Dedicated Outdoor 2017

Alex van Leeuwen | 8 juli 2017
party reports

Party: Dedicated Outdoor
Locatie: Cattenbroekplas, Woerden
Line-up: Prefix & Density, Phuture Noize, B-Front, Bass Chaserz, Killshot vs. Warface, Rebelion, Act of Rage vs. Crypsis, Requiem, Sub Sonik, D-Sturb vs. Insidiouz vs. Regain, MC Renegade, Dr. Rude, Ransom, Outsiders, Josh & Wesz, Luna, The Viper, Paul Elstak, Panic, MC Democian
Datum: Zaterdag 8 juli 2017

Voor het derde jaar op rij vond Dedicated Outdoor plaats op het Cattenbroek strand in Woerden. Dit is voor mij als Woerdenaar ideaal omdat dit het enige festival in het festivalseizoen is waar ik met al mijn vrienden op de fiets naar toe kan. Dedicated had dit jaar een gevarieerde line-up gevuld met hardstyle, raw, freestyle, early & hardcore: voor elke hard danceliefhebber zat er een act bij om naar uit te kijken.

Eenmaal onze fietsen geparkeerd en door de security heen liepen we het terrein op. We kochten een kluis en een handje vol munten om genoeg te kunnen eten en drinken omdat het benauwd weer was. Dat was ook duidelijk te zien want veel bezoekers hadden hun T-shirt al vrij snel uitgetrokken. Eenmaal een biertje gehaald hebbende liepen we direct naar de mainstage waar B-Front een extra lange set aan het draaien was omdat Deetox helaas heeft moeten afzeggen. Toen B-Front zijn set beindigd had bleven we nog even staan bij de mainstage voor Bass Chaserz gevold door een b2b-set van Warface & Killshot. Het was duidelijk dat het publiek niet van plan was om de voetjes op de grond te houden tijdens deze set en mijn vrienden en ik ook niet.

Een van mijn favoriete momenten tijdens Dedicated Outdoor was ongetwijfeld de b2b-set van Crypsis & Act of Rage die volgde na de set van Warface vs. Killshot, maar uit even terug in de tijd met de set van Paul Elstak. Elstak stond niet om de mainstage maar kreeg het voor elkaar om een tent te vullen met daar buiten nog 8 rijen dik aan mensen die de set van Paul Elstak mee wilden maken. Met klassieks als ‘Flying High’ en ‘Captain Jack’ zong het publiek uit volle borst mee. Ook toen de track ‘Kind van de Duivel’ gedraaid werd bleef het niet stil in de warme tent waar Paul Elstak op het podium stond.

Na Paul Elstak zijn set gingen we snel terug naar de mainstage waar Sub Sonik een speciale liveset ging draaien. Dit was een set waar ik erg naar had uitgekeken en ook precies wat ik er van verwacht had: 1 uur lang stampen! Aan het einde van zijn set kwam Sub Sonik achter de dj booth vandaan terwijl ‘Pain Till I Die’, de Sub Sonik-remix uiteraard, door de speakers knalde. Hij gaf zijn laatste beetje liefde aan het publiek en verliet de stage. Sub Sonik maakte plaats voor de derde en laatste battle van de dag: D-Sturb vs. Insidiouz vs. Regain. We hadden ons geen betere afsluiter kunnen wensen. Confetti en vuisten van bezoekers die aan het stampen waren vlogen door de lucht.

Conclusie

Doordat Dedicated kleinschalig is heeft het gigantisch veel sfeer. De unieke livesets en battles maakt Dedicated anders dan de meeste hardstylefestivals en je kan zien aan het publiek dat de echt dedicated aan het genre is.

8.3

Party report

Dedicated Outdoor 2017 8 juli 2017 - Dedicated Outdoor - Woerden Report door Alex van Leeuwen
  • Pluspunten
  • Sfeer
  • Line-up (vooral de battles)
  • Geen rijen bij toilet
  • Locatie
  • Minpunten
  • Aankleding mag uitgebreider

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws