By the Creek Festival 2017

Patrick van der Spoel | 9 juli 2017
party reports

Party: Recreatiegebied Middelwaard
Locatie: , Vianen
Line-up: Broederliefde, Freddy Moreira, Gerson Main, Speedy J, AnD, Stefi, Paranoid London, Bicep, Optimo, Ansome, Ringo, De Sluwe Vos, Benny Rodrigues, Abstract Division, O(Phase), Huxley, Eats Everything, The Flexican, Jarreau Vandal, Wantigga, Full Crate, Nachtbraker, Pablo Discobar Soundsystem, NoizBoiz, SMP, Abstract, HATO, Sunny & meer
Datum: Zaterdag 8 juli 2017

Na het succesvolle debuut vorig jaar van By the Creek was het vrij logisch dat dit veelzijdige festival dit jaar opnieuw op de kalender terug te vinden is. Met een prima weersverwachting in het vooruitzicht werd er dan ook reikhalzend uitgekeken naar dit festival. Ook na deze tweede keer By the Creek, die groter en drukker was dan de eerste editie, kunnen we stellen dat het festival populair en groeiende is.

De bereikbaarheid van het terrein was redelijk, maar kan beter. Vanaf Utrecht Centraal moest je nog een stuk lopen naar de pendelbussen. Vanaf dat punt vertrok er een pendelbus richting het Recreatiegebied Middelwaard, waarna je ook nog een kwartier richting de ingang moest lopen. De entree verliep daarentegen vrij vlot en ook een kluis was snel bemachtigd.

The Temple

Bij The Temple, gehost door Vunzige Deuntjes, stond Gerson Main om 14:00 uur op het programma. Deze winnaar van de Beste Singer-Songwriter bracht de sfeer er lekker in met zijn hit ‘Koning van de camping’. Opvallend hierbij was dat deze stage er vrij klein en karig uit zag, zeker voor het aantal mensen die hier de hele dag stonden. Hierna was het de beurt aan Broederliefde. Al een tijdje staat er geen maat op deze Rotterdamse groep en ook op By the Creek braken zij de stage in een half uurtje af met al hun bekende hits. Van ‘Jungle’ tot ‘Mi No Lob’, het publiek zong en danste enthousiast mee.

Een minpunt aan het festival was duidelijk de lange rijen bij de bars. Vrijwel de hele dag stonden hier mensen rijen dik te wachten en soms duurde het echt een half uur voordat je je drinken had. In mijn opinie leek het erop alsof er te weinig barpersoneel was. Ook bij de eetkramen stonden er meerdere keren grote rijen. Het terrein zelf was wel wat kaal, maar heeft heel veel potentie gezien de ligging aan het water en het gebruik van de brug.

The Forbidden City

In The Forbidden City, de enige tent die het festival rijk was, begon De Sluwe Vos aan zijn set. Als er iemand een energiek optreden kan afleveren, is het onze Sluwe Vos wel. Ook hier op By the Creek wist hij een goede vibe te creeeren in de op dat moment matig gevulde tent. Het was mooi weer en dan staan mensen niet graag in een tent. Bij The Garden, gehost door de jongens van ZeeZout, stonden Bicep & Optimo een 4-uur durende set uit hun mouw te schudden. Met wat energieke disco- en houseplaten zette deze twee heren een hele goede set neer en zorgden zij voor een duidelijk voelbare sfeer. 

The Flexican maakte het publiek een uurtje gek bij Kyoto, een stage op het water. Deze was te bereiken via een loopbrug over het water, waardoor je ook sneller naar andere stages kon lopen. Deze deejay zorgt met zijn diverse stijlen van draaien altijd voor vrolijke gezichten en bewegende mensen. 

Ondertussen was het tijd voor Speedy J bij The Bridge. Deze stage was heel erg tof opgezet onder een snelweg, waardoor je echt het gevoel kreeg op een rave te zijn. Ook de visuals bij deze stage waren erg tof om te zien. Hij liet het ene na het andere beuknummer onder de brug door galmen met een harde bass en een goede geluidinstallatie. Een van zijn gedraaide platen die goed in de smaak viel was ‘The Night Rider’ van Donato Dozzy.

Afsluitrondje

De laatste twee uur heb ik gependeld tussen Steffi, Eats Everything en Abstract. Bij Steffi hing, eigenlijk zoals de hele dag bij The Garden, een super goede vibe en de sfeer was hier intiem. Het was mooi om te zien hoe saamhorig mensen werden van muziek. Bij Abstract gingen de mensen voor het laatste uurtje los bij de main stage. Abstract is officieel de beste deejay van Nederland en hij liet zijn kwaliteiten als afsluiter hier ook zeker zien met een energieke set. Omdat het vrij fris werd, sloot ik het laatste half uur af bij Eats Everything. Deze man was een waardige afsluiter door zijn frisse geluid van diverse soorten house die hij vakkundig combineerde, tot vreugde van het publiek dat het festival in extase eindigde. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

7.7

Party report

By the Creek Festival 2017 8 juli 2017 - Recreatiegebied Middelwaard - Vianen Report door Patrick van der Spoel
  • Pluspunten
  • Veelzijdige line-up
  • Goede en saamhorige sfeer
  • Minpunten
  • Lastig om er te komen
  • Lange rijen bij de bar

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
5
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws