Lakeside Festival

Nina van Zelst | 3 juli 2017
party reports

Party: T-Steiger
Locatie: De Bijlen, Alphen aan den Rijn
Line-up: Djecker B2B Skyale, Luna Ludmila B2B Toman, Man With No Shadow, Freshcoast, Benny Rodrigues, MC John Ko, Diaz & Bruno, F1rstman (live), Lute, Mike Williams, Jonna Fraser (live), Badd Dimes, Brennan Heart
Datum: Zaterdag 1 juli 2017

Voor Alphenaren is het een vaste prik op de party-agenda: dit gezellige feestje wordt traditiegewijs gehouden aan het meer en trekt jaarlijks enkele duizenden bezoekers. Ook dit jaar waren wij weer aanwezig en klaar om onder het genot van een drankje wat gezellige dansjes te doen.

Line-up en aankleding

De artiesten die op Lakeside Festival draaien waren dit jaar zeer verschillend: van techno via house tot hardstyle. In eerste instantie zouden de techno en deep-house gescheiden worden van de "mainstream" met een andere stage, maar door vervelende weerberichten had de organisatie besloten één overdekte stage ervan te maken. Hierdoor kreeg het festival een soort tentfeest-vibe, en dat is natuurlijk altijd gezellig! Rondom de overkappende stage stonden alle eetkraampjes, waardoor het hele terrein een lekker knus gevoel uitstraalde.

Freshcoast

Laten we de dag én het feestje dan maar gelijk beginnen met de meest aangename verrassing: DJ Freshcoast! Hoewel ik zelf nog nooit eerder van deze jongen gehoord had, verbaasde hij mij met de lekkerste set van de dag. Remixes van onder andere 'Girls Like', 'I Like To Move It', 'Energie' en 'Stuk' vlogen je om de oren, en door de lekkere vibe kwam iedereen los! Vervolgens ging hij door met de Nederlandse hits '4x duurder', 'Come Again', 'Tempo' en '18 PLUS'. Deze set was echt heerlijk, complimenten!

Next up was Benny Rodrigues, die met tracks als 'Stay With Me' en 'One Night Stand' een erg chille set neerzette. Wij besloten hierom om onder het genot van wat goede muziek een hapje te eten. Verse frites, hamburgers en hotdogs waren in de aanbieding en stuk voor stuk érg lekker.

F1rstman & Jonna Fraser

Twee headliners van dit festival waren toch wel F1rstman en Jonna Fraser. F1rstman was als eerste aan de beurt, en hij zette meteen een heerlijk sfeertje neer. Zoals te verwachten werden er (naast andere Nederlandse hits) veel van F1rstman’s nummers gedraaid: ‘Overal’, ‘Omlaag’, ‘Op en Neer’ en de welbekende ‘Één Ding’ maakten het publiek vooral erg enthousiast.

De set van Jonna Fraser was eigenlijk hetzelfde: drankjes, dansjes, een lekker sfeertje en veel van Fraser’s nummers. Vooral ‘My Love’, ‘One Dance’ en ‘Do Or Die’ deden het toch wel erg goed.

Brennan Heart

Het laatste uurtje was het dan toch ein-de-lijk tijd voor wat hardere muziek. Als hardstyleliefhebber had ik de hele dag uitgekeken naar dit moment: Brennan Heart stond achter de draaitafels! Aangezien Brennan de enige hardere artiest was, representeerde hij de hardere stijlen op Lakeside. Dit deed hij zeker waardig aangezien Brennan zowel hardstyle, raw als hardcore draaide! Tracks als ‘F.I.F.O’, ‘Sandstorm’, ‘Zombie’ en ‘Fight the Resistance’ werden door de speakers geknald en íedereen sprong mee.

Aangezien er al een redelijke hoeveelheid alcohol genuttigd was tegen de tijd dat er hardstyle gedraaid werd, kon je merken dat het publiek wat agressiever werd; er ontstonden links en rechts kleine gevechtjes. Misschien is het dus voor volgend jaar een idee om de hardstyle wat eerder op de dag te plannen. Hardstyle is leuk (understatement), maar niet als je je niet kan gedragen. ;-)

Dus..

Conclusie: weer mega gezellig! Hoewel Lakeside Festival niet per se erg groot is, blijkt het altijd een onwijs leuk feestje. Natuurlijk waren er enkele (organisatorische) verbeterpunten, zoals het gebrek aan kluisjes en véélste langen rijen voor de wc’s. Dit weegt echter absoluut niet op tegen de gezelligheid van het festival en alle goede artiesten. Dus.. Tot volgend jaar maar weer!

 

6.7

Party report

Lakeside Festival 1 juli 2017 - T-Steiger - Alphen aan den Rijn Report door Nina van Zelst

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
7
Bar/horeca
8
Publiek
6
Aankleding
6
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws