Pitch Festival

Cas Smit | 3 juli 2017
party reports

Party: Pitch Festival
Locatie: NDSM, Amsterdam
Datum: Zaterdag 1 juli 2017

Pitch draait al aardig wat jaren mee in de festivalwereld. Na al deze jaren was het tijd voor een nieuwe locatie, de NDSM-Werf. Een kleinere locatie die ervoor zorgde dat je steeds dezelfde mensen tegen kwam, wat zorgde voor veel gezelligheid. Qua concept blijft Pitch vasthouden aan een programmering die ervoor zorgt dat mensen niet bij een stage blijven hangen, maar op pad gaan en andere stages en artiesten ontdekken. 

Ruimte voor muziek

Pitch zorgt voor een diverse programmering met veel live acts. Al vroeg op de dag staat NAMBYAR klaar in de tent. Wie even in zijn geheugen graaft kan zich de TMF-kweekvijver misschien nog wel herinneren. De band Valerius maakte een snelle start met het nummer "She doesn't know". Nu, jaren later, is de toenmalige zanger een eigen project begonnen. Analoge drumbeats en synths in combinatie met zijn soulvolle stem zorgen voor muziek waar we nog veel van gaan horen in de toekomst. 

FKJ, of French Kiwi Juice, een Franse alleskunner die op de mainstage zijn jazzy sound liet horen. FKJ komt niet naar een optreden zonder zijn saxofoon, gitaar en de keys. Op Youtube worden zijn jamsessies in de studio meer dan een miljoen keer bekeken en zijn optreden op Pitch is in principe ook een grote jamsessie. Om de tijd vol te maken improviseert hij een beat en neemt de vocalen op uit het publiek. Een zeer lekker begin van de dag. 

Muntjes

Na het Lentekabinet festival viel het mij ook bij Pitch op dat de waarde van een muntje 2,75 was. Waar veel festivals de prijs voor een muntje toch al snel een euro duurder maken blijft Pitch eerlijk naar de bezoekers. De muntjes kon je op het foodcourt goed besteden. De beste festival burger die ik tot nu toe heb gehad en poffertjes om het af te maken. De rijen werden rond etenstijd dan ook wel erg lang, maar wel het wachten waard.

Opbouwende programmering

De programmering bouwt langzaam op naar de wat hardere en snelle muziek. In de Tent liep het vol met mensen die klaar waren voor Jarreau Vandal & Full Crate. In hun led kubus maakte de mannen het publiek gek met dikke beats die van hun analoge drumpads kwamen. Het publiek was hyped en ging los op de classics die in een nieuw jasje werden gedaan. Op de mainstage was het tijd voor Fatima Yamaha. De man die ineens weer zo dik ging met zijn "What's a girl to Do" dat hij hem na jaren maar weer opnieuw uitbracht. Met zijn nieuwe EP "Araya" stelt hij niet teleur en brengt de sound waar iedereen zo goed op gaat terug. Niet alleen het publiek staat te genieten van zijn set, zelf lijkt hij misschien nog wel meer te genieten. De glimlach op zijn gezicht staat van begin tot eind, en terecht als je het publiek zo gek kan maken met je muziek.

Mura Masa

Een vliegende start voor Mura Masa die binnen een jaar aan de top is gekomen. Een unieke sound die hij in zijn mixtapes liet horen sloeg aan bij een grote groep mensen. Helaas komt deze sound waar hij groot mee is geworden amper terug op zijn onlangs uitgebrachte album. Gelukkig voor het publiek van Pitch bestond zijn set bijna volledig uit oud materiaal. Ondanks dat hij wat meer gefocust lijkt te zijn op hitjes maken blijft zijn verhaal en de manier en snelheid waarop hij is gekomen waar hij nu is bijzonder. 

Pitch heeft naar mijn mening goed gedaan aan de locatie keuze. De kleinere setting zorgde voor meer gezelligheid die mede door de breaks tussen optredens gepusht werd. De artiesten die Pitch boekt maken het festival tot een van de weinigen waar het écht om de muziek draait. Al met al heb ik deze editie van Pitch als een van de betere ervaren! 

 

8.7

Party report

Pitch Festival 1 juli 2017 - Pitch Festival - Amsterdam Report door Cas Smit
  • Pluspunten
  • Programmering en locatie
  • Minpunten
  • Lange rijen voor het eten

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws