Sensation: The Final

RonaldVeth | 10 juli 2017
party reports

Party: Sensation
Locatie: ArenA Boulevard 1, Amsterdam
Line-up: Sunnery James & Ryan Marciano, Hardwell, Axwell /\ Ingrosso, Tiesto
Datum: Zaterdag 8 juli 2017

Fotografie: Kaik Photography

Die avond is dan eindelijk daar. De avond waarbij we de laatste editie van Sensation in Nederland gaan meemaken. In de voorafgaande dagen was het event al volop in het nieuws vanwege de laatste editie en kreeg het veel aandacht waardoor ik hoge verwachtingen van Sensation kreeg. Na een soepele binnenkomst, waarbij een hoop mensen niet naar binnen mochten met een doodgewone rugzak, begeven we ons naar het veld om het decor te bewonderen. Zoals we gewend zijn van Sensation staat het decor in het midden van de enorme zaal. We zien een grote boog met een soort van open zon in het midden.

Metropole Orkest Academy

Nadat ik met mijn vrienden een mooie plek heb gevonden recht voor het podium in het midden van de zaal, kunnen we ons opmaken voor de opening van Mr White samen met het Metropole Orkest Academy. Na 10 minuten aftellen begint de show. Alles wordt donker en het spektakel laat zich zien en horen met vuurwerk, vlammen, danseressen en keiharde knallen. Alles wordt uit de kast getrokken en we zien nu gelijk wat het decor moet voorstellen, een groot oog met aan het plafond grote LED-panelen die als wimpers moeten dienen. Erg tof! Het is een spectaculaire combinatie met het orkest. Zo hoor je de muziek toch iets anders. Tracks als “Right Here, Right Now” van Fatboy Slim, “Yimanya” van Filterheadz en “Sky and Sand” van Paul en Fritz Kalkrenner komen voorbij.  

Na een half uur is het de beurt aan de mannen Sunnery James & Ryan Marciano. Zodra zij hun eerste plaat starten komt hun herkenbare sound weer naar voren. Ze beginnen met een lekkere deep house-sound. Langzaam wordt het tempo wat opgevoerd en iedereen is lekker aan het swingen op nummers als “Horny Bounce”, “Karusell” en “Drums of Tobago”. Tijdens hun set vliegt het nodige vuurwerk de lucht in met versterking van flinke CO2-kanonnen.

Megamix

Een van de dj’s die al vaak terug heeft mogen keren op Sensation is Fedde le Grand. Dit jaar mag Fedde de megamix voor zijn rekening nemen. Een uur lang worden we meegenomen door de hits van begin tot nu. We worden opgezweept met het nummer van Daft Punk “Aerodynamic” met een a capella van “One More Time”. Daarop volgen enkel klassiekers zoals “House of God”, “Something for Your Mind” en “A Bit Patchy”. Je merkt dat de klassiekers goed in de smaak vallen bij de mensen, want vele van hen hebben mooie herinneren aan die tracks en staan om ons heen volop te genieten. Halverwege de set horen we de klanken van “Rhythm of the Night” en stiekem hopen we dat hij de clubmix draait, want die is zo lekker hard. En zodra de drop inslaat, krijgen we de clubmix voorgeschoteld. Iedereen springt op en neer. Echt een heerlijk moment. Daarna gaan we nog de terug in de tijd met “Pullover”, “Born Slippy”, “Phat Bass” en “Hey Boy, Hey girl”. Tot slot gooit Fedde zijn “Keep On Rising Anthem” van Sensation erin om vervolgens af te sluiten met Cygnus X’ “Superstring”, waarbij een gigantische lasershow wordt weggegeven.

Hardwell laat je springen

Even voor 02:00 uur ‘s nachts is het tijd voor één van mijn favoriete dj’s: Hardwell! De aankondiging is daar en de intro wordt gestart: “Hardwell is in the house” hoor je door de speakers galmen van de ArenA en de DJ hoor je schreeuwend: “Amsterdam let me see those f*cking hands. Put them up!” En zodra de beat gedropt wordt  gaat het van swingen naar springen. Hardwell is wat we nodig hebben om uit ons dak te gaan. Echt fantastisch! Niet veel later gooit hij “The Ultimate Seduction” erin en iedereen die al stond te springen doet er nu nog een tandje bovenop. Wat klinkt dát lekker. Hardwell vraagt vervolgens nog eens aan het publiek of iedereen er klaar voor is, waar luid met een “Yeah!” op wordt gereageerd. Hardwell zou zichzelf niet zijn als we knallend gaan afsluiten. Dat doet hij dan ook voortreffelijk met Wildstylez’ Remix van “Great Spirit”.

Mystery Guest en zenuwen

Vorige week kreeg ik een mailtje van de redactie van Partyscene of ik een interview zou willen doen met de helden Axwell /\ Ingrosso tijdens Sensation. Ik bedacht me geen moment en stemde daar gelijk mee in. Wel in mijn achterhoofd wetend dat ik nog nooit eerder een interview gedaan heb met een dj. Dat werd wel een hele grote uitdaging, maar hoe vaak krijg je de kans om zulke eindbazen persoonlijk te kunnen ontmoeten. NOOIT. Dus deze uitdaging heb ik met beide handen aangepakt.

Inmiddels op route naar het interview verneem ik dat Tiësto de mystery guest is. Eenmaal aangekomen bij de interviewruimte begint de spanning bij mij toch toe te nemen. Het gebeurt niet dagelijks dat je oog in oog staat met het dj-duo Axwell /\ Ingrosso. In mijn achterhoofd houdend, dat het normale mensen zijn ga ik naar binnen. Na het interview kan ik nog een toffe foto maken met hen en spoed ik terug naar de zaal.

Gelukkig ben ik op tijd om nog een stukje van Tiësto mee te maken en weer aan te sluiten bij mijn vriendengroep. Aan het einde van de set verhoogt Tiësto het tempo en knalt er wat hardstyle in.

Helden van de nacht

Even na 04:00 uur is het dan zover. De mannen die ik net nog ontmoet en geïnterviewd heb staan nu achter de draaitafels. Axwell /\ Ingrosso beginnen met hun vertrouwde track “How Do You Feel Right Now”, opgevolgd door nummers als “Barricade”, “Dream Bigger”, “Sixes”. Wij staan weer te springen en luidkeels mee te zingen met de catchy vocals en melodieën. Geweldig om te ervaren. Wat mij betreft is dit de beste set van de avond. Tijdens de set gaat ook het nodige vuurwerk - evenals confetti - de lucht in om het nóg feestelijker te maken. Tussendoor passeren wat klassiekers uit de tijd van Swedish House Mafia. En als afsluiter mag iedereen luidkeels meezingen met “Sun is Shining”. Toepasselijker kan ook niet, want het is buiten inmiddels al licht aan het worden.

Ode aan Sensation

Helaas komt aan alles een einde. Zo ook aan de laatste Nederlandse editie van Sensation. Om het knallend af te sluiten zijn er diverse grote namen uitgenodigd,die in het verleden op Sensation gedraaid hebben. Denk daarbij aan: Erik E, Roog, Fedde le Grand, Michel de Hey, Joost van Bellen en vele anderen. Zij mogen een uur lang nog enkele klassiekers ten gehore brengen. Het slotwoord is aan de enige echte Mr White die de track “One More Time” van Daft Punk door de speakers in de ArenA laat galmen.

Er kan geconcludeerd worden dat Sensation een mooi afscheidsfeest heeft neergezet in de ArenA, aarbij alles klopt. We kijken uit naar wat er gaat plaatsvinden in de ArenA qua nieuwe concepten.

Partypics

Sensation: The Final 10-07-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8.8

Party report

Sensation: The Final 8 juli 2017 - Sensation - Amsterdam Report door RonaldVeth
 • Pluspunten
 • Veel show en entertainment
 • Hardwell
 • Axwell /\ Ingrosso
 • Mystery guest: Tiësto
 • Sfeer
 • Minpunten
 • Dure consumpties
 • Geen rugzakken mee naar binnen
 • Confetti soms niet goed getimed
 • Geluid vervaagde soms

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
9
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws