Essential Festival: Jungle of Unity

Etiënne Slijpen | 21 juli 2017
party reports

Party: Coriopolis
Locatie: , Heerlen
Line-up: Zonderling, Pep & Rash, Curbi, Tony Junior, Brooks, Dannic, Sophie Francis, Matisse & Sadko, Deep 91, Brennan Heart, Atmozfears, Adaro, Rand-D, Warface, Lil Kleine, JeBroer, Ronnie Flex, Mental Theo, The Darkraver and many more…
Datum: Zaterdag 15 juli 2017

Op zaterdag 15 juli vertrokken wij richting het zonnige zuiden voor Essential Festival! Bij aankomst in Heerlen kunnen wij direct dichtbij de ingang parkeren. Nadat onze tickets gescand zijn en de security zijn werk heeft gedaan komen we in de Jungle of Unity.

Het festival heeft dit jaar een jungle-thema en dat is goed terug te zien: zo hebben alle stages een toepasselijke naam, is er voor bijpassende aankleding gezorgd en is er zelfs een danseres die een levensechte slang om haar nek draagt. Dit belooft veel goeds voor de rest van de dag!

Secret Jangala By Timeless

We besluiten een rondje te lopen en te gaan kijken wat deze jungle ons allemaal te bieden heeft! We komen zo langs de mainstage en het eetgedeelte tot we twee wel hele vreemde toiletten (dixies) tegenkomen. Na enig onderzoek komen wij er achter dat dit namelijk geen dixies zijn maar twee toegangsdeuren. Het is de entree tot de Secret stage: Secret Jangala. We besluiten hier een kijkje te nemen en komen zo in een kleine opgezette jungle waar vandaag vooral techno en techhouse gedraaid wordt! Deze intieme stage wordt gehost door de lokale organisatie Timeless. We vallen binnen wanneer het dj duo Deep 91 staat te draaien. Een heerlijke mix van harde techhouse en melodieuze techno afgewisseld met ook wat hardere techno platen. Het publiek geniet en waar het aan het begin van hun set nog rustig was is de stage nu volgelopen met enthousiaste techno liefhebbers. Na hun set besluiten we verder te gaan op onze safari.

Crazy Safari by Desperado’s

Heel toepasselijk komen we langs de Crazy Safari stage die gehost wordt door Desperado’s. Op het moment dat we aankomen is de hele stage, die lijkt op een boomhut, volgepakt met fans van Jebroer. We besluiten om even lekker los te gaan en te knallen! Samen met ons schreeuwt en springt het publiek. We krijgen platen als 'Kind van de Duivel', 'Gaan met die Banaan', 'Stoute Schoenen Aan' en 'Mijn Gabber' voorgeschoteld. Daarbij vloog af en toe bier door de lucht, maar dat kon de pret niet drukken.

Etenstijd en randentertainment

Na de eerste twee avonturen te hebben volbracht gaan we lekker een hapje eten! En aan eten geen gebrek zo kon je kiezen voor een patatje met, hamburgers en zelfs een echt lekker Limburgs broodje Bufkes! Wij kiezen voor dat laatste en gaan dan verder op ontdekking.

Naast muziek, drinken en eten was er ook voldoende randentertainment. Zo kon je lekker liggen in de hangmat, je laten insmeren door KWF, op de foto met de KIKA beer of toch een bootcamptraining volgen.  

Conclusie

Essential heeft zich dit jaar weer weten te verbeteren. Een groot pluspunt was de toevoeging van een techhouse en techno stage! Deze verborgen stage was vrijwel de hele dag volgepakt met enthousiaste feestgangers. Daarnaast waren de sets en optredens van: JEBROER, Sophie Francis, Tony Junior, Deep 91 en Warface onze favo sets van de dag! Voor de snelle beslissers: wacht niet te lang en scoor je kaartje voor de indoor editie in december van dit jaar!

8

Party report

Essential Festival: Jungle of Unity 15 juli 2017 - Coriopolis - Heerlen Report door Etiënne Slijpen

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws