit jaar.

Ligging

Zomerkriebels heeft andere locaties gekend in het verleden maar Utrecht is altijd de thuisbasis geweest voor dit kleinschalige en intieme festival. Het vond plaats op een industrieterrein in de buurt van de snelweg. Een goede locatie dus als je kijkt naar de bereikbaarheid en de open ligging. Er was voldoende plek om je auto kwijt te kunnen, betaald of als je een stuk doorreed zelfs gratis. Ook met het openbaar vervoer was het makkelijk te bereiken door de inzet van pendelbussen. Het had ook wel iets tofs om tussen de bekende Utrechtse bruggen en de fabrieken los te gaan. Zomerkriebels heeft al enige tijd op mijn lijstje gestaan maar ondanks dat dit voor mij bijna een achtertuinfeestje is betrad ik dit terrein voor het eerst.

Sfeer

De wachtrijen en de controle waren bizar snel. Zelden heb ik een festival meegemaakt waar ik binnen 2 minuten gecheckt en met een plattegrond in mijn handen op het terrein stond. Vier stages leek een beetje ambitieus aangezien het terrein verassend klein was. Vanaf binnenkomst kon je alle stages zien en had je meteen overzicht van de opbouw van alle podia, eettentjes, attracties en veel extra’s. Enorm knap hoe dit is opgelost door hoekjes te creëren zodat je waar je ook stond geen last had van overlappende muziekstijlen. Alles was aangekleed met palmbomen, surfobjecten en overige Hawaï-invloeden. Onwijs leuk dat muziek niet het enige entertainment was van deze dag. Zo had je verschillende shops waar je gadgets kon kopen en zelf maken. Er was zelfs een zweefmolen. Iets wat tegenwoordig op een festival niet mag ontbreken. Een klein hoogtepuntje als je even iets anders wilde was het feesttentje gesponsord door Berntzen Apfelkorn. Als Heidi verklede meisjes inclusief jurkje en blonde vlechten verwelkomden de bezoekers met een shotje en après-ski vertier. Totaal misplaatst maar tegelijkertijd heel vermakelijk en geniaal wat zorgde voor een leuke afwisseling.

Publiek

‘De leeftijd zal wel niet zo hoog zijn’ en ‘wij zullen wel de enige van buitenaf zijn’. Think again! Het tegendeel was waar en dat heeft mij aangenaam verrast. De leeftijd lag vrij hoog en lang niet iedereen kwam uit de omgeving Utrecht. Dat is toch knap voor een kleiner festival. De sfeer was echt heel relaxt. Een praatje met je buurman, een vriendelijke ‘veel plezier’ van degene naast je in de rij. Het zorgde voor een hele fijne omgeving waar je je snel op je gemak voelde. Iedereen was er om een leuke en gezellige tijd te hebben.

Voetjes van de vloer

Ons hoogtepunt was toch de set van Kris Kross Amsterdam, of zoals zij zelf zeiden: ‘vandaag zijn wij even Kris Kross Utrecht’. Ze maken altijd gebruik van oude en nieuwe samples van popmuziek en zorgden er zo voor dat ze het hele publiek meekregen. Van Bob Marley tot The White Stripes. Ze startten rustig maar sloten heerlijk raw af met onder andere een hit van mede Dj op dit festival, Menthal Theo. Rond etenstijd leden we helaas aan een after-diner dip, mede mogelijk gemaakt door wat ons betreft een gat in de line-up. Dirt Delux wist de energie niet te geven. Elke keer als je er lekker inzat zwakte het liedje weer af en kreeg je een pauze en een nieuwe opbouw. Het enthousiasme van Sophie Francis wist hier gelukkig wel verandering in te brengen. De andere stages waren over het algemeen ook minder aantrekkelijk. Dit had zeker niet met de line up te maken. Bij Latin Lovers hebben zich de hele dag niet meer dan 50 mensen verzameld en hierdoor zat de sfeer er niet echt lekker in. Hetzelfde gold voor de stage waar Zany zijn eigen feestje mocht bouwen met de naam InZanity. Heerlijke hardstyle maar de bezoekers die je hier normaal ziet staan waren waarschijnlijk allemaal op Free Festival te vinden. Soixante Neuf, de urban tent was de enige volledig overdekte stage. Ondanks dat de muziek lekker klonk en de artiesten die op deze line-up stonden niet slecht waren, hebben we hier niet lang gestaan. Want zeg nou zelf, als het zonnetje doorbreekt wil je die wel even meepakken. Wel was het heel slim deze stage overdekt te maken in verband met het geluid.

Ik ben aangenaam verrast door dit festival en het is zeker de moeite waard hier weer naar terug te keren. Ik hoop dat dit festival de sfeer kan behouden en het vooral intiem houdt. Dit is zeker de kracht van het festival en dat zorgde ervoor dat wij met een grote glimlach op weg naar huis gingen. Je betaalt een klein bedrag voor een flinke line-up en vele extra’s. We hebben bijvoorbeeld zelden zo lekker en goed gegeten en gedronken voor relatief weinig geld.

8.2

Party report

Zomerkriebels 1 juli 2017 - Zomerkriebels - Papendorp, Utrecht Report door Dide Tilburgs
  • Pluspunten
  • Heerlijk ambachtelijk eten voor een nette prijs.
  • Goede keuze uit drank: Kornuit, Radler, Captain Morgan.
  • Leuke zomerkriebels app waaronder een manier om je vrienden te volgen en te vinden als je ze kwijt bent!
  • Actie 2 voor de prijs van 1.
  • Minpunten
  • Rond etenstijd vielen de sets een beetje tegen en was het wachten tot er een dj was die het publiek wist te vermaken met de juiste energie.

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
7
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws