Buiten Westen 2017

Denise | 18 juli 2017
party reports

Party: Buiten Westen 2017
Locatie: Oudekerkerplas, Amsterdam
Line-up: Gui Boratto (live), Reinier Zonneveld (live), Patrice Baümel, Moodymann, Ryan Elliott, Function, Daniel Avery, Disco Dolly Soundsystem en meer
Datum: Zaterdag 15 juli 2017

Op steenworp afstand van Amsterdam Zuid heeft afgelopen zaterdag muziek, creatie en de vrije geest zich uitgeleefd rondom de karakteristieke ballonnenboom van Buiten Westen. Met hostings van 6 organisaties uit het Amsterdamse nachtleven, een parel van een line-up, lokaal eten en een divers programma, was iedereen deze dag vriend van het goede leven. In dit report lees je hoe Partyscene zich liet verrassen in alle uithoeken van de idyllische Ouderkerkerplas.

Buiten Westen, Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas mag zich met haar strandjes, oevers, groenstroken en genoeg dansruimte één van Amsterdams mooiste festivallocaties noemen. Ook was de locatie snel bereikbaar met OV-verbindingen vanuit Amsterdam en Utrecht. Vanaf Station Bijlmer was het enkel een ritje met de pendelbus die ons binnen een mum van tijd op de plaats van bestemming bracht.

Eyecatcher De Ballonnenboom is onmisbaar geworden en had zich, zoals we van een afstandje al konden zien, in het midden van het terrein geworteld. Een imposant kunstwerk gecreëerd van honderden plankjes en kleurrijke ballonnen die het plezier van Buiten Westen mooi weerspiegelde. Ook het reuzenrad was weer een ware toevoeging van het festival. Een ritje bezorgde een fraai uitzicht over de bosrijke omgeving.

Tijdens onze verkenningstocht was ook de randprogrammering oogstrelend te noemen. Een vintage markt bestaande uit kledingkraampjes tjokvol met hippe 90s kleding, spirituele en voelbare energie tijdens een Yoga Nidra meditatie bij De Conscious Club en niet te vergeten De Spijzen, een food line-up met een breed scala aan lokaal geproduceerd eten.

Buiten Westen 2017 Trailer from Buiten Westen on Vimeo.

Waar vruchten verleiden 

Niet alleen het voedsel was om je vingers bij af te likken, ook de muzikale programmering beloofde zoals ieder jaar veel goeds. De eerste danspassen werden gedaan bij Het Hof, waar vruchten verleiden. De stage werd gehost door Next Monday’s Hangover. Patrice Baümel was inmiddels begonnen met een vibrerende, opwarmende set. De Nederlandse DJ/Producer componeert zowel klassiek als underground en is ondertussen een internationale ster. Zijn eigen remix van “Depeche Mode – Where’s The Revolution’ in combinatie met het zonnige weer, bezorgde een zeer behaaglijk sfeertje. Patrice wist met zijn verassende platenkeuze precies hoe hij het publiek moest meeslepen in een golf van euforie.

Waar bomen breken

De patrouille werd voortgezet naar Het Woud, geleid door Les Enfants Terribles, waar bomen breken. Function, afkomstig uit de US is al ruim 20 jaar actief in de scene. Op Buiten Westen gooide hij wat sloopkogels door de lucht waar menig bezoeker een grote glimlach van op zijn gezicht kreeg. Hier klonk een hoger BPM dan bij alle andere stages, maar was subtiel genoeg om overdag van te genieten. De heerlijke plaat “Ben Klock – Subzero” was het laatste stukje wat Function’s puzzel compleet maakte. 

Waar melodieën gloeien

Na hevig techno geweld werd er ruimte gemaakt voor de house klanken van Het Strand, waar melodieën gloeien. Deze stage werd aangevoerd door Pleinvrees. Opvallend was de grotere dansvloer en de aankleding van deze stage, waar dit jaar aanzienlijk meer aandacht aan was besteed. Een hoge koepel waarbij het Pleinvrees logo centraal stond, sierde het zanderige gebied rondom de plas. Gui Boratto verzorgde zoals gewoonlijk weer een live set van wereldniveau. De Braziliaanse legende bracht ons in extase met zijn track ‘Gui Boratto – Beautiful Life” waarna dit werd aangevuld met een aantal nog niet uitgebrachte platen die hopelijk later dit jaar gereleased worden.

De strandbal werd doorgespeeld aan niemand minder dan Reinier Zonneveld. Een DJ/producer van Nederlandse bodem die inmiddels zeer serieus genomen wordt in de technowereld. Keer op keer worden we verwend met weer een nieuwe productie en ook tijdens zijn set op Buiten Westen werden deze onder de aandacht gebracht. “Reinier Zonneveld – Hard Gaan” was dan ook het ultieme hoogtepunt waarbij flink door de grindbak werd gebanjerd. Een set waarin je voornamelijk toegankelijke Pleinvrees deuntjes verwacht, waar Reinier het gewoon waagt om snoeiharde Acid tracks te vlammen op BPM-standje fistpump. Wat ons en het publiek betreft verdient deze man een gouden lintje!

Waar drums sidderen

Deze prachtige dag werd afgesloten met een regenbuitje bij De Kaap, waar drums sidderen. Doordat er poncho’s werden uitgedeeld, hoefden we ons persoonlijke schema gelukkig niet te wijzigen. Stephan Bodzin staat erom bekend dat geen enkele live set hetzelfde is. Alsmede door zijn eigen gebouwde dj-controller experimenteert hij nog iedere gig. Verschillende tracks van zijn legendarische album ‘Powers Of Ten’ werden ter plaatse ge-edit tot een nieuw, typerend geluid. Zo veel gevoel en diepgang in een set is dan ook met geen pen te beschrijven. Hij eindigde met een verlengde versie van ‘Stephan Bodzin – Zulu’. Wat was dit een fantastische finale van Buiten Westen 2017.
 

8.7

Party report

Buiten Westen 2017 15 juli 2017 - Buiten Westen 2017 - Amsterdam Report door Denise
  • Pluspunten
  • Verrassende dj-sets
  • Top geluidskwaliteit
  • Lokale food line-up
  • Gratis poncho’s
  • Minpunten
  • Geen planken bij de Pleinvrees stage

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
6
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws