Wildeburg 2017

Rick Francissen | 20 juli 2017
party reports

Party: Wildeburg
Locatie: , Kraggenburg
Datum: Vrijdag 14 juli 2017

Vorig jaar werd het meerdaagse Wildeburg voor het eerst georganiseerd. Dezelfde organisatoren van Into The Woods genaamd Kultlab hadden hiermee opnieuw goud in handen, zo bleek nadat de eerste editie voorbij was en veel positieve verhalen de ronde gingen doen. Dat maakte het knap lastig om een van de 6000 beschikbare kaarten voor de tweede editie te bemachtigen.  

Explosie van energie

Het enthousiasme bij de bezoekers was direct bij aankomst voelbaar. Langzaam druppelde het campingterrein vol terwijl de eerste biertjes in de zon werden opgedronken. Langzaam vloeide deze dag voorbij en het campingterrein, de wildlive (live stage) en de eethoek konden worden verkend.  

Na een wrap, burger, pizza, daghap of pasta barste de energie los bij een van de opgezette partytenten en een flinke speaker op het campingterrein. Een groep Wildeburgers voelde zich hier geroepen om iedereen te voorzien van een kleine pre-party voor de komende dagen op het festivalterrein. Afrikaanse beats werden afgewisseld met disco hits en heerlijke house.

Utopische locatie

Wie van Wildeburg heeft gehoord heeft ongetwijfeld meegekregen dat de locatie waarop het festival zich afspeelt meer dan bijzonder is. Dansen totdat de zon in de ochtend opkomt aan het strand, verdwalen op de nauwe paadjes in het bamboebos en overal geheime plekken of verbazingwekkende decoratie. Alles is mogelijk op het variërende, maar toch compacte terrein van Wildeburg.

Geen wonder dat er daarom om stipt 12 uur een grote groep mensen voor het hek te wachten. Achter de heuvel waar de herkenbare eekhoorn, die ook op Into The Woods staat, de wacht houdt (met een selfiestick in zijn hand), zie je het strand en in de verte ook nog andere delen van het festivalterrein.

De Wildeburgers onder ons die er vorig jaar ook bij waren, vonden vooral de Helling en het Bamboebos interessant. Deze twee stages inclusief het gebied ertussen waren namelijk nieuw dit jaar. De Helling is een grote area bestaande uit een helling van zand en het Bamboebos was, zoals de naam al doet vermoeden, omringd door bamboe. Het leuke aan deze stage is dat live artiesten zonder ombouwen van het podium een dj kunnen opvolgen (of andersom). Hierbij een compliment voor de creatievelingen van WerkTuig, de organisatie achter het design en het bouwen van de stage. Cut_ was een van de artiesten die hier een live performance deed. Het duo was voornamelijk bekend van een remix van Stromae’s ‘Papaoutai’. Uiteraard kwam deze voorbij, maar ook de rest van de muziek wist het publiek te verassen.  

Doortrekkers en vroege vogels

Een van de belangrijke elementen van Wildeburg is dat het een non-stop festival is. Nadat de zon opkomt en de dj’s op het strand, de helling en het bamboebos hun laatste klanken laten horen gaat het bij de Ochtendgloren-stage rustig verder. Daar draaien op zaterdag en zondag dj’s Olivier Weiter en Elias Mazian met Luc Mast meer dan 6-uur-durende sets.

Met name op de zaterdagochtend ontstaat er een magische sfeer die alleen met een 24-uurssetting kan ontstaan. Bij de een is de verwarring van het slaaptekort aan de ogen af te lezen terwijl de ander met de beats van Olivier Weiter ochtendgymnastiek staat te doen. De start van de dag met een zonnetje maakt deze uren alleen nog maar mooier. Tot aan de laatste nummers van zijn set is er dan ook een waanzinnig energieniveau te horen en zien bij het publiek. Onder andere Dark Flower (Joris Voorn) remix kwam voorbij en liet een explosie van energie ontstaan. De zondag was met Elias Mazian en Luc Mast overigens niet minder. Hier ging het zelfs nog door tot een 7-uur-durende set. 

Hidden gems op Wildeburg

Dat alles op korte loopafstand is op Wildeburg zorgt voor een enorm relaxt gevoel. Heb je wat nodig bij de camping, dan kun je makkelijk binnen een kwartiertje even heen en weer lopen. Waarschijnlijk kom je onderweg zelfs nog wat mensen tegen die je eerder het festival als hebt ontmoet of zie je een van de vele verassende (verborgen) plekken op het terrein. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hutje Mutje, een schuur niet groter dan 20m2 waar keihard gefeest wordt of een hele geheime stage verstopt in het Bamboebos waar ook nog eens een verlichte discovloer ligt. Er scheen zelfs bij de derde bamboe links een verborgen glijbaan te zijn.

Wanneer je geen zin had om te zoeken naar een bijzondere plek kon je als strandliefhebber ook je hart ophalen op het strand. De heerlijke temperaturen en de achtergrondmuziek van Groefmeester K. en Oceanic zorgde voor een heerlijke zomerse setting.

Laatste energie wordt ingezet

Verse energie, flinke drukte en brakke gezichten tekenden de zondag als laatste festivaldag. Nieuwe bezoekers met alleen een zondag ticket voor Wildeburg haasten zich om zo veel mogelijk van het festivalterrein te zien voordat zij hun energie eruit dansten bij een van de stages. Een groot contrast met de rest van de bezoekers die duidelijk wat langer de tijd hadden om op te starten.

Zo was er eerst nog meer dan genoeg beweegruimte bij de indrukwekkende set van Trish Former Friends in tegenstelling tot later op de avond waar het voor het eerst echt zoeken was naar een plekje. Zeker bij Job Jobse, het daaropvolgende trio The Love Triangle en Tsepo was de drukte maximaal. Iedereen raapte zijn laatste energie bij elkaar, maar tevreden gezichten waren overal aanwezig. Tsepo sloot zijn energieke en meeslepende set en daarmee ook het festival af met de klassieker ‘Music Sounds Better With You’.

Nagenoeg perfect

Wanneer er maandagochtend weer wordt afgebouwd kijkt iedereen verslagen maar tevreden terug op de afgelopen dagen. Ondanks dat het weer niet helemaal optimaal was heeft iedereen het uiterste eruit weten te halen. Of het festival volgend jaar nog beter kan? De weergoden hebben hier in ieder geval wel een vinger in de pap. Wat de organisatie nog zou kunnen is een lastige vraag. Dat laten we dan ook aan Kultlab over, want verassingen zijn de beste én dat is dan ook een van de sterke punten van deze organisatie. Dat volgend jaar ook weer een succeseditie wordt durven we nu al wel te voorspellen!

9

Party report

Wildeburg 2017 14 juli 2017 - Wildeburg - Kraggenburg Report door Rick Francissen
  • Pluspunten
  • Toffe aankleding
  • Strakke organisatie
  • Kleinschalig en intiem
  • Minpunten
  • Overwegend matig weer

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
8
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
10
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws