Dominator 2017

Sasha Dijkhoff | 20 juli 2017
party reports

Party: Dominator 2017
Locatie: Buivensedreef 10, Eersel
Line-up: Angerfist, Korsakoff, Mad Dog, Partyraiser, Radical Redemption, Paul Elstak, Darkraver, Neophyte
Datum: Zaterdag 15 juli 2017

Beeld door: Leon van der Spank

Afgelopen zaterdag was het E3 strand in Eersel wederom het toneel van de grootste hardcore gathering die er maar te bieden is: Dominator! Volgens de weersverwachtingen zou er niet veel zon te bekennen zijn, maar niets was minder waar. Wanneer wij na een lange rit aankomen op het terrein, wil ik al gauw mijn zomerjasje lozen. Man, wat was het weer warm!

Aangezien wij vroeg binnen zijn, is het regelen van kluisjes en muntjes snel geregeld. Wij komen binnen via entrance B waar wij tegen de Depths Of Desperados aanlopen. De stage in het water die de raw hardstyle vertegenwoordigd op deze mooie dag. Phuture Noize draait op dat moment samen met Artifact die o zo mooie plaat ‘Fire’.

Frenchcore s’il vous plait?

Wij lopen hierna door naar The Blades. Het staat hier zo vroeg op de dag al stamp vol. Piepjong frenchcore talent Sefa van Peacock Records trok werkelijk de hele tent vol. Met klappers als ‘Lost In Thoughts’ en ‘Stille Berg’ is de sfeer in de tent werkelijk fantastisch! De MC hielp hier niet echt in mee, want naar mijn idee werd er veel te veel door de microfoon geschreeuwd. Zonde van zo’n prachtige set! Wij genieten toch nog van een bazige set en hakken flink op de plaat ‘Singing A Song’. Wanneer de MC begint te HEE-HOO-en houden wij het wel voor gezien.

The Labyrinth

Het is even een flink stuk lopen. De Marble Of Miscreant stage ligt namelijk helemaal aan de andere kant van het terrein. We kregen dus wel gelijk de kans om de rest een beetje te verkennen. Zo stuiten wij op de Labyrinth. Een stage in het water die alleen te bereiken was via een doolhof. Snap je hem? The Maze Of Martyr? Absoluut leuk verzonnen en een leuke toevoeging bij het thema van dit jaar. Hier hing me toch ook een fantastische sfeer! Wie er nou aan het draaien was, weet ik tot nu toe nog steeds niet. De line up van deze stage was namelijk niet vermeld op de timetable.

Don’t Fuck With The Squad!

Wij gaan daarna verder op weg naar de Marble Of Miscreant. Hier komen we aan om nog een klein stukje van Thrasher mee te pakken. Heerlijk, met ‘Detest – We Don’t Give A Fuck’ als afsluiter. De tent liep langzamerhand prop vol. Waarom? N-Vitral presents Bombsquad natuurlijk! Een half uur lang keihard knallen waarbij ik zelfs kippenvel kreeg! Wat een dikke kicks kwamen er daar uit de speakers geknald. Snoeiplaat ‘Kapotmaaien’ werd gedraaid, maar de dikste track in de hele set was voor mij toch echt de Bombsquad edit van ‘Getverherrie’. Wat een kick en wat een energie. Voor mij absoluut het hoogtepunt van de dag!

N-vitral: ‘’My BOMBSQUAD performance at Dominator yesterday was one of the BEST experiences in my career so far. You left me completely speechless and reminded me why I love doing this. You are the reason I love hardcore.’’

Tanken!

Wij besluiten even op adem te komen na deze set. Even langs het strand zitten en een burger weg schuiven natuurlijk. Dit hebben we zeker nodig, want we gingen hierna door naar de Hong Kong Violence. Terreur in je oren geblazen dus! HKV live was hier aan de beurt. Wij komen er helaas totaal niet in. Er is geen touw aan deze set vast te knopen. Dit lag wellicht wel aan het geluidssysteem, wat
niet op en top was. Wij lopen wat rondjes en verkennen de boel nog even. Elk rondje is uiteraard anders, toch? Uiteindelijk belande wij in de propvolle Wall Of Wrath voor the godfather of hardcore, Paultje Elstak! Wij durven de drukte eerst niet aan, maar besluiten ons er toch aan te wagen. Ergens achterin vinden wij een plekje waar nog redelijk plek was voor het stampwerk. We genieten zoveel mogelijk van de oude klappers waar lekker op meegezongen kon worden, maar de hitte en drukte jaagt ons toch de tent weer uit.

Mayhem

Tijd voor een beetje mainstage mayhem voor wat uptempo met Destructive Tendencies en F.Noize. Met Destructive Tendencies kan je natuurlijk de prachtige plaat ‘Sound Becomes One’ verwachten. Voor mij was de gouden plaat van deze set toch echt de F.noize bootleg van ‘Cold As Ice’. Een werkelijk heerlijke uptempo plaat waar de vrolijkheid er vanaf spat. Ja, ik had weer kippenvel!

Wij vertrekken wat vroegtijdig om naar de Depths Of Desperados te gaan. Hier zou E-force namelijk draaien. Ondanks dit een aantal BPM’s lager is, was het toch een set waar ik al de hele dag naar uitkeek. Een plek vooraan het strand was bemachtigd en het rammen ging weer verder. Hij opent met de remix van ‘FTP’ waarbij het hele strand losgaat. Ook ‘Seven’ is nog steeds onmisbaar in een E-force set. ‘War Force – Break Ya Ankles’ knalt ook nog uit de speakers. Het publiek ontvangt ‘Killshot – Beastmode’ nog altijd goed! Platen van het nieuwe album komen ook voorbij zoals ‘One’ met Warface en Rebelion. Een set waar ik echt van heb genoten!

Love The Rush

We dwalen daarna wat rond en komen terecht bij een van de attracties op het terrein. Even in een stoel gaan zitten om de lucht in geschoten te worden. Wie doet dat nou!? Wij dus! De stoel zat wat aan de losse kant, maar een adrenaline kick is toch ook wel fijn zo vlak voor een uptempo setje! Wij vervolgen onze weg namelijk naar de mainstage voor het snoei- en zaagwerk met Partyraiser. De zoveelste kippenvel moment is er dan weer als ‘Ode To The Godfather’ voorbij komt. Man wat word ik vrolijk van deze plaat! De track ‘Killer’ van Chrono en Chaotic Hostility komt ook voorbij klapperen. De afsluitende track van deze set was echt een parel van een snoei track, ‘Angernoizer & NSD – Execute’
Partyraiser: ‘’40.000 hardcore fanatics and best fans in the world going wild! My feeling is indescribable.’’

Ode naar Outblast!

Wij blijven hangen bij de mainstage voor een live setje van Angerfist. Het BPM gehalte lag een stuk lager als de afsluiting van Partyraiser. Toch heeft Angerfist een dikke set neergezet. ‘Pissin’ Razorbladez’ en ‘Raise & Revolt’ knallen door de speakers. Een mooi moment is toch wel de speciale ode naar Outblast. Angerfist vraagt om een applaus en draait hierbij de laatste track van Outblast, ‘Die Hard’.

Anthem maker Mad Dog sluit de hele boel af met zijn album showcase. Het BPM gehalte ligt niet zeer hoog, maar dit hoeft ook niet altijd. De vrolijkheid en de sfeer tijdens de afsluitende set van Mad Dog waren echt ongekend! Dit album beloofd bij mij in ieder geval wel veel goeds!

+/-

De allergrootste hardcore gathering was wederom dik geslaagd dit jaar! De sfeer was de gehele dag top, meerdere kippenvel momenten waren een feit en de muziek was natuurlijk weer lekker hard. Mijn hoogtepunt van de dag was toch echt N-Vitral presents Bombsquad! Het weer was fantastisch, wat wil je nog meer!? Misschien een paar dingetjes dan: Redbull in plaats van No Fear energy drink. Het geluid in de Hong Kong Violence had ook stukken beter gekund. Toch weet ik zeker dat ik er volgend jaar gewoon weer bij ben. Dominator, zeker weten tot volgend jaar!

8.8

Party report

Dominator 2017 15 juli 2017 - Dominator 2017 - Eersel Report door Sasha Dijkhoff
  • Pluspunten
  • Allergrootste Hardcore gathering
  • N-Vitral presents Bombsquad!
  • Minpunten
  • Het geluid in de Hong Kong Violence
  • Redbull in plaats van No Fear energy drink

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
9
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws