Modular festival

Rick Francissen | 3 juli 2017
party reports

Party: Modular Festival
Locatie: Park Maasboulevard, Rotterdam
Line-up: Animistic Beliefs, Antenna, Bicep, Colin Benders, David Vunk, Dixon Duplex, DVS1, Elias Miazan, Fader, Gustav Goodstuff, Jeff Solo, John Talabot, Lenson, Mall Grab, Marsman, Modular DJs, Nino from the Woods, Oberman, Philou Louzolo, ROD, Sandrien, Stranger, The Love Triangle, Titia, Woody, Yor Cultura
Datum: Zaterdag 1 juli 2017

Na het laatste regenbuitje van de dag stapte een groot deel van Rotterdam op de fiets om richting het nabij gelegen Schiedam te fietsen. Hier, op een bijzondere plek aan het water, gelegen tussen een aantal woontorens met wat havenkranen op de achtergrond, bevond zich een klein afgezet terrein: Modular Festival.

Warmdraaien bij ROD

Naarmate we de ingang naderden klonk de muziek steeds harder en beter en binnen no-time stonden we al bij ROD’s vervroegde set. ROD, het techno-alias van Benny Rodrigues was eigenlijk ingepland als afsluiter, maar kon door een dubbele boeking alleen vroeger op de dag een set draaien. Dit tot groot genoegen van veel bezoekers. De (enige) tent waarin ROD draaide was de ideale plek om op te warmen. Het tempo van de muziek lag nog niet zo hoog zoals later op de avond in deze tent, maar had wel de energieke vibe die er bij een technostage hoort te zijn.

Modular Festival verkennen

Gelukkig waren de rest van de stages wel buiten te vinden. Zo was een van de area’s opgezet in samenwerking met BAR, een bekende club uit Rotterdam. Hier zette lokale held David Vunk een energieke set neer. Later op de avond betraden Job Jobse, Elias Mazian en Luc Mast het podium met hun Love Triangle project. Voor iedereen die dit geweldig vond was er positief nieuws: de drie dj’s gingen na het festival direct door naar BAR om daar de rest van de nacht verder te draaien.

Verder lopend over het festivalterrein kwamen we nog een kleine stage tegen, namelijk de Clone Records x Operator stage. Hier werd de gehele dag alle muziek gestreamd voor de thuisblijvers. Onder andere Jeff Solo, Duplex en Oberman draaiden een set. Aangezien het hier erg rustig was, de plek in de schaduw stond en er veel andere artiesten op de line-up stonden die we graag wilden zien hebben we deze stage vrij snel weer verlaten.

Tot slot was er de Hexagon, oftewel de mainstage van Modular Festival. Bicep wist iedereen goed in beweging te krijgen met zijn typerende sound die onder andere te horen is in zijn tracks ‘Aura’ en ‘Just’.  Later nam John Talabot het van hem over, gevolgd door Dixon. De laatstgenoemde is een bijzondere, want Modular is samen met Lowlands het enige Nederlandse festival met deze Duitse dj op de line-up.

Klein maar fijn

Met nog een paar uur op de klok te gaan was het tijd om even op te laden met een van de lekkere gerechten die te krijgen waren op het festival. Uiteraard was er de mogelijkheid om te kiezen voor een patatje, burger of pizza. Ook waren er vers gemaakte en rijk belegde tosti’s, kon je een kip tandoori-maaltijd scoren en waren er loempia’s te koop. Los van het eten was er ook een bar met speciaalbier. Naast de standaard Grolsch pils kon je hier een lekker blond, wit of IPA biertje halen.

Afsluiten

Terwijl er in de technotent hard geknald werd en bij de BAR-stage het Love Triangle trio het beste uit de kast haalde, stonden wij bij Dixon voor de laatste twee uur. Zoals altijd wist hij zich goed aan te passen aan het publiek van Modular Festival. De opbouwende set was dan ook gevuld met bekende, maar ook nog niet gereleaste tracks. Denk bijvoorbeeld aan ‘Belaa’ van Trikk, een track die Dixon en Âme al lange tijd in hun sets verwerken. Nadat de laatste zonnestralen achter de bomen verdwenen waren kroop het tempo van de muziek langzaam omhoog. In plaats van een harde knallende afsluiting koos Dixon voor een melodieus en meeslepend einde, namelijk de nieuwe track ‘Bloodflow’ van Grandbrothers.

8.2

Party report

Modular festival 1 juli 2017 - Modular Festival - Rotterdam Report door Rick Francissen
  • Pluspunten
  • Ondanks slechte weersvoorspelling heerlijk weer.
  • Gebruik van re-usable cups (minder afval).
  • Kleinschalig festival.
  • Geweldige afsluitende set van Dixon.
  • Minpunten
  • Wc’s alleen op 1 plek op het festivalterrein.

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws