Dreamfields Festival

Nina van Zelst | 12 juli 2017
party reports

Party: Lathum
Locatie: , Giesbeek
Line-up: Lucas & Steve, Sam Feldt, Showtek, Marshmello, Noisecontrollers, Sub Zero Project, B-Front & ANDY SVAGE, Minus Militia en nog VELE anderen
Datum: Zaterdag 8 juli 2017

Fotografie: Phileas Photography Productions

Dreamfields Festival: waar dromen werkelijkheid worden. Met een line-up van jewelste, prachtige stages en een sfeertje waar je u tegen zegt is Dreamfields een echte aanrader - en een vaste prik op mijn party-agenda. Dit jaar besloot de organisatie zelfs om een dag aan het festival toe te voegen: Dreamfields Sunday. Ik was beide dagen aanwezig, en zal jullie alles vertellen over deze dromerige dagen!

Zaterdag

Eerste indruk

Dreamfields heeft ieder jaar twee mainstages: de house mainstage en de hardstyle mainstage. Wij besloten om onze dag wat rustiger te beginnen bij de house mainstage, tijdens de set van het welbekende duo Lucas & Steve. Wat meteen opviel was hoé gaaf de stage er weer uit zag. Dreamfields staat bekend om haar prachtige stages, en ook dit jaar was de house weer één grote mengelmoes van droomachtige figuren. Geweldig!

Met een cocktail in de hand was het dan eindelijk tijd om wat dansjes te doen. Lucas & Steve zorgden ervoor dat de sfeer er meteen heerlijk in zat. Door onder andere remixes van ‘Coldwater’, ‘Lean On’ en ‘Summer on You’ ging iedereen namelijk al lekker los. Nadat ook nog eens ‘Hunter’ en ‘Faded’ zeer goed ontvangen werden, kan het duo terugkijken op een geslaagde set, en een top begin van de dag.

Lunatixx Freestyle Session - Pat B

Snel door naar de andere kant van het festival, naar de hardstyle mainstage. Hier verzorgden Dr Rude, Ruthless en Pat B namelijk de Lunatixx Freestyle Session! Ik ben een echte freestyle liefhebber, en vind het dan ook een buitengewoon goed idee om zo’n freestyle anderhalf uurtje te organiseren. Helaas had ik de timetable verkeerd gelezen, maar gelukkig waren we nog net op tijd voor de set van Pat B. Hij draaide heerlijk met gouwe ouwe klassiekers als ‘Braincracking’ en ‘Back in the Days’. De stage stond al flink vol, en je kon zien dat iedereen optimaal aan het genieten was van de lekkere muziek. Wat een heerlijke set!

Laten we het dan maar eens hebben over een al veel besproken onderwerp van Dreamfields: de stage van de hardstyle main. Matrixx had hier namelijk zó een ontzettend zieke stage neergezet; een mega, realistische marine boot met ontelbaar veel details. Dit is pas kwaliteit, complimenten Matrixx!

Na het begin van de set van Audiotricz nog even meegepakt te hebben, én even flink gestampt te hebben op ‘Dragonborn’, besloten wij even ouderwets rondjes over het terrein te gaan lopen. Hier belandden wij onder andere bij een heerlijke friet- en pasta tent, én in het reuzenrad. Dat is natuurlijk altijd een gaaf gezicht, een festival van 50 meter hoog bekijken. Aan voorzieningen heeft Dreamfields niets gemist.

Sam Feldt & La Fuente

We vervolgden onze droom naar de house mainstage, waar Sam Feldt de draaitafels bestormde. Op de één of andere manier neemt deze jonge artiest altijd een geweldige sfeer met zich mee, en wederom was dit het geval op Dreamfields. Feestgangers kwamen van alle kanten naar de mainstage gelopen om deze set te bezoeken, en groot gelijk! Sam Feldt zette een super set neer met remixes van ‘Waiting for Love’, ‘Reload’, ‘Scared to be Lonely’, ‘Let Me Love You’, ‘In The Name Of Love’ en nog vele anderen. Ik, en zo te zien ook alle andere feestgangers, vermaakte me echt perfect.

La Fuente draaide na Sam op een stage aan het strand, waar wij onze weg dan ook naar vervolgden. Hier werden veel sexy dansjes gedaan op nummers als ‘Get Busy’, ‘Girls Like’ en ‘You Don’t Know Me’. Met je tenen in het zand en een cocktail in de hand, was dit toch ook weer erg lekker.

Hard afsluiten

B-Front en ANDY SVAGE luidden het begin van de eindshow in. Zij draaiden samen een ge-wel-dige set met als hoogtepunt wanneer het anthem van dit jaar ‘The In-Between’ gedraaid werd, ondersteund door slingers, confetti én vuurwerk. Wat een kippenvel moment! Ook andere toppers als ‘Zombie’, ‘My Way’ en ‘The Paradox’ maakten het publiek (begrijpelijk) laaiend enthousiast.

Voordat de eindshow kon beginnen was het aan Minus Militia (live) om ervoor te zorgen dat de laatste energie er uitgestampt werd. Missie geslaagd! Waar ik normaal redelijk struggle om op mijn voeten te blijven staan aan het einde van een festival, heb ik tot het laatste moment keihard staan hakken - net als alle andere feestgangers. Tracks als ‘The Record Breaking’ en ‘Reign Supreme’ werden door de speakers geknald, en aan het einde switchte de mannen nog even over naar hardcore. Lekker nondeju!

Het beste bewaar je voor het laatst. Dit was ook het geval bij de eindshow van Dreamfields. Wauw, wauw, wauw. De eindshow begon met ‘Symphonie’ en prachtig vuurwerk, waarvan wij toch aardig emotioneel raakten. Vervolgens continueerde het prachtige vuurwerk, ondersteund door lasers en nummers als ‘The Unknown’ en ‘Something Just Like This’. Chapeau Dreamfields, kippenvel tot de max.

Zondag

Voor jong en oud

Dreamfields Sunday was een nieuw concept van de Matrixx, dus wij waren natuurlijk erg benieuwd hoe dit zou zijn. Vanaf het moment dat we het terrein weer op liepen was het meteen duidelijk dat Dreamfields Sunday een hele andere doelgroep trekte; gezinnen met kinderen, groepjes tieners en de (iets) oudere mensen maakten een groot deel van het publiek. Zelf vind ik dit superleuk - hoewel de sfeer natuurlijk een beetje anders is, is dit absoluut niet ten nadele van het festival.

Jonna Fraser & Wolter Kroes

Wij begonnen onze dag met wat sexy dansjes bij Jonna Fraser. De hele tent stond vol - met voornamelijk vrouwen - en op Nederlandse tracks als ‘Gass’ werd er veel mee geschreeuwd en gedanst.  Aangezien de tent echter erg warm was én Dré Hazes op de mainstage zou optreden, weet je natuurlijk wel waar wij heen liepen.

De DJ's van Q-Music draaiden hier eerst een set met zo’n beetje alle oude zomerhits, en wat was dit leuk! Na deze gezellige set bleek dat Dré Hazes helaas ziek was, maar gelukkig was Wolter Kroes er om met wat confetti en ‘Viva Hollandia’ het hele publiek weer op te vrolijken.

Jody Bernal & Broederliefde

Onze droom strandde na Wolter bij Jody Bernal. Hier ondervonden wij toch even de shock van de dag, wij hadden namelijk geen idee dat Jody Bernal een DJ was - en een verdomd leuke ook nog. Remixes van ‘Viben’, ‘Gasolina’, ‘Mi No Lob, ‘Bobbel’ en ‘Do or Die’ zorgden voor een uitermate lekker sfeertje, en ik ging de hele Dreamfields Sunday het meest los bij Jody Bernal. Natuurlijk was zijn mini optreden van ‘Que Si Que No’ wel het hoogtepunt.

Afsluiten deden wij bij Broederliefde. Waar de mainstage voor Broederliefde nog vrij leeg was, liep deze binnen 5 minuten helemaal vol voor deze act. De mannen van Broederliefde kregen heel het publiek zeer goed mee; iedereen sprong mee op de ‘’commando’s’’ van de jongens. ‘Kom Dichterbij Me’, ‘Alaka’, ‘Labanta’ en ‘Ik Was Al Binnen’ waren enkele van de bekende hits die voorbij kwamen. Na deze set en een rondje op het terrein was ik toch wel gesneuveld, en besloten wij dit dromerige weekend te beëindigen.  

We All Are Matrixx

Dreamfields, bedankt voor een weekend of Living The Dream! Dit was mijn 4e editie van Dreamfields, en zonder twijfel de allerbeste. Wat hebben wij het allemaal naar ons zin gehad. Een paar van de beste stages van het festivalseizoen, verschillende muziekstijlen gedraaid door goede artiesten en een heerlijk sfeertje maakten dit weekend helemaal geslaagd. Mocht je nog twijfelen om dit festival te bezoeken, zou ik het zeker aanraden - het is echt voor ieder wat wils.

8.5

Party report

Dreamfields Festival 8 juli 2017 - Lathum - Giesbeek Report door Nina van Zelst
  • Pluspunten
  • Heerlijke sfeer
  • Toevoeging extra dag
  • Jody Bernal is een enorm goede DJ!

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
10
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws