Summerpark Festival 2017

Kim van den Heuvel | 10 juli 2017
party reports

Party: Summerpark Festival
Locatie: Almere Strand, Almere
Line-up: Michel de Hey, Olivier Weiter, Benny Rodrigues, Sevn Alias, Jonna Fraser, The Partysquad en vele anderen
Datum: Zondag 2 juli 2017

Almere Strand is voor de doorgewinterde festivalbezoeker een gouden locatie, wie herinnert zich de geweldige edities van Defqon.1 Festival nog? Zeven jaar geleden waren wij hier dan ook voor het laatst. Maar 2017 zou het jaar worden dat wij Almere Strand opnieuw zouden betreden, want Summerpark Festival zou hier neerstrijken met maar liefst vier area’s waar de muziekstijlen urban, house en techno de boventoon voeren. Met namen als Olivier Weiter, Michel de Hey, Jonna Fraser en Sevn Alias kon het haast niet anders dan dat de tent zou worden afgebroken. Daar moesten wij bij zijn! 

 
Een goed begin is het halve werk? 

De entree verliep helaas niet zo soepel: bij het parkeerterrein aangekomen bleek dat er alleen gepast betaald kon worden, dus werden wij onverrichterzake naar een pinautomaat gestuurd. Dit bleek nog een tijdrovende opdracht, want de dichtstbijzijnde pinautomaat lag op tien minuten rijafstand. Eenmaal teruggekomen op het parkeerterrein betaal je 15 ekkies om vervolgens nog bijna een half uur naar het festivalterrein te moeten lopen. Serieus, organisatie? Dit moet toch anders kunnen? Het betreden van het festivalterrein was zo gepiept, maar het volgende euvel diende zich snel aan. Voor een abonnementje op een dixie betaalde je een token, omgerekend 3 euro. Betalen voor het toilet is zó 2006. De entreeprijs mag dan wel laag zijn, maar tel de toiletkosten erbij op en je hebt een meer tevreden publiek. Wij hoopten van harte dat deze kleine tegenvallers geen smet op de rest van het festival zouden zijn.

Fissa is aan! 

Het feest begon voor ons in de parkstage, de urban stage waar de hele dag dj’s en rappers elkaar afwisselden. De sfeer zat er van meet af aan goed in en de nodige billen werden hier geschud. Opvallend was hoe mooi alle mensen eruit zagen. De heren waren goed gestyled en de dames droegen voornamelijk sexy kleding en hun make-up was on fleek.  De optredens van Jonna Fraser, Sevn Alias en The Partysquad sprongen er uit. Dat was ook aan de drukte in de tent te merken: tijdens deze acts werd het drukker en drukker. Het publiek was uitgelaten en zong de nodige nummers mee. Lichten ondersteunden de muziek. Fissa in de parkstage was zeker aan!

Eten en drinken  

Aan de innerlijke mens werd goed gedacht, er was allerlei heerlijks te verkrijgen op Summerpark Festival. Keus genoeg: van vette hap tot healthy food, van tussendoortje tot maaltijd. Een schot in de roos was de smoothiebar, waar je naast heerlijke sappen en smoothies ook fruitwater kon scoren. Als fitgirls in de dop waren wij hier ontzettend content mee en wij hopen dan ook dat meerdere organisaties deze trend voortzetten (hint, hint). Je werd snel geholpen bij zowel het eten als het drinken, dus de horeca was top! 

En we gaan nog niet naar house! 

De grote mainstage was een open air area. Heerlijke beats met bekende vocals vlogen je hier om de oren, terwijl je heerlijk danspasjes kon maken in het zonnetje. Wat een geluk hebben we gehad met het weer. Overal om je heen zag je een glimlach met daarboven een zonnebril. Benny Rodrigues en Michel de Hey lieten zien dat zij heer en meester waren in het droppen van die housebeats. De sfeer was ontspannen en zomers, zoals het hoort te zijn op een festival. De MC zweepte het publiek op als het er eventjes iets te ontspannen aan toe ging. Deze stage werd gehost door Flow en de flow zat er dan ook goed in.

Conclusie 

Een goed begin is altijd het halve werk, maar gelukkig is een slecht begin geen garantie voor een mislukt festival. De organisatie heeft goed haar best gedaan om de bezoeker te voorzien van een betaalbaar festival. De randzaken erom heen mogen wat beter geregeld worden, maar al met al was het een gezellig festival, met heerlijke muziek en prima versnaperingen. Leuke mensen, lekker weertje, prachtlocatie. Hopelijk tot volgend jaar.

7.7

Party report

Summerpark Festival 2017 2 juli 2017 - Summerpark Festival - Almere Report door Kim van den Heuvel
  • Pluspunten
  • Locatie
  • Muziek
  • Eten & drinken
  • Goedkoop ticket
  • Line-up
  • Minpunten
  • Parkeerkosten
  • Lange wandeling naar het festivalterrein
  • Betalen voor het toilet

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
6
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws