Electronic Family Dag 1

Wim Neel | 7 augustus 2017
party reports

Party: Autotron
Locatie: , Rosmalen
Line-up: Johan Gielen, Mark Sherry, Standerwick, Menno De Jong, Ben Gold, Aly & Fila
Datum: Zaterdag 5 augustus 2017

Met een jaartje pauze keerden we terug naar Electronic Family. De vorige editie hadden we door omstandigheden overgeslagen, en dat bleek meteen de laatste in Amsterdam geweest te zijn. Bovendien werd het festival meteen met één dag uitgebreid, een trend die zich al enkele jaren doorzet. Toch bleek de afgelopen maanden de gok te groot: er werden kaarten verloot en er bestond zelfs een link om gratis tickets te bestellen, die nadien weer werden ingetrokken.

Electronic Family festival

We waren dan ook benieuwd wat dat de dag zelf zou geven, ook omdat Tomorrowland de vorige twee weekenden al had gedomineerd. De zomer was intussen ook aan het kwakkelen, onderweg werden we bijvoorbeeld nog verrast door een fikse regenbui. Bij aankomst was het ergste leed gelukkig geleden en druppelde het nog wat. De ingang was gelukkig in het gebouw van Autotron, dus je kon in elk geval droog ontvangen worden.

Bonnen kocht je meteen na aankomst. Voor 20€ kreeg je 2 strips oftewel 7 munten. Links stond de Grotesque aangegeven. Dit was een enorme hal, eigenlijk een soort hangaar, waar op een heerlijk volume gedraaid werd. Met de mooie verlichting erbij, zowel achter de dj booth als in de zaal zelf, waande je je zelfs op A State Of Trance. Helaas was het er wel erg heet en het is sowieso jammer om binnen te staan op een festival, zeker nu het lekker weer werd.

De mainstage?

Deze area was zelfs groter dan de main, want toen we daar voor het eerst belandden, twijfelden we of dit wel de main was. Er stond namelijk niet aangegeven welke area het was en er was ook geen plattegrond of timetable uitgedeeld.  Bovendien vonden we dit toch wel een klein terrein om een mainstage te hosten. Gezien de muziek konden we besluiten dat dit wel de main moest zijn, want psytrance werd er op dat moment niet gedraaid en ook geen classics.  Het klonk in elk geval meer trancy dan we verwacht hadden van een mainstage, met dank aan Standerwick. Het terrein voor de main was deels verhard, deels gras.

Vlak ernaast lag de Legends-area en daarnaast weer de Psytrance op een geïmproviseerd strandje. Deze area was erg mooi aangekleed met doeken. Het terrein was aan de linkerkant afgezoomd door een meertje, waarop je zelfs kon waterfietsen met de grote zwanen die erop dobberden. Langs de waterkant kon je even chillen op grote kussens, hoewel die op dat moment weinig aanlokkelijk (want doorweekt) waren.

Vinyl classics

In de Grotesque wisselden Allen Watts & Daniel Skyver zich af met Stoneface & Terminal, die meteen een tandje harder doorknalden. Het klonk meer techno dan trance, maar was in elk geval erg hard en vet. Toch liep het leeg en gingen we na hun set dan maar eens buiten kijken. De zon deed meteen pijn aan onze ogen. Classics en vinyl gaan hand in hand en dus gingen we maar eens kijken bij Menno De Jong. Het was ondertussen aardig druk bij de Legends-area en met 'Lethal Industry' en '7 Days & One Week' krijg je het publiek dan wel op je hand. Opvallender en vermeldenswaardiger was de mix van 'Gouryella' met 'Firestarter' en zo weer terug naar 'Gouryella'. Af en toe sloegen de platen echter over, zo wist je ook meteen dat het inderdaad vinyl was.

Chicane nam het over maar dan wel op een véél rustiger tempo, zoals verwacht. Nog even zweven op 'Shed My Skin' en dan toch maar weer naar de Grotesque voor Mark Sherry. Ook hier toch even een classics-intermezzo met 'Café Del Mar (Marco V Remix)', 'Ton TB - Electronic Malfunction (Paul Denton Remix)', 'Warrior – The Warrior' en uiteraard als allerlaatste zijn remix van 'Follow Me', waarop iedereen echt helemaal los ging: alle handen de lucht in en knallen! 

Johan Gielen

Hierna maar even iets eten, dan was dat ook achter de rug tegen dat Johan Gielen zou aantreden. De worstenbroodkraam had weinig te doen, verder waren er de gebruikelijke dingen, niet meteen iets opvallends. Bij de pizza-stand kon je  je een halve of hele pizza voor respectievelijk 3 of 5 munten aanschaffen. Behalve de toiletten binnen was er ook een groot blok rechts van de main dat doorliep richting het pad langs het water. 

Bij Johan Gielen aangekomen namen we eerst nog een drankje terwijl hij opwarmde met 'Airwave', 'Dominator', 'For An Angel' en 'Tears From the Moon'. De boxen aan de linkerkant van het podium werden plots ook actief, wat natuurlijk een pak beter overkwam, zeker bij een topplaat als 'Substate – Horizon (Mac Zimms Remix)'. Later ging hij steeds meer retro draaien, bijvoorbeeld 'Follow Me (Mark Sherry Remix)', 'Drop That Beat', en 'Control'. Na de eerste drie kwartier van zijn twee-uur-durende set was hij helemaal op dreef met 'Operation Blade', 'No Dip' en afsluiter 'Born Slippy'. 

Afsluiter Aly & Fila

Talla 2XLC had het hierna uiteraard moeilijk en over het algemeen vinden we zijn sets sowieso al een beetje voortkabbelen. Met 'Here I Am' was er nog een leuk moment, maar we besloten toch maar stilaan richting main te gaan voor de eindset van de legendarische Aly & Fila. Jammer dat het geluid vooral aanvankelijk erg slecht was, de melodie leek volledig te worden weggedrukt. Nochtans hingen er voldoende speakers. Op 'Children' van de overleden Robert Miles werd goed meegeklapt, terwijl even later een ballonnenrobot door het publiek heen walste. Later zagen we ook nog een enorme bal met confetti ontploffen in het publiek, leuke randanimatie dus. Maar belangrijker was dat onze verwachtingen uitkwamen en we het wondermooie 'Beyond The Lights' eindelijk op een feestje te horen kregen.  Van de pianoakkoorden over de strijkers tot de heerlijke melodie, wat een compleet nummer toch! Aan het einde werden we dan ook nog eens verrast met 'Unbreakable', dat live gezongen werd door Susanna. Hiermee konden we Electronic Family weer op gepaste wijze afsluiten.

De nieuwe locatie zag er wat ons betreft prima uit en biedt zeker mogelijkheden naar de toekomst toe. Hopelijk is er toch nog een boost in de kaartverkoop gekomen voor de zondag, want blijkbaar zou dat de mooiere dag van het weekend worden.  Alleszins hebben we een topdag beleefd, alleen mocht het geluid bij de mainstage en de psy wel een pak beter.  Binnen moet er dan bij de Grotesque nog even iets aan de hitte gedaan worden, want verder was dit een top-area.  We zijn benieuwd wat men voor volgend jaar in petto heeft. 

 

8.3

Party report

Electronic Family Dag 1 5 augustus 2017 - Autotron - Rosmalen Report door Wim Neel

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws