Electronic Family Dag 2

Dide Tilburgs | 10 augustus 2017
party reports

Party: Electronic Family
Locatie: Autotron, Rosmalen
Line-up: Andrew Rayel, Mark Sixma ( M6), David Gravell, Gaia, Ferry Corsten, Orjan Nilsen, Gareth Emery, Rank 1 etc.
Datum: Zondag 6 augustus 2017

Fotografie: Alda Events/Electronic Family

Electronic family staat al 5 jaar bovenaan mijn festival lijstje. Blote voeten in het gras, altijd een zonnetje, internationaal publiek en je komt er altijd bekende tegen. Het was dus wel even schrikken toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat de vertrouwde venue in het Amsterdamse Bos, onze achtertuin, verplaatst zou worden naar Rosmalen(!). Dit was reden voor een paar van onze groep om dit jaar over te slaan. Maar ik werd vooral nieuwsgierig. Want hoe gingen ze dit aanpakken en zou de relaxte en onbevangen sfeer waar het festival om bekend stond wel blijven?

Floormap

Dus Rosmalen, Autotron it is. Ik ben zelf niet bekend met dit terrein en had daarom ook geen idee wat ik kon verwachten. Aangekomen met de auto leek het van de buiten kant een indoor festival. Nee toch, nu eindelijk de zon scheen?! Via een entrance met vrolijke gekleurde vlaggen kwamen we in een bijgebouw waar je de kluisjes kon vinden. Bij binnenkomst hoorde we gelijk al de bas van de indoor stage van Grotesque. Via die stage kwam je buiten op het terrein. Eerste reactie, wat klein! Langs het water stonden 3 podia en vond je een foodtruck pleintje. Dit was erg leuk aangekleed en nodigde uit om straks de tijd te nemen om te genieten van het aangeboden eten.

De Mainstage was het eerste podium dat we tegenkwamen. Deze stond goed opgezet zodat je de andere stages vrijwel niet hoorde. De oppervlakte voor het podium was een stuk kleiner dan in het Amsterdamse Bos maar dit gaf een heel intieme sfeer. Op deze manier was het gezellig druk en de dj’s maakte hier goed gebruik van door veel interactie met het publiek te maken. Het derde podium was voor de echte classics. Dit podium was wederom klein opgezet maar paste precies bij de omgeving. Daarnaast was er de psytrance stage, voor mij nieuw. Met doeken, mandela’s en dromenvangers kon je hier wegzweven op de fijne muziek of kon je heerlijk chillen in de hangmatten.

Festival speciaal

Ik ben een sucker als het gaat om special effects en extraatjes rondom een festival. Mij viel het dus bijvoorbeeld op dat op de i van Electronic een badeentje stond. Electronic family staat bekend om de kunstzinnige touch en naast de muziek bieden ze altijd andere leuke bezigheden voor een perfecte dag. Mijn hart ging toch wel even sneller kloppen bij het zien van een echt ‘zwanenmeer’! Er stonden 3 waanzinnige fontijnen en daar omheen kon je met een zwanen-waterfiets heerlijk vertoeven op het water. Ook kun je de dag vastleggen in de photobus. 3, 2 ,1 Smile en je kon de foto’s direct meenemen. Ook dit jaar was er een mogelijkheid om misselijk te worden in een kermis atractie en toch  blijft deze het altijd goed doen. Waar je op veel festivals moet betalen voor dit soort extra’s hoefde dat hier niet. Pluspunt! Ik miste dit jaar alleen de theater-acts. Mensen op stelten en gekke pakken of rondzwevende artibuten heb ik helaas niet gezien en dit zorgde toch altijd voor een leuke verassing.

Ja leuk, maar hoe was de muziek?!

Wat moeten we nog vertellen over de line up. Die is zoals altijd ijzersterk en goed opgebouwd. Voor elke trance liefhebber was er voldoende om uit te kiezen. Kiezen ja want af en toe had ik mijzelf best door 2 willen delen. Orjan Nilson was voor mij echt een aangename verassing. Een hele fijne set om bij weg te dromen en bij los te gaan. Andrew Rayel draaide wat harder dan dat we van hem gewend zijn. Ergens had ik mij verheugd op de vocal trance die hij vaak gebruikt in zijn set maar hij beukte flink door. Ook Mark Sixma (m6) ging binnen bij Grotesque behoorlijk lekker. Je maakt mij heel erg gelukkig wanneer je 'Sun & moon' van Above & beyond in de mix gooit. Handen in de lucht en keihard meezingen! Maar de act waar we toch wel een beetje naar uitkeken was de afsluiter van deze editie. Dit duo draait niet vaak in Nederland dus wanneer deze op de line up staat moet je die toch echt zien. Gaia, bestaande uit Armin van Buuren en Benno de Goeij, staat bekend om de duistere graphics en zwaardere trance. Wij hebben ze eerder mogen zien op ADE 4 jaar geleden. Het feit dat een heel publiek gek wordt van 2 dj’s met zwarte gewaden die niet bewegen is echt magisch. Echter waren wij van mening dat de act beter tot zijn recht was gekomen in een ruimte binnen ivm de lichten die beter benut hadden kunnen worden.

Conclusie

Het viel me op er minder trance liefhebbers uit het buitenland op het festival waren. Nu zou dit kunnen liggen aan het feit dat het festival niet in Juli maar in Augustus wordt gehouden. Toch miste ik de diversiteit wel een beetje. Zoals veel op social media is gevraagd, misschien toch weer in juli houden?! Wij hebben ontzettend genoten van het festival en zijn erg blij verrast dat het festival klein is gehouden. De organisatie heeft echt geluisterd naar de gegeven feedback. De angst dat het te groot en te commercieel zou worden is bij mij echt volledig verdwenen. Ik was graag proefpersoon voor onze groep. Volgend jaar zijn we er het hele weekend bij, met de complete groep!

8.2

Party report

Electronic Family Dag 2 6 augustus 2017 - Electronic Family - Rosmalen Report door Dide Tilburgs
  • Pluspunten
  • De locatie werd uitstekend benut
  • Erg leuke extra’s
  • Artietsen waren goed verdeeld over de dagen
  • Minpunten
  • Er werd geen timetable of plattegrond uitgedeeld op het terrein
  • Er was niet aangegeven welk podium wat was

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws