Zsa Zsa Su! Festival

Kim van den Heuvel | 11 juli 2017
party reports

Party: Stadspodium Amsterdam
Locatie: Turbinestraat 12, Amsterdam
Line-up: Z-Bass, Freddy Moreira, Kalibwoy, Ruben Molina, Gio, The Freshmen, Fasta en veel meer
Datum: Zondag 9 juli 2017

Het succes van Zsa Zsa Su is in Amsterdam en omstreken niet onopgemerkt gebleven. Het Caraïbisch getinte concept, waar de muziekstroming urban logischerwijs de boventoon voert, deed indoor al locaties aan als The Sand (nu The Box), de Heineken Music Hall (nu Afas Live), Beachclub Vroeger en het Ziggo Dome. Het concept is vijf jaar geleden ontstaan als een tegenbeweging omdat houseconcepten als paddenstoelen uit de grond schoten en de urban scene onderbelicht bleef.  In de loop der jaren heeft Zsa Zsa Su zijn naam gevestigd en een club loyale bezoekers aan zich weten te binden. De klant blijkt koning: de trouwe achterban wenste een outdoor Zsa Zsa Su en het publiek wordt dan ook op haar wenken bediend. Zsa Zsa Su Festival werd een onvergetelijk feit op 9 juli 2017, locatie Stadspodium Amsterdam. Uiteraard sierden artiesten die de charts bezetten - zoals Ronnie Flex, F1rstman en SFB - de line-up,  en wij van Partyscene waren hier getuige van!

Naar binnen met m’n girls

Tijd om af te reizen naar Amsterdam West, nabij station Sloterdijk, om het Stadspodium te betreden. De organisatie had goed afgestemd met de weergoden, de thermometer tikte een Caraïbisch temperatuurtje aan. Op het moment dat we aan kwamen rijden met de auto, pakte de muziek ons direct en de feestkriebels maakten zich meester. We moesten ons inhouden om tijdens het surveilleren niet met de heupjes te draaien. De entree verliep soepel en het welkomstdrankje kon gehaald worden. Wat een uitkomst: ons favoriete drankje wodka appelsap stond zowaar op de drankenkaart! Zou het feest nog completer worden? 

Stripes?

Gehuld in onze gestreepte jurkjes – de dresscode was stripes – betraden wij  het festivalterrien. Maar wat zag ons oog? Geen zebra’s, maar een hele dierentuin! Van de 9000 bezoekers droeg nog niet eens de helft stripes. Hoewel het jammer was dat de strepen geen grote meerderheid vormden, was de sfeer hier geen afgeleide van. En mensen zagen er alsnog prachtig uit! De organisatie strafte de anti-strepen niet af, maar beloonde de pro-strepen wel. Er was een speciale krasactie bedacht voor de mensen die zich aan de dresscode hadden gehouden, waarmee geldbedragen werden verloot. Deze actie werd natuurlijk op de gevoelige doch bewegende plaat gelegd. Ook stonden er verjaardagspakketten klaar voor de jarigen onder de bezoekers. Leuk, deze kleine gestes om de mensen een speciaal gevoel te bezorgen. 

Fissa is aan!

Het decor in de kleuren van de Surinaamse vlag sprong direct in het oog. Wij spraken de organisatie en dit bleek een toevalstreffer. De kleuren rood, wit, geel en groen zijn kleuren die doen denken aan de Caraïben. Freddy Moreira zweepte het publiek op met een mix van oude en nieuwe dansplaten. Gio en Zefanio trakteerden de festivalganger op hun zoetgevooisde stemmen. Live zang geeft een andere dimensie aan een festival.

Jayh Jawson nam het stokje over en bracht zijn hits ten gehore. Net op het moment dat hij een liedje in wilde gaan zetten waarvan hij twijfelde of hij er mee weg zou komen, werd hij verrast: met zijn track ‘de volgende stap’ sleept hij platina in de wacht. Zijn reactie is goud waard: hij is onder de indruk, dankbaar, trots en bescheiden tegelijk. Een mooi moment om te delen met een groot publiek en ‘de volgende stap’ wordt luidkeels meegezongen.

De fissa bleef aan. Tracks als 'Overal' van F1rstman en 'Energie' van Ronnie Flex die op dit moment heel populair zijn, passeerden gewoon live de revue. De muziek stond lekker hard dus er werd getwerkt, geshaket en getwirld. Voor de lezer die niet thuis is met deze terminologie: veel kont en heupbewegingen. Wat een sfeer hing er de hele dag. Iedereen was uitgelaten en stond met een glimlach van oor tot oor. Een duidelijker instrument om de sfeer te meten bestaat er niet. Zelfs de beveiliging zag je soms meedeinen op de muziek, stilstaan was geen optie. 

Food

Heerlijk dat het eten ook in het teken stond van de Caraïben. Op welk festival kun je nou een broodje Pom eten? Of Churros? Aan de innerlijke mens was goed gedacht. Dikke pluspunten voor een organisatie die normaliter indoor evenementen organiseert en daarmee afhankelijk is van de plaatselijke catering.

Conclusie

Wat een geweldige dag was dit. De sfeer, de mensen, de muziek, het weer, eten en drinken, alles klopte! Wij worden weer even helemaal warm van binnen als wij terugdenken aan afgelopen zondag en geven de Zsa Zsa Su!-feestervaring graag een vervolg op de indoor editie in november.

9

Party report

Zsa Zsa Su! Festival 9 juli 2017 - Stadspodium Amsterdam - Amsterdam Report door Kim van den Heuvel
  • Pluspunten
  • Erg goede sfeer
  • Veel, heel veel eten
  • Diverse live-optredens
  • Allerlei verrassingen voor bezoekers
  • Goed weer, goede beveiliging en wederom: goede sfeer!
  • Minpunten
  • Weinig bezoekers hielden zich aan de dresscode
  • Toiletpapier was contant op

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
10
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws