A Day at the Park - Final Edition

Shirley van der Bilt | 18 juli 2017
party reports

Party: Amsterdamse Bos
Locatie: , Amstelveen
Line-up: Allanski, Arjuna Schiks, Benny Rodriques, Brace, Brian S, Coolio, Dimitri, Donaes, Erick Morillo, Gabriel Ananda, Housequake, Jebroer, Johnny Leoni, Kevin-D, Kraak & Smaak Soundsystem, Kriss Kross Amsterdam, La Fuente, Luuk van Dijk, Man with no Shadow, MC Roga, Melon, Michel de Hey, Mitch Crown, Ome Kev, Pep & Rash, Raywell, Rico Sound, Ron Simpson, Sanka Soundsystem, Steve Rachmad, Sunny, Tesnake, Vanillaz, Victor Coral, Zack & Grasso
Datum: Zaterdag 15 juli 2017

Ze zeggen altijd; ‘Op je hoogtepunt moet je stoppen’. Het lijkt het jaar te zijn waarin we populaire festivals met deze gedachte zien verdwijnen. Vorige week namen we afscheid van Sensation White, dit weekend vond de laatste editie van A Day at the Park plaats.

The best of 10 years ADATP

We stonden wel even gek te kijken toen in maart het nieuws naar buiten kwam dat de tiende edidtie van A Day at the Park ook meteen de allerlaatste zou zijn. Dat hadden we niet aan zien komen! Het populaire boutique festival in het Amsterdamse Bos stopt na 10 jaar. Reden: de organisatie heeft kriebels om andere plannen te gaan smeden. Het thema ’10 years of ADATP’ spreekt dan ook voor zich. Tijdens deze ‘final edition’ worden de bezoekers getrakteerd op de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar om nieuwe herinneringen te maken. Maar wat komt er voor terug en gaat dat het succes van ADAPT overtreffen? Dat is een vraag waarbij het antwoord ons voorlopig nog schuldig blijft.

Nog 1 keer los in het bos

Maar gelukkig konden we nog een keer van dit sfeervolle festival genieten voordat we afscheid moesten nemen. Het festival was binnen no-time uitverkocht en bij binnenkomst viel ons meteen op dat ook de ‘oudere’ liefhebbers van ADATP deze ‘final edition’ niet wilden missen. Het percentage 40-plussers was betrekkelijk hoog. Maar wat we ook meteen merkten was de ontzettend lekkere vibe die op dit festival hangt. Daar waar het kan zitten of liggen mensen op een handdoek in het gras, chillen op een zitkussen of men geniet van de culinaire hoogstandjes want de beste foodtrucks vind je terug bij ADATP.

Kris Kross Amsterdam

Een van de headliners op de line-up was Kris Kross Amsterdam, die ook een eigen stage in samenwerking met Desperados hostten. Hun stage had een leuke line-up waarbij we ook een stukje nostalgie terugvinden met o.a. een perfomance van Coolio welke we allemaal wel kennen van het nummer ‘Gangsta’s Paradise’. Het publiek rapte dit nummer dan ook tijdens zijn optreden woord voor woord keihard mee. Wilde je uit je dak gaan, dat zat je bij de stage van Kris Kross ook goed. 80’s, 90’s, rap, house of hardstyle, hier ging het allemaal kris kross door elkaar.

We gaan deze missen

Gedurende de dag hebben we ons regelmatig afgevraagd waarom nou precies dit festival moet stoppen. Want wat is ADATP toch leuk. Er is kunst, er is ontzettend goede en diverse muziek, heerlijk eten en de locatie is top. We hebben genoten van de house en techno op de verschillende stages en zijn compleet uit ons dak gegaan in de tent van Kris Kross Amsterdam. Het was een waardige afsluiter. We zijn benieuwd waar Alda Events mee terug gaat komen volgend jaar. ADATP, we gaan je missen!

8.2

Party report

A Day at the Park - Final Edition 15 juli 2017 - Amsterdamse Bos - Amstelveen Report door Shirley van der Bilt

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws