Parookaville 2017 - dag 2

RonaldVeth | 27 juli 2017
party reports

Party: Parookaville
Locatie: Airport Weeze, Weeze
Line-up: Ostblockschlampen, Alison Wonderland, DJ Snake, Slander, Carnage, KSHMR en meer
Datum: Zaterdag 22 juli 2017

Parookaville is geen standaard EDM-festival. Elk jaar komt deze steampunk-stad tot leven om hun grondlegger en burgemeester Bill Parooka te eren, die ervoor gezorgd heeft dat Parookaville wordt beheerst door waanzin, liefde en geluk.

Parookaville dag 2

Het is zaterdag, de 2e dag van het festival en het weer ziet er met een lekker zonnetje goed uit. Eenmaal aangekomen lopen we richting de mainstage waar Ostblockschlampen draaien. Ik hoor je denken: Ost.. wie?

Enige tijd geleden toen ik thuis op de bank zat met wat vrienden, zaten we wat random livesets te kijken op YouTube. Tot onze verbazing kwamen we de Duitse helden Ostblockschlampen (Eastblock Bitches) tegen, draaiend op Sputnik festival. Dit duo bestaat uit een man en vrouw die alles draaien wat los en vast zit in hun set, gecombineerd met sit downs, he ho’s, left right en noem het maar op. Ook op Parookaville gaan alle remmen los. Ruim anderhalf uur mag het duo het thuispubliek vermaken en dat lukt ze enorm. Af en toe kijken we elkaar aan en schieten we in de lach, want we weten eigenlijk niet zo goed wat we er mee aan moeten.

Boothaus stage

Bills Factory wordt vandaag gehost door éen van de beste clubs uit Duitsland: Boothaus. Al vele grote namen hebben er opgetreden, voornamelijk dj’s als Marshmello, Carnage, DJ Snake, Slander, en GTA. Vandaag staat onder andere Alison Wonderland op het programma. Deze pittge dame weet van wanten, want bij aankomst klinkt er keiharde trap uit de boxen en zweept ze het publiek op.

Na afloop lopen we een rondje op het terrein om alle activiteiten te aanschouwen. Het is inmiddels aardig benauwd geworden en donkere wolken maken hun aantocht richting het festivalterrein. Onder het genot van een hapje en drankje bij Bills Factory, heeft Slander het stokje overgenomen om gewoonweg keihard te knallen. Tot onze teleurstelling voelen we lichte spetters op ons hoofd vallen en kijkend op buienradar op onze telefoon, weten wij genoeg.

Regen

Gelukkig is het maar een klein buitje en kunnen we snel naar de mainstage toe om een gedeelte van W&W en KSHMR te zien. Beide artiesten knallen het figuurlijke dak er vanaf. Maar ook tijdens KSHMR drijven donkere wolken onze kant op en niet veel later trilt mijn mobiel met een melding van buienalarm. Met een slecht gevoel vertrekken we van de mainstage richting de persruimte. Eenmaal daar aangekomen breekt de hemel los en stortregent het ruim 2 uur lang. Tegen 01.00uur is het dan eindelijk droog, maar het terrein is één grote modderpoel geworden. Het is duidelijk te merken dat de regenval zijn tol heeft geëist van de bezoekers en er veel zijn vertrokken, want het is aanzienlijk rustiger geworden op het terrein. Gelukkig dat het droog is, want één van onze favorieten dj’s treedt op, niemand minder dan DJ Snake! Iets meer dan een uur mogen we alle remmen los gooien met een hoog energieke set van deze Fransman. De tijd vliegt voorbij. Op het einde gaat Snake zelfs nog even freestylen.

Gevangen in Parookaville

De regen heeft inmiddels nog meer problemen veroorzaakt. De uitgangen richting de bussen blijken dicht te zijn vanwege de grote drukte en de wegen die slecht begaanbaar zijn geworden. We worden gevraagd zolang mogelijk op het festival te blijven. Het scheelt voor ons dat we nog niet van plan zijn om naar huis te gaan, want we hebben nog een smaakmaker op het programma staan: Carnage. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, vertelt hij de mensen dat dit zijn hardste set ooit gaat worden in Duitsland. Hij gaat Hardcore draaien. En inderdaad is het vanaf zijn 1e plaat raak. Het grote plein is inmiddels bijna verlaten maar de feestgangers die er zijn, staan te springen en te hossen. Later houden wij het voor gezien en pakken wij onze spullen bij elkaar voor de terugreis.

Terwijl we richting de uitgang lopen, zien we dat de uitgangen richting de bussen nog dicht zijn en er een enorme rij staat. Gelukkig hebben wij een perskaart en kunnen we er tussendoor glippen, om zo snel naar de bussen te gaan.

8.8

Party report

Parookaville 2017 - dag 2 22 juli 2017 - Parookaville - Weeze Report door RonaldVeth
  • Pluspunten
  • gevarieerd aanbod
  • Boothaus Stage
  • Statiegeld op blikjes
  • Minpunten
  • Organisatie had betere voorbereidingen kunnen treffen mbt slecht weer

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
10
Publiek
9
Aankleding
10
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws